Vilket är det bästa övergreppet för att spela padel? Upptäck våra favoriter efter varumärke och design.

Upptäck toppen av de bästa padelövergreppen för att förbättra ditt grepp och behålla kontrollen i varje träff

Enligt vår åsikt är övergrepp ett av de mest använda elementen i padelvärlden och samtidigt det mest bortglömda eftersom vi ibland inte ger dem den betydelse de förtjänar.

Varje gång vi hittar fler modeller och märken av övergrepp, det är därför vi idag vill göra en genomgång av de bästa padel övergreppen som vi kan hitta på marknaden.

Toppen av de bästa padelövergreppen

Övergreppet är ett grundläggande komplement när man spelar, oavsett om det tillåter oss att behålla originalgreppet på racket intakt, eller om det kan förbättra vårt grepp genom att utöka tjockleken på handtaget och förbättra komforten hos vårt padelracket, är det också en element som inte är tillräckligt uppskattat för sin användbarhet för att förhindra skav eller skador på händerna.

Oavsett anledningen till att du bestämmer dig för att använda den har vi tagit med en topp som sammanfattar de bästa övergreppen på marknaden, du kan se i vår video där vi presenterar en komplett analys av detta mycket viktiga tillbehör när det gäller att ge allt på banan.

Fördelar och sensationer

När dess huvudsakliga fördelar har granskats är det viktigt att veta vilka typer av modeller vi kan hitta. I allmänna termer finner vi:

  • Overgrips med smidig design: det är det mest traditionella, eftersom det används i andra typer av racketsporter som tennis. Den släta designen ger oss optimalt grepp och stor hållbarhet.
  • Perforerat eller mönstrat övergrepp: detta är en variant av det traditionella och för många spelare har det blivit den fantastiska lösningen på deras svettproblem. Tack vare perforeringarna eller mönstret på ytan tillåter de bättre andningsförmåga och förhindrar att racket glider ur händerna. Så de ger extra grepp.
  • Färgade övergrepp: du kan hitta dem med en slät yta och även med perforeringar. Normalt köps de mer för estetik än för kvalitet, eftersom på grund av nyansen som ges till dem för att uppnå färgen, slits de mycket snabbare, så vi kommer omedelbart att märka att de tappar vidhäftning.

De stora fördelarna som de nya Overgrip modellerna erbjuder ligger i att kunna välja från dess breda utbud av design och funktioner vilken vi behöver för att täcka behovet i vårt spel och därmed kunna nå nästa nivå.

Wilson Comfort Profile Overgrip Vit

Wilson Comfort Profile Overgrip Vit
ERBJUDANDE: 4,81 €
RRP: 8,00 €

Wilson Comfort Profile Overgrip Vit

Vi börjar med Wilson Overgrip, utan tvekan, märket som föredras av de flesta spelare. Den erbjuder ett brett utbud av design och presentationer, både i förpackningar om 3 och i kuber om 60 enheter. Bästsäljarna är komforten och känslan. De komfortabla är lite tjockare, så de ger mer grepp, deras avlastning är mjukare och de dämpar bollens slag mer.

Tvärtom, känslaversionen är tunnare, så de ger bättre känsla när du tar upp racket. Som en nyhet har dessa absorberande övergrepp nyligen släppts, med en smidig design och en mer sammetslen textur för att användas i de utmärkta racket som erbjuds av Wilson Pádel, antingen under våta förhållanden eller för spelare som svettas mycket.

För att avsluta alla sina paket har de ett litet provområde så att du kan röra vid texturen och få en uppfattning om den touch de erbjuder.

Dunlop Tour Pro Mix Overgrip

Dunlop Tour Pro Mix Overgrip
ERBJUDANDE: 5,96 €
RRP: 7,00 €

Dunlop Tour Pro Mix Overgrip

Vi fortsätter med Dunlop overgrips , ett märke som inte erbjuder så mycket variation men som fokuserar på 2 typer av bästsäljande modeller. Tour Pro serien med smidig design och Tour Dry serien med mikroperforeringar.

I båda serierna kommer du att kunna hitta en mängd olika färger men de håller alla samma tjocklek, det finns ingen modell som är tunnare än Dunlop overgrips som kännetecknas av att erbjuda ett bekvämt grepp samt bra valuta för pengarna.

Overgrip Bullpadel Sensogrip

Overgrip Bullpadel Sensogrip
ERBJUDANDE: 9,00 €
RRP: 9,95 €

Overgrip Bullpadel Sensogrip

Vi fortsätter med andra av de mest sålda övergreppen: de av märket Bullpadel. Här hittar vi också mycket variation: du kan välja mellan en slät och perforerad design samt en mängd olika färger så att du kan skräddarsy ditt padelracket.

Märket har även tagit fram ett tunnare overgrip, det vita sensogripet som är 25% tunnare än de klassiska. För att avsluta blistern innehåller den också en liten provyta så att du kan få en uppfattning om dess beröring.

Overgrip Adidas Tacky White

Overgrip Adidas Tacky White
ERBJUDANDE: 6,95 €
RRP: 7,50 €

Overgrip Adidas Tacky White

Vi fortsätter med Adidas overgrips, ett märke som satsar mer på perforerade overgrips i olika typer av färger.

De har en medeltjocklek jämfört med resten av modellerna och erbjuder utmärkt vidhäftning och motstånd mot svettningar på grund av deras yta med perforeringar , de vita är de mest hållbara.

Overgrip Head Padel Pro Black

Overgrip Head Padel Pro Black
ERBJUDANDE: 5,95 €
RRP: 8,00 €

Overgrip Head Padel Pro Black

Vi ser nu HEAD overgrips, där vi kan hitta den klassiska Padel Pro med slät yta och olika typer av färger tillsammans med dessa Xtrem Soft overgrips, som är mycket mjukare och mer vadderade än resten av märkets modeller.

De presenterar ett cirkulärt mönster för att bättre kontrollera svettning på händerna. Vår känsla är att de generellt ger bra grepp och är dessutom ganska tåliga.

Babolat Pro Tour Comfort Overgrip

Babolat Pro Tour Comfort Overgrip
ERBJUDANDE: 6,91 €
RRP: 8,95 €

Babolat Pro Tour Comfort Overgrip

Vi fortsätter med ytterligare en padel och tennisspecialist: Babolat . De kännetecknas av sin höga hållbarhet och komfort. Vi gillar verkligen Pro Tour Comfort linjen, som är lite tjockare, så vi kommer att ha ett mycket bekvämt grepp samt fantastisk hållbarhet.

Å andra sidan kännetecknas Pro Response Feel linjen av sin mer ändliga design, vilket förbättrar sensationerna som spelaren har samt gynnar bättre svettabsorption. De finns i olika färger och har även ett provområde för att känna din känsla.

JOMA Club Cushion Overgrip

JOMA Club Cushion Overgrip
ERBJUDANDE: 7,95 €
RRP: 9,00 €

JOMA Club Cushion Overgrip

Vi slutar med Joma , medeltjocka overgips som har en vit och perforerad Dry modell men de flesta är enkla och färgade modeller, så de erbjuder en bra touch och grepp.

De säljs i förpackningar om 3 och även i kubformat. Vårt intryck är att de fyller sin funktion perfekt och inte är de dyraste, så gör som vi och ge dem en chans!

Åsikt och jämförande

Wilson Colored Overgrips
Overgrips Wilson de colores

För att avsluta frågan om miljoner dollar, vilka är de bästa övergreppen på marknaden? Enligt vår mening, Wilson Comfort overgrip eller de perforerade. Av vår erfarenhet är de inte bara bästsäljarna, utan efter år av utveckling är de de som ger bäst resultat på banan när det kommer till att utvärdera dem vad gäller hållbarhet, absorption och beröring.

Hittills vårt urval av de bästa övergreppen, där du kan hitta ett brett utbud av tillbehör och därmed kunna njuta av alla nya förslag som erbjuds av märken den här säsongen.