Enkel padel, spela 1 mot 1

Inför omöjligheten att ibland hitta ett annat rivaliserande par, har enkel padel och crossed padel en mot en dykt upp på senare tid.

Sporten som Enrique Corcuera uppfann i Mexiko i början av 1960 talet blir mer utövad för varje dag. Speciellt i vissa länder som Argentina, Brasilien, Mexiko, Spanien, Storbritannien, Kanada, Uruguay, Chile eller Portugal. Utvidgningen och populariseringen av padel har lett till att fler och fler banor och fler spelar det, och även vissa varianter som enkel padel eller crossed padel.

Enkel Padel

Härledd från denna tillväxt och med tanke på omöjligheten att ibland hitta ett annat rivaliserande par, har två nya modaliteter dykt upp på senare tid där man spelar en mot en: enkel padel och crossed padel.

Skillnaden mellan dessa två modaliteter är att den enkel padel kräver en anpassning i padelbanans mått, det vill säga den kräver nya faciliteter, och den korsade spelas på samma bana som padelen i par. Måtten på den padel enkel banan är 20×6. Längden, 20 meter, bibehålls, men bredden minskas från tio till sex meter.

De andra elementen (maskhöjd, glasmått etc.) är likvärdiga med de vanliga, titta på följande bild så kommer du att kunna se skillnaden mellan en enskild domstol och en normal.

Individuell Padel Court
Enkel Padel Court

Den enkel padel förbättrar vår teknik

Den enkel padel är mycket användbar för att förbättra den individuella tekniken i spelet eftersom det krävs mer kontroll och mer raffinerade slag. Den används för att förbättra salvor, skott, lobs eller markslag . Dessutom är den fysiska intensiteten större, så motståndet förbättras.

Padel är en väldigt mental sport där motivation och koncentration i definitiva ögonblick är nyckeln till det slutliga resultatet av spelet. Att spela individuellt hjälper till att bygga upp den karaktär som krävs för att lyfta ett spel som går uppför. En egenhet i den här varianten av padel är att när man går in på banan uppstår en märklig känsla av rör hos spelarna eftersom kristallerna är närmare varandra.

Varianten, korsad paddel

Två spelare kan också spela på en traditionell bana. Det handlar om den korsade paddeln. Modaliteten har fått sitt namn från spelets huvudkaraktär: den är endast giltig när bollen träffar den andra halvan med avseende på var spelaren befinner sig. Detta betyder att spelare kommer att slå diagonalt eller kors och tvärs i sin egen riktning . Områdena kommer att vara alternerande: höger del i de jämna punkterna och vänster del i de udda.

Dessa två typer av padel har en klar fördel och en inte mindre tydlig nackdel. Den största egenskapen är den organisatoriska möjligheten att spela ett spel genom att behöva matcha schemat för färre personer (två, hälften). Det största problemet är förlusten eller minskningen av padelens socialiserande karaktär eftersom antalet spelare minskar med 50 % och det inte finns plats för en av de vackraste och mest intressanta aspekterna av spelet i par att äga rum: sambandet mellan teamets två partners.

Fördelarna med enkel padel

Fördelarna med att spela solo padel är många, bland vilka vi kan lyfta fram följande som vi anger nedan.

  • Förbättra din teknik, genom att röra bollen förbättrar du ständigt din teknik, även när du spelar korsad tvingar du dig själv att sätta den inom en kvadrant, så dina skott måste vara mer exakta, och som en allmän regel används teknik mer än kraftslag.
  • Du slår alltid bollen, till skillnad från i padel i par, här spelar du alltid bollen, vare sig du vill eller inte, kommer bollen alltid att gå till dig, de kan inte göra dg ett kylskåp, så det är väldigt roligt och roligt spel Framför allt kommer din partner inte att kunna täcka de hålen som en partner alltid gör åt dig, så det blir också mer intensivt.
  • Du kan bara spela med en annan person, ibland är det svårt att hitta en partner att spela och ännu mer om vi måste spela 4 personer, så det är lättare att skapa ett snabbt spel

Förbättrar rörlighet och spårtäckning

Utan att ha en lagkamrat som delar ansvaret för att täcka spelområdet är det viktigt att behärska förskjutningstekniker och kunna täcka hela banan effektivt. Av denna anledning är det viktigt att arbeta med smidighet och reaktionshastighet. Att utföra riktningsändringsövningar, hopp och sidoförskjutningar kan hjälpa till att stärka musklerna och förbättra lyhördheten för motståndarens rörelser. Dessutom är det viktigt att träna på snabba riktningsbyten och korta rörelser för att kunna nå de svåraste bollarna.

När det kommer till spårtäckning måste du ha en solid strategi. Att lära oss att läsa motståndarens rörelser och förutse hans slag hjälper oss att vara i rätt position vid rätt tidpunkt. Det är avgörande att vara uppmärksam på skottens vinklar och riktningar för att kunna positionera sig optimalt och ha mer manöverutrymme och på så sätt kommer vi också att öka vår närvaro på banan, något som kommer att vara till stor hjälp för att utveckla vårt spel i par.