Material för ett padelracket

Det är viktigt att känna till de huvudsakliga materialen som används vid tillverkningen av ett paddeltennisracket för att förstå vilken kombination som är bäst för vår spelstil.

Ett av de största dilemmana när man köper ett padelracket är att vara säker på att man gör rätt val, eftersom man ställs inför en mängd olika modeller och material som erbjuds av olika märken.

Ofta smyger sig tvivel in när vi pratar om de olika funktionerna och teknologierna som erbjuds av de olika padelracketarna. Vilken kommer att vara bäst för att förbättra vårt spel? Det är normalt att känna sig överväldigad, men oroa dig inte, i den här artikeln kommer vi att visa dig de viktigaste materialen som används vid tillverkningen av ett padelracket, vilket gör att vi lättare kan veta hur vi ska välja ett padelracket, beroende på vår nivå och spelstil.

  • EVA : Det är materialet som används inuti racket som tillåter större stötdämpning. Området där bollen träffar racket är möjligen det viktigaste materialet i racket eftersom det kommer att förse oss med rackets huvudsakliga egenskaper, antingen kontroll eller kraft.
  • SKUM : Det är ett annat av de nya materialen som tas med till padel, användningen liknar den för EVA gummi, den största skillnaden är att beröringen är mjukare med vilket vi får mer kraft, men nackdelen är att dess varaktighet kan minska. En annan av styrkorna med detta material är absorptionen av slag, vilket är anledningen till att det är helt rekommenderat för personer med skador eller benägna att skador.
  • Kol : Det används i de områden av racket som har störst slag, främst i slagzonen eller i märket, användningen av kol ger lätthet, motstånd och styvhet, mot vilket det i allmänhet ökar priset avsevärt.
  • Kevlar : det är ett av materialen som ger mest motstånd och ger mer hållbarhet till padelracket. Används i bollens slagområde och i ramen. Ibland blandas det med kol, vilket förstärker dess motståndsförmåga, speciellt mot friktion.
  • Glasfiber : det är det mest använda materialet både i tennis och padel för tillverkning av padelracket och racket, det är ett mycket billigare material än kol eller kevlar, framför allt är det mycket motståndskraftigt när det implanteras i paddeltennipadelracketlracket, det ger bra valuta för pengarna.
  • Titan : det har varit ett av de sista materialen som kommit till sporten padel, det används vanligtvis blandat med färgen på titanpadelracket för att ge det en längre varaktighet på grund av dess motståndsegenskaper.
  • Grafit : det är ett annat av de typiska materialen som ärvts från tennis, i padel används det i allmänhet för att förstärka ramen på racket, enligt min mening bör vi undvika detta material som håller på att bli föråldrat, torra slag kan bryta racket.
  • Komposit : det är ett av materialen som hjälper till att stärka padelracket.
  • Epoxi : Det är hartset som gör det möjligt att sammanfoga alla delar av en padelracket och ge den bilden av homogenitet, det vill säga att du kan se den i ett enda stycke.

Som du kan se ger de flesta material oss större motstånd och mindre vikt, vilket är de två egenskaper som krävs mest för att ett padelracket ska vara balanserat.

Andra material som EVA eller FOAM kommer att tillåta oss att erhålla olika kvaliteter, med EVA kommer vi att uppnå mer kontroll och med FOAM mer kraft, till exempel skulle ett paddelmärke som tillverkar med FOAM vara Royal Padel, de flesta tillverkare tillverkar med EVA.

Och detta är allt, jag hoppas att det har hjälpt dig att välja ditt racket och rätt material nu när du känner till dem.