Hur går poängen i padel?

När man börjar spela padel är en av de första sakerna man lär sig efter rörelserna padelpoängsystemet. Det är inte särskilt svårt att lära sig, om du är bekant med tennis

När man börjar spela padel är en av de första sakerna man lär sig efter rörelserna padelpoäng systemet. Det är inte särskilt svårt att lära sig, om du är bekant med tennis.

Förutom att vara grundläggande för att spela padel och vinna matcher, hjälper det till att förbättra spelet i vänskapsmatcher mellan vänner. Och det är att poängsättning av padelmatcher, även om de är pachangas, ökar konkurrenskraften och hjälper dig att förbättra dig själv.

Att göra poäng i padel ökar konkurrenskraften i padelmatcher

Uppenbarligen är padelpoängen avgörande endast när man deltar i officiella eller halvofficiella turneringar. Det är det bästa sättet som skaparna av padelreglerna hittade för att fastställa hur spel och matcher vann.

Men även om du i en amatörmatch inte är skyldig att följa denna poäng , hjälper det att vara konkurrenskraftig och förbättra. Om du spelar utan press för att du inte räknar poängen slappnar kroppen av och lite i taget, eftersom den tappar styrka, anstränger den sig mindre för att vinna matcher. Å andra sidan, om koncentrationen bibehålls på poängen som vinner, är kroppen mer aktiv och kan returnera fler bollar och vinna fler spel.

Om du aldrig har spelat tennis och du ger dig in i padelvärlden rekommenderar vi att du läser den här artikeln noggrant så att du upptäcker det viktigaste du behöver veta om poängsättning i padel.

Padel poäng i ett spel

Den första poängen ett par vinner ger 15 poäng; den andra, 30; den fjärde, 40; och efter att han vunnit den fjärde poängen får han ett spel. Men om spelet är omtvistat och motståndaren gör oavgjort vid 40, måste ett oavgjort resultat brytas. För att bryta oavgjort och vinna spelet måste en av de två göra två poäng i rad. Från 40 lika går det till fördel och från fördel till spelpunkt. Den lika situationen kan upprepas så många gånger som behövs under spelets gång.

Padel poäng i ett set

Matcherna är uppdelade i set. Bäst av tre set är mästaren. Om en spelare vinner de två första vinner han matchen, eftersom den tredje inte behöver spelas.

Paret vinner ett set i padel när de vinner sex matcher. Om han tar sex matcher och har två matcher före sin rival kommer han att ta setet. Om det är oavgjort efter sex matcher kommer ett tie-break att spelas, det vill säga en tiebreak. I tie-breaket kommer varje vunnen poäng att lägga till en poäng. Den första som når 7 poäng vinner spelet.

I det tredje setet är det ingen tie-break, så spelarna kommer att spela matcher tills en av de två vinner rivalen med en skillnad på två matcher.

Poängen i World Padel Tour

Det mest troliga är att det är lite långt för dig att spela ett spel i den högsta padeltävlingen. Det kan dock vara användbart även om du är en amatör att följa spelen på tv.

Poängen i World Padel Tour är densamma som den som används i amatörmatcher. Sportens regler är vad de är. Men i denna tävling spelas finalen av bäst av fem set. På detta sätt, om en spelare förlorar två set, har han fortfarande inte matchen i setet, eftersom rivalen kan göra oavgjort på fyra. Naturligtvis vinner paret som är kapabla att vinna tre set i rad från sin motståndare automatiskt matchen och turneringen.

Varje World Padel Tour mästare får högsta poäng i tävlingsklassificeringen. Denna poäng varierar beroende på turneringens kategori. World Padel Tour Masters Cup mästaren får 1 700 poäng. Detta är den maximala poäng som en padelspelare kan få i en turnering. Varje vecka uppdateras rankningen för män eller dam, baserat på poängen som erhållits av varje spelare i turneringen som har registrerat sig.

I Zona de Padel hittar du de bästa produkterna och artiklarna för att bemästra padelen och bli kungen på banan.