Junior Padel rackets

Junior Padel rackets

I det här avsnittet hittar du padel racket för barn som de behöver för att starta i denna sport. padel är en sport för alla åldrar, i själva verket börjar fler och fler barn spela padeltennis i tidig ålder. Det är mycket viktigt att vi väljer Padel rackets för barn väl och ha i åtanke att egenskaperna inte är desamma, vilket är logiskt, som ett vuxenracket. Referensmärken som Bullpadel , Adidas , Babolat , Asics , Head , Star Vie, Drop Shot eller Akkeron bland annat utvecklar Padel rackets för de minsta och här kommer du att kunna hitta de bästa Padel racketsna för barn som innehåller det senaste teknologier, maximal materialkvalitet och ledande design, anpassad till deras ålder.

Filtrera

Hur man väljer en padel racket för ett barn

Egenskaperna som barns Padel rackets har är att de väger betydligt mindre än vuxnas, beroende på ålder, vikten brukar ligga runt 280 och 340 gram , den måste därför vara lätt för att undvika att skada dockan och leka fritt. De är initierings- och förbättringpadel racketllracket .

Tjockleken på pallen måste vara mellan 33 och 38 millimeter .

Formen på juniorpadel racket måste vara rund för att gynna kontroll eller diamantformad om vi vill främja ett mer offensivt spel.

Sweet spot är bred och balansen är låg , för på så sätt kommer rackets vikt att placeras mot näven och underlätta dess hantering och greppet måste vara tillräckligt för att underlätta greppet.

Fördelar med Padel rackets för barn

Fysisk aktivitet är mycket fördelaktigt för människor men speciellt för barn är det mycket positivt. Problemet med övervikt och benägenheten att drabbas av sjukdomar som härrör från den, är mer sannolikt om en rätt kost inte hålls eller om sport inte utövas från en mycket ung ålder.

Fördelarna för de minsta i huset kan vara fysiska, motoriska, pedagogiska och sociala, eftersom det skapar goda relationer med andra barn i deras ålder och de lär sig att dela, spela som ett lag och motiveras att delta.

padel är en fantastisk sport för att ingjuta hälsosamma livsstilsvanor hos de små.

Hur ska min sons padel racket vara?

Beroende på ditt barns ålder finns det en specifik padel racket för honom.

  • För barn under 6 år måste den väga mindre än 280 gram . Dess tjocklek kan inte vara för stor eftersom den måste underlätta att slå bollen i de övningar eller spel som kräver det. Det måste också vara motståndskraftigt eftersom det i den åldern är mer troligt att det kommer att slås mot glaset eller till och med måste kastas till marken i någon övning som kräver det.
  • Mellan 7 och 10 år är rackets tjocklek 36 mm , de är i växtsäsong, så det är viktigt att det är rätt för deras ålder. Vikten kommer att vara mellanliggande för att ge dem hanterbarhet med en touch av kraft. Formen på den är bättre att vara rundad eftersom hanteringen och träffen blir mer balanserad. Tänk på att i dessa åldrar växer barnet och har en större motorisk utveckling.
  • Från 10 till 12 år liknar padel racket de hos en vuxen, även om tjockleken också är 38 millimeter, bör vikten inte överstiga 330 gram för att undvika skador . Materialen som ingår i dessa racket är specifika, såsom EVA-gummi , vilket ger dem bättre bollslagskänsla.
  • Från 12 års ålder kan vi börja köpa vuxenskyfflar så länge de uppfyller ungdomens fysiska krav att hantera rackets med dessa egenskaper.

Det bekvämaste är att börja med mycket lätta padel racket, med låg vikt, och gradvis introducera padel racket med ändrad balans för att förbättra deras prestanda.

Other Padelrackets Varumärken

Filtrera

Tillämpa

Varumärke

Varumärke

Spela:

Spela:

Nivå:

Nivå:

Spelare:

Spelare:

Rör

Rör

Huvudmaterial

Huvudmaterial

Ojämnhet

Ojämnhet

År:

År:

Pris

Pris

379,00 kr - 1 646,00 kr

Vikt:

Vikt: