Hur länge håller en padelmatch?

Om du ännu inte bestämt dig för att spela padel, förklarar vi idag hur länge en match varar så att du förstår hur det fungerar och börjar njuta av denna sport så snart som möjligt.

Hur länge håller en padelmatch?
2022-09-06 2022-09-06

Varaktigheten av en genomsnittlig padelmatch varar ungefär en och en halv timme , men många gånger kan den förkortas eller förlängas på grund av motståndarnas nivå, officiellt padelreglerna har den inte en fastställd tid .

Genomsnittlig varaktighet av en padelmatch

Även om den genomsnittliga varaktigheten av en padelmatch är cirka 90 minuter , är det många gånger inte möjligt eftersom spelarna når en jämställd situation, så detta kräver mer tid tills ett av de två paren lyckas vinna två SET .

En ökning av tiden kan också innebära att spelarens prestation minskar och att han inte kan ge 100% på banan. Kort sagt, längden på en padelmatch kommer också att bero på nivån på varje spelare, att spela med vänner är inte detsamma som att göra det på ett förbunds- eller professionellt sätt.

Vi kan dock fastställa att normalt sett varar en padelmatch med tre set vanligtvis ungefär en och en halv timme .

Hur länge håller en padel SET?

Å andra sidan har varje set padel en genomsnittlig längd på cirka 18 minuter vardera .

Tiden kommer att bero på om paret drar och måste spela Tie Break eller istället lyckas de ta alla tre seten från början.

Hur långa är pauserna i ett paddelspel?

Enligt padelbestämmelserna kan varje paus vara i 120 sekunder, och det görs i slutet av SET och det finns ingen rätt att vila i början av TIE-BREAK .

90 sekunder tillåts också när spelare byter sida.

Mellan varje punkt, så att spelaren kan ta ut, har de 20 sekunder.

Zona de padel
Lämna en kommentar