Hur spelar du padel? Guide för att komma igång

Om du vill veta hur man spelar padel är du på rätt plats, vi lär dig grunderna du behöver veta för att lära dig spela och njuta

Många av de som börjar spela padel har många svårigheter att förstå hur man spelar padel, genom hela denna artikel ska vi försöka guida dig så att början är enkel.

För att veta hur man spelar padel behöver du bara förstå de olika punkterna som vi nämnde, när du väl förstår spelet och de olika elementen, eller reglerna som ingriper, är det väldigt enkelt och samtidigt roligt, vi är säkra att när du börjar kommer du att bli kär i denna racketsport.

Snabbguide för att veta hur man spelar padel

Skiljetecken Poängen förloras om bollen lämnar planen utan att först studsa innanför spelplanen, eller om den studsar två gånger på din plan.
Spelplan Rektangulär bana med konstgräsgolv uppdelad i två spelplaner, totalt mått 10m x 20m
Spelare Padel spelas i par, 1 par mot ett annat par
Syfte Vinn det bästa av 3 set
Varaktighet I padel finns det ingen tid, du spelar det bästa av 3 matcher
Ursprung Mexiko 1969, skapad av Enrique Corcuera
Professionell krets World Padel Tour

Padel objektiv

Padel spelas i par, som i tennis, det finns två fält och spelet består av att skicka bollen till det motsatta fältet, man måste röra bollen på ytan före någon av väggarna, men det tillåter alla efterföljande returer på vilken vägg som helst. Motståndaren måste returnera bollen före den andra studsen.

Normalt spelas tre set, även om det finns undantag där det bästa av 5 set spelas.

Ett set består av 6 spel. Och varje spel i sin tur består av 4 poäng, som tennis, den första poängen skulle ha en poäng på 15, den andra 30, den tredje 40 och den fjärde skulle vara ett spel.

Om det är oavgjort i ett spel vid 40 slutar spelet med en guldpoäng, den första som får poängen vinner spelet.

Nödvändigt material

Det finns två produkter som är väsentliga för att spela padel och som du kommer att behöva oavsett vad, till att börja med är det inte nödvändigt att välja de bästa produkterna på marknaden, med något grundläggande kan det vara mer än tillräckligt för att börja och om du gillar det, välj de modeller som passar din spelstil bättre, därför är de två element som vi anser vara väsentliga:

  • Padelracket, helst runda, eftersom de är kontrollpadelracket och en fantastisk sweet spot, vi bryr oss bara om att den är i gott skick, tanken är att ha den första kontakten på banan och veta om vi gillar sporten, vi kommer att ha tid att välja bästa padelracket ifall vi fortsätter spela.
  • Padelskor, De är viktiga eftersom de kommer att förhindra många av de vanligaste skadorna bland spelare, löparskor, fotbollsskor, etc., de är värdelösa, du behöver specifika sådana med en CLAY eller ALLCourt sula, som kommer att hindra oss från att halka ner för banan och sulan kommer att hålla oss mycket längre tid.

Grundläggande strejker

För att veta hur man spelar padel är det nödvändigt att känna till några av de grundläggande slagen som vi kommer att sammanfatta snabbt så att du vet vad de är och i det fall du vill fortsätta framsteg och perfektioner med mer avancerade slag, som t.ex. ballong, volley, motvägg, huggorm. Men börja med dessa två som är grunderna.

  • Höger: Det är grundslaget par excellence, vi flyttar helt enkelt den dominerande axeln bakåt, och vi kommer att slå bollen framifrån. Viktigt att slå bollen platt, du lär dig senare att klippa eller lyfta bollen.
  • Backhand: Det är ett komplext slag för de flesta spelare som börjar spela, men det är ett slag som du kommer att behöva jobba på, i padel spelar du mycket backhand.

Handtaget i paddeln

Sättet att hålla padelracket är något grundläggande, och det är det första vi bör lära oss att göra, eftersom det kommer att förhindra oss från att få skador och vi kommer att kunna slå bollen med mer kraft.

Det kontinentala greppet, som om det vore en hammare, är det mest använda och det som vi rekommenderar för att kunna avancera till andra mer avancerade grepp. I den här artikeln som vi rekommenderar att du har alla former av paddelgrepp.

Väsentliga regler

För att veta hur man spelar padel behöver du bara känna till de viktigaste reglerna, eftersom du spelar med fler människor kommer du att kunna lära dig dem, men om du vill gå lite djupare har vi en annan artikel om reglerna för paddel.

  • Serviceregeln, för att tjäna måste du slå bollen under midjan, bakom den nedersta raden och du måste skicka den till kryssrutan i motsatt fält.
  • Poängregler, det är grundläggande att räkna poängen väl och i händelse av oavgjort bestämma om det slutar med guldpoäng eller med Tie-Break.

Är du redo att spela padel? Nåväl, ta padelracket och gå på banan!