Miguel Lamperti, officiell profil

Upptäck den inspirerande karriären för ikonen och levande legenden om padel

Miguel Enrique Lamperti, även känd som ” Miguelito ” eller som ” Carisma Lamperti ”, är en argentinsk professionell padelspelare, för närvarande rankad 26 i World Padel Tour rankingen, som för närvarande tävlar med sin partner, den unge spanjoren Jaime Muñoz Enrile.

Miguel Lamperti

På banan har Miguel Lamperti alltid karaktäriserats som en av de mest karismatiska figurerna i sporten. Hans spel präglas av kraft och hans spektakulära skott . Han har alltid varit en av de mest älskade spelarna av allmänheten på grund av sin passion och hängivenhet, känd som en mycket nära offentlig person och en spelare som ökar sin kapacitet i de viktigaste ögonblicken av matcherna. Sedan starten i Argentina delade den banan med Matías Diaz, liksom under sin långa karriär har dess duos varit kända tillsammans med Maxi Gabriel och på senare tid Arturo Coello.

Namn

Miguel Enrique Lamperti

Smeknamn

Charisma Lamperti

Födelsedatum

11 november 1978

Födelseort

Bahía Blanca, Argentina

Höjd

1,80 cm

Nuvarande par WPT 2023:

Jaime Muñoz Enrile

Placera

Omvänd

År 2023 behåller han sin ambition och passion som har kännetecknat honom under hela hans karriär, under sina mer än 20 år med padel har han skapat en plats för sig själv som en av de mest kända figurerna i sporten, inte bara för sin karisma och engagemang men också för den stora arsenalen av resurser (volleys, forehands, väggsparkar) som gör honom till en av de mest kompletta spelarna i historien. Idag ska vi analysera karriären för spelaren från Bahía Blanca, en av de stora padellegenderna.

Biografi om Miguel Lamperti

Miguel Lamperti föddes i staden Bahía Blanca i Argentina, den 11 november 1978.

Lampertis vitala utveckling är nära kopplad till själva padelen. Han började slå bollen när han var knappt 12 år när denna sport började en riktig boom i hans land som intensifierades på 90 talet. Så fort de installerade en padelbana där han spelade basket regelbundet började han en passion som har följt med honom till denna dag, från och med idag. Det var svårt för den pojken att föreställa sig att han bara fyra år senare redan skulle vara i Buenos Aires och delta i professionella tävlingar.

Det var 1995 när han tävlade för första gången på högsta nivå tillsammans med Martín Matoso. Från det ögonblicket började Lamperti spela de tidigare av Professional Circuit turneringarna i provinsen Buenos Aires tillsammans med Juani Mieres, som han kände från sin scen i Nacional de Menores. När han började vinna turneringar slutade han med att bli den bästa argentinska padelspelaren 1999.

lamperti01
Miguel Lamperti ung

Baserat på ansträngning och engagemang, smide Lamperti det som många anser vara det bästa slaget på banan, medan han tillbringade extra timmar med att lära ut padel och arbeta i Emilio Forchers padelracketfabrik, med denna ansträngning lyckades han betala för sin träning och tävla i turneringar.En gång etablerad som en av de bästa spelarna i Argentina, flyttade han 2003 till Brasilien för att bilda en partner med Marcelo Pérez. Strax efter 2005, under en av sina många resor från ett land till ett annat, drabbades han av en spektakulär bilolycka som gjorde att han fick sex brutna revben och en punkterad lunga.

Efter att ha återhämtat sig från den fruktansvärda skadan och sin mammas död, var det 2006, när han, som nummer ett i Brasilien och Argentina, bestämde sig, liksom många andra argentinska landsmän, att packa sina väskor för den spanska proffskretsen.

Miguel Lamperti i 2006 års La Rioja-turnering
Miguel Lamperti i 2006 års La Rioja turnering

I Padel Pro Tour bildade han initialt ett par med Matías Díaz med vilken han fick olika segrar och senare bildade han sitt bästa historiska ögonblick i World Padel Tour turneringen med Maxi Gabriel.

Under de senaste åren har ”Miguelito” bytt partner och satsat på farten och motivationen hos den nya generationens spelare, som Arturo Coello, med vilken han uppnådde olika segrar och överraskningar under säsongen 2021, såväl som med ungdomar av Miguel Yanguas och mer nyligen Juan Cruz Belluati.

Miguel Lamperti och Maxi Gabriel
Miguel Lamperti och Maxi Gabriel

Vid 44 år gammal ser padelens eviga leende fram emot säsongen 2023, medan han bor i staden Madrid och förblir en av de mest mediespelarna i världen, känd för sin omfattande närvaro på sociala nätverk där han recenserar hans bana och håller sina följare från alla delar av världen uppdaterade.

Lamperti med Bela
Lamperti med Bela

NOX och Miguel Lamperti

Under de senaste 13 åren har Lamperti skapat en mytisk relation med varumärket NOX Padel, det välkända varumärket passar och beväpnar en av de stora legenderna som är en av de mest älskade spelarna inom sporten.

Nox och Miguel Lamperti
Nox och Miguel Lamperti

Dessutom har Lampertis besatthet av ett väl utfört arbete varit avgörande för utvecklingen av Nox padelracket, eftersom argentinaren har ställt sin egen kunskap och erfarenhet till tjänst för varumärkets produkter. Faktum är att albiceleste spelaren har sin egen Padel Nox, kallad ML10, som varje år inkluderar många förbättringar i så viktiga aspekter som slagkraft eller kontroll.

NOX ML10 Pro Cup Luxury Series 2023

NOX ML10 Pro Cup Luxury Series 2023

ERBJUDANDE: 319,95 €
RRP: 320,00 €

  • Form: Cirkelf
  • Spel: kontroll
  • Vikt: 365-375

NOX ML10 Pro Cup Luxury Series 2023

Miguelito bär även NOX Padelskor, NOX ML 10 Hexa har en fiskbenssula i olika riktningar som gör att du kan ge dig själv ett bättre grepp hela tiden.

NOX ML10 Hexa Padelskor

NOX ML10 Hexa Padelskor

ERBJUDANDE: 109,95 €
RRP: 130 €

  • Nivå: Avancerad
  • Spel: Komfort
  • Sula: Ny Padel

NOX ML10 Hexa Padelskor

Palmares och Miguel Lampertis triumfer

Carisma Lamperti har skördat olika siffror under sin långa karriär, mannen från Bahia Blanca har spelat totalt 446 matcher på World Padel Tour (WPT), med en balans på 280 vunna matcher och 166 förlorade (över 62% segrar) vilket det har tillåtit dem att vinna viktiga titlar i World Padel Tour turneringarna.

Palmares World Padel Tour

År Turnering Par
2012 Padel Pro Tour Valencia Maxi gabriel
2012 Padel Pro Tour Mendoza Maxi gabriel
2010 Padel Pro Tour Palma de Mallorca Matias Diaz
2010 Padel Pro Tour Mar de Plata Matias Diaz
2009 Padel Pro Tour La Coruña Matias Diaz
2009 Padel Pro Tour Granada Matias Diaz
2008 Padel Pro Tour Salamanca Matias Diaz

Miguel Lampertis bästa poäng

För att avsluta den här artikeln lämnar vi en video för dig om ett av Miguel Lampertis bästa år på World Padel Tour.