Ny Nox AT10 Genius 18K 2023 racket: spårtest

Upptäck magin i dina händer med det nya Nox padelracket från Agustín Tapia, designat för att dominera banan

Idag vill vi analysera alla detaljer i Agustín Tapias nya padelracket: Nox AT10 Genius 18k, en av de mest sålda Nox Padel skovlarna på grund av dess fantastiska prestanda på banan.

Padel racket recension Nox AT10 Genius 18K

Innan vi tittar på dess beteende på banan kommer vi att göra en kort sammanfattning av dess huvudegenskaper och teknologier som gör AT10 till en av säsongens bästa modeller.

Du kan se vår åsikt i detalj, tillsammans med dess spårtest, i vår videoanalys av Nox AT10 Genius 18K.

Analys av Nox AT10 Genius 18K 2023

Nox AT10 Genius 18K är en av de mest kompletta och balanserade racket på marknaden, inte för inte är Agustín Tapia racket, nuvarande nummer 2 i världen.

När det gäller dess sammansättning finner vi att dess huvudsakliga kännetecken är att den innehåller kol i ramen för större hållbarhet och ett 18k koltyg har använts för planen, vilket leder till större styvhet hos padelracket.

Till kärnan har medeldensitet eva HR3 gummi använts. Denna typ av gummi ger en mellanliggande touch, är ganska reaktiv och uppnår den perfekta kombinationen mellan bolleffekt, kontroll och kraft.

NOX AT10 har planer på 18K
NOX AT10 har planer på 18K

Den har sandpappersliknande strävhet med kiseldioxidsand med låg ytvikt. Detta är en mer effektiv typ av uppruggning än präglad efterbehandling. Den här typen av finish utsätts dock för större slitage och tenderar med tiden att försvinna.

Det är en mångsidig racket som riktar sig till avancerade eller medelhöga spelare som vill utvecklas. Dess droppform ger den en medelhög balans, så sweet spot är bred placerad i det centrala området.

På grund av dess sammansättning och material, verkar det som ett medium touch padelracket, så det ger mycket bra sensationer när du slår. Den innehåller också ett AVS antivibrationssystem, placerat på sidorna för en mjukare träff.

Den har dynamisk kompositstrukturteknik som minimerar risken för brott på grund av skillnaden i hårdhet mellan materialen och dess säkerhetsrep är utbytbart tack vare användningen av smartstrap teknik.

Nox AT10 Genius 18K 2023

Nox AT10 Genius 18K 2023

ERBJUDANDE: 319,96 €
RRP: 325,00 €

  • Form: Tårdroppar
  • Spel: Multipurpose
  • Vikt: 365-375

Nox AT10 Genius 18K 2023

Fördelar och sensationer

  • Det är ett mycket hanterbart och smidigt racket, på grund av sin vikt och material är det mycket bekvämt att spela under långa perioder.
  • Den har en bred sweet spot som erbjuder en fördel när det gäller att slå lobbar och volley, samt att kunna undvika fel med de mest off center bollar.
  • Det är ett medium touch racket, med en mycket bra bolleffekt för långsamma bollar eller försvar nära nätet.
  • Det är en mångsidig racket som lämpar sig för erfarna spelare och spelare på mellannivå som letar efter en modell att försvara nära nätet men som samtidigt tjänar till att svara från baksidan av banan.

De stora fördelarna med det nya Nox racket är att det är en mångsidig modell, det är ett racket som spelaren kan växa med eftersom det är mycket hanterbart genom att presentera en balans mellan kraft och kontroll som svarar mycket bra både på nätet och på banans bakgrund och lämpar sig som en idealisk modell för erfarna och medelnivåspelare som vill ta sig framåt.

Den här säsongen har det spanska varumärket som sätter ihop stora stjärnor som Miguel Lamperti valt nya material, teknologier och klassisk design. Tack vare dess antivibrationsteknologier i ramen och dess kolkonstruktion tror vi att AT10 Genius 18K är en av säsongens mest kompletta racket.

NOX AT10 GENIUS 18K har AVS-system och grov finish
NOX AT10 GENIUS 18K har ett AVS system och en grov finish

Det är en modell som uppvisar mycket bra prestanda och tillåter tack vare sin lätthet att underlätta långa spel, samt tack vare sin grovhet tillåter den att förbättra skott med spin och exakt respons på off center skott.

Nackdelar med Nox AT10 Genius 18K

För att avsluta, och som något som vi har missat är att eftersom den inte är lika tuff som sin syster i 12K kan vi märka att det är tack vare dess konstruktion i auktionerna som den kan absorbera bollen mycket, så för auktionen är nödvändigt för att följa med mer skottet för att få en bra start.

Det är dock inte något som vi ser som väsentligt eftersom för spelare som försöker kontrollera sin styrka från botten av banan, kompenserar det precis detsamma tack vare den stora kontrollen den erbjuder på grund av sin medelbalans. Av denna anledning, generellt sett, är nya Nox AT10 Genius 18K ett racket som vi gillade mycket och vi klassificerar det som en mycket balanserad design som erbjuder en bra sweet spot och bra försvar nära nätet.

Åsikter och tester på rätt spår

Efter att ha testat AT10 18K i defensiva situationer kan vi säga att det är ett mycket hanterbart och smidigt racket, så vi kan enkelt flytta racket för att svara på motståndarens attacker. Dess sweet spot är mycket bred, så den ger mycket kontroll även när de returnerar off center bollar.

Från baksidan av banan gör det att vi kan rikta bollen väldigt bra och skjuta snäva lobbar för att flytta bort våra rivaler från nätet. Dess bolleffekt är bra , det är sant att den inte skjuter lika mycket som sin 12k syster och du måste följa med bollen lite mer men generellt sett svarar den bra mot långsamma bollar, så vi ger den en anmärkningsvärd effekt.

NOX AT10 inbyggd i kolfiber
NOX AT10 inbyggt kol

När det gäller attacken är vårt intryck att det är ganska reaktivt och låter oss vara tillräckligt aggressiva i spelet nära nätet. Uppenbarligen beter den sig inte som en diamantskyffel, där vikten ligger på spetsen och du kan lägga mer kraft när du slår.

Mer än att ge styrka, vad AT10 18k tillåter oss är att accelerera våra skott, så när det kommer till att spela brickor eller huggormar kommer bollen ut med mycket fart och djup. Den enda nackdelen vi hittade är att han ibland i skott absorberar bollen för mycket och tappar lite kraft med vad vi tror skulle vara hans poäng att förbättra.

Agustín Tapia och Nox AT10 2023
Agustín Tapia och Nox AT10 2023

Enligt vår åsikt är Agustín Tapias racket mångsidig och bekväm, så vi rekommenderar den till spelare som letar efter ett racket som är lätt att bemästra för att minimera fel och säkerställa bra prestanda, särskilt längst ner på banan men även nära rutnätet.

Och här är vår analys av AT10 18K 2023, enligt vår mening, en av de bästa kraftracket på marknaden.