Padelregler, officiella föreskrifter

Reglerna för padel beskriver spelets egenskaper, vi förklarar reglerna för padel, regler om gommen, bollen, padelbanan eller saker som händer i spelet

Padelregler, grundläggande regler

Dess regler är olika, även om likheterna med badminton och tennis finns. Padelreglerna beskriver egenskaperna hos detta spännande spel, skapat i slutet av förra seklet, och idag konsoliderat i kretsar i Europa och Amerika.

Padelbestämmelserna bygger på tre grundläggande principer : padel bollar , padelrackets och spelplanen eller padelbanan.

De är regler för det internationella förbundet, som reglerar beteendet hos professionella och amatörspelare. Dessa skulle vara grundreglerna för padel även om vi skulle ha fler sekundära regler.

Det är viktigt att känna till de grundläggande reglerna för att spela padel, med dessa poäng kommer du att kunna spela:

  • padelracket får inte vara mer än 45,5 cm långt med en tjocklek på 38 mm.
  • Användning av gula padelbollar är obligatoriskt.
  • Banan kommer att mäta 10 meter bred och 20 lång.
  • Personen som servar börjar på höger sida och måste servera på motsatt ruta.
  • Mottagaren måste stå bakom baslinjen och vänta på serven.
  • Poängsättning liknar tennis, 15-30-40 och spel.
  • För att göra en match måste du ha två poängs skillnad mot din motståndare.
  • 6 matcher gör ett set och det bästa av 3 set vinner matchen.

Med dessa regler kanske du redan kan börja spela, men om du vill fördjupa dig lite djupare, så detaljerar vi de viktigaste.

Padelbollar regler

Enligt padelbestämmelserna är bollarna vita eller gula gummisfärer. Dess diameter är mellan 6,35 och 6,77 centimeter och vikten är mellan 56,0 och 59,4 gram. De måste garantera en retur på cirka 135 till 145 centimeter när de faller från 2,54 meter.

Padel bollar är vita eller gula gummikulor med en diameter mellan 6,35-6,77 centimeter och en vikt mellan 135-145 gram.

Innan du startar uppsättningen måste bollens märke och modell meddelas . Om de tappas bort, går sönder eller skadas i en match måste domaren övervaka att den som ersätts är densamma. Annars kommer hela uppsättningen bollar att ändras.

Padelracket regler

Reglerna gör detta mycket tydligt. Padel spelas med padel, även kallade padel eller racket . De ska vara 45,5 centimeter långa, 26 centimeter breda och 38 millimeter tjocka i profilen.

Ytan som bollen kommer att träffa får inte överstiga 26 centimeter bred och 30 centimeter lång. Den kan vara grov, platt eller slät, men den måste vara perforerad med ett obegränsat antal hål i den centrala delen.

Padel spelas med en racket som är 45,5 centimeter lång, 26 centimeter bred och 38 millimeter tjock.

Ramen, som ingår i handtaget, kan innehålla anordningar som förhindrar vibrationer, försämring och fördelar vikt . Ett band på ca 35 centimeter som fästs i handleden är obligatoriskt för att förhindra olyckor och framförallt för att vi inte ska fuska genom att byta handskyffel , denna teknik straffas.

Padelbana Regler

Måtten på padelbana måste vara exakta : en rektangel 10 meter bred och 20 meter lång, delad på mitten av ett nät som hänger i en kabel. Nätet blir 10 meter långt och mellan 88 och 92 centimeter högt. Den måste fästas på sidostolpar, åtskilda från varandra med 9,25 meter.

Servicelinjerna dras parallellt med nätet och på ett avstånd av 6,95 meter . Centralservicelinjen ligger i området mellan servicelinjerna och nätet. Det är en vinkelrät linje som delar området i två; varje linje ska vara fem centimeter tjock, helst vit eller ljus till färgen.

Padelbana
Padelbana

Väggarna kommer att ha minst tre meter och når sex när de är stängda spår. För marken är syntetgräs idealiskt . Ett annat alternativ är en musköt med sand, för en bättre rörelse av spelarna, eller cement.

Färgerna kan vara gröna, blå eller jordbruna ; Den får vara svart endast i inomhusinstallationer. Tillgångarna till banan kan vara två, på båda sidor och i höjd med nätet, eller en på ena sidan av banan.

Padel regler

Spelarna är placerade i fältet som motsvarar dem. Vid oavgjort bestäms vilket lag som börjar som server eller mottagare och vilket lag som startar spelet . Allt detta ska rapporteras till domaren.

Både för att serve, för att vila eller för att spela, den här tiden måste styras av tidens regler , annars kan vem som helst fuska till sin fördel.

Regler för padel serve

Spelaren kommer att placera båda fötterna bakom servicelinjen och kommer att vara på höger sida av banan . Efter att ha studsat kommer han att kasta bollen i motståndarlagets box. Naturligtvis, för att serven korrekt måste du slå bollen under midjan, annars kommer du att fuska på serven .

Om den inte faller in i motståndarens område, eller rör maskorna, blir den dålig. Serven misslyckas också när bollen träffar servern eller dennes partner. Det blir felaktigt om bollen studsar i motståndarens servicemottagningsbox och nuddar metallnätet före den andra studsen, och då skulle vi ha frågan om serven till kanten av glaset , är den bra eller dålig?

Regler för padel serve

Regler för mottagaren

När bollen har gjort den första studsen måste den andra spelaren lämna tillbaka den till motsatt bana . Om den andra studsen inträffar, kommer det att gå servern . Om någon av mottagarna träffas av bollen eller berörs innan den studsar, kommer poängen att gå till servern.

Enligt Padel-reglerna kan spelare slå utanför planen när ytterspelet har godkänts . Det ska också finnas två tillträdesöppningar till banan utan hinder som omöjliggör utfart, som säkerhetsregel.

Poängräkning Regler

Spelet padel spelas i tre set för att vinna två, det vill säga bäst av tre vinster . Paret som lyckas nå 6 matcher med en minsta fördel på två kommer att vinna setet.

Poängräkning

När ett par vinner en poäng 15, med den andra 30, 40 med den tredje och med den fjärde kommer de att sjunga ”spel” . Om båda paren vinner tre poäng kommer de att vara ”lika” tills ett av de två paren får två poäng i rad.

Om man summerar poängreglerna, skulle ett spel vara resultatet av att få 15-30-40 och spel, fyra poäng i rad. Setet skulle uppnås med 6 matcher och en skillnad på två matcher eller en tie-break. Matchen uppnås med två set.

Tie break Regler

I tie break kallas poängen en efter en . Laget som når sju först vinner. Spelet fortsätter tills ett par vinner med en skillnad på minst två poäng.

padelbestämmelserna definierar varje prestation på banan . Det här är tydliga regler som garanterar en uppvisning av kvalitet, etik och samstämmighet, för fansens glädje.

Om du vill läsa de officiella bestämmelserna är det en bra början att lära känna alla regler för padel på djupet. Och om du fortfarande har fler tvivel kan du berätta för oss vilka poäng eller tvivel du har om spelet padel så ska vi försöka hjälpa dig.