Hur ska sulan på padelskorna vara?

Sulan på padelskorna är en väsentlig egenskap för att välja den som låter dig utveckla ditt spel med stor komfort på varje bana. Vi hjälper dig att välja lera, omni eller allcourt sula

Sulan på padelskorna är en viktig faktor så att du enkelt kan distribuera ditt spel. På marknaden finns det för närvarande 3 typer av sulor i padelskor, Omni, Clay och Allcourt , vi kommer att förklara skillnaderna och deras egenskaper .

Typer av sulor i padelskor

Utan tvekan är det en av aspekterna, tillsammans med design och komfort, som du måste vara uppmärksam på när du väljer den här typen av padelskor för män .

Det är inte ovanligt att se spelare på padelbanorna som använder skor från andra sporter, som löpning eller fotboll, vilket inte tillåter dem att anpassa sig till banans och setens förutsättningar. Denna olämpliga användning av skor , förutom att försämra din prestation, kommer att resultera i en större risk för skador .

Så härnäst kommer vi att presentera de tre sulor som du kan välja i padelskorna. Var och en av dem kommer att vara bättre för din spelstil eller var du spelar dina matcher. Var uppmärksam på dess egenskaper och sedan kan du titta på hur du väljer padelskor .

Padelsula eller World Padel Tour

Det är den nya sulan som har utvecklats under 2022 och 2023 för de nya padelbanorna i World Padel Tour, det är skor med fiskbenssula med mindre djup och olika mönster, detta beror på att dessa typer av banor ha hår på gräset längre och har inget salt.

De är exceptionella på lockiga gräsbanor, fördelen de har är att de inte har lika mycket grepp som lersulor, så de är väldigt bra på att förebygga skador.

Varje tillverkare har släppt varianter av denna specifika padelsula , som lyfter fram varumärket Asics, som presenterar en lerritning med olika former och en rotationspunkt som delar sulan.

Wilson padelskor har å sin sida kattsulor , som är omkretsar som tillåter rörelse lätt utan mycket grepp.

Sula PADELSKOR
Sula PADELSKOR

De flesta tillverkare som Asics, Bullpadel , Head eller Wilson satsar på dessa typer av mer innovativa sulor.

Bullpadel är till exempel en blandning mellan lera och padel, vilket också ger mycket goda resultat, eftersom det är en sko som skulle kunna användas till både nyare och äldre underlag.

Omni sula

Omnisulan kännetecknas av att den är full av små prickar . Det har varit en av de mest populära sulorna i padelvärlden, även om användningen på senare tid går in i en lågkonjunktur.

Padelskor med omnisula
Padelskor med omnisula

Vi rekommenderar att den används på banor där du inte hittar för mycket sand .

Eftersom den inte sticker ut för sitt grepp, kommer den att gillas av spelare som, på grund av sina experiment, föredrar att glida lite på vissa set, eftersom det gör att de kan komma till bollen bättre.

Å andra sidan är dess hållbarhet mindre än sulornas hållbarhet som vi kommer att analysera i nästa avsnitt.

För närvarande försöker Babolat-skor med sin förstklassiga Premura att återlansera den, blanda omni med en liten del i lera, samt ha större hållbarhet och framför allt med mycket flexibilitet genom att dela sulan i flera delar, att ta hänsyn till.

Fiskbenssula eller lersula

Lersulan kommer från tennisvärlden (i princip från grusbanor) och känns igen på de spikformade spåren som korsar den, vilket ger bättre grepp. Detta fäste är särskilt viktigt på spår som inte har ansamlingar av sand.

Vår åsikt är att Clay eller fiskbenssulan är den bästa sulan för padelskor, och den som är mest utbredd.

padelskors i lersula
padelskors i lersula

Det är särskilt lämpligt för nybörjare som ännu inte har 100% kontroll över vissa rörelser, prioriterar säkerheten i sina evolutioner på banan. Tänk däremot på att överdrivet grepp också kan öka risken för ledskador.

När du börjar använda dessa skor eller du sätter dem i backen med lite sand ökar dessa faror. Den lägre reliefen på fiskbenssulan gör den mer motståndskraftig mot skavsår, så dess livslängd blir längre än omniens.

Inte överraskande är det den föredragna för padelskor, de flesta av huvudmärkena som Asics Padel , Bullpadel padelskor, Kswiss padelskors, Adidas fortsätter att använda dem och de rekommenderas för de flesta padelbanor.

Allcourt sula skor

Som valören allcourt-sula indikerar är den en idealisk sula för att spela på alla typer av underlag . Det är därför den också är känd som en blandad sula , eftersom den kombinerar egenskaperna hos Omni och Spike.

Blandade sula padelskor
Blandade sula padelskor

Den drar till sig uppmärksamhet på grund av sina rotationszoner och den har en omnidel inuti och framtill, och ytterligare en spik i resten av sulan, vilket kommer att gynna skons hållbarhet.

En annan version av den blandade sulan är en bit lersula i huvuddelen och en annan lersula i apolloområdet med ett annat vertikalt fiskbensmönster, vilket greppar mindre och gör att du kan glida bättre. Wilson är ett av de märken som använder den här typen av sulor mest.

Kort sagt, sulan på de padelskor som du väljer kommer att vara avgörande för att du ska kunna utveckla dina rörelser på ett lösningsmedelsmässigt sätt, så välj den som kommer att höja dina egenskaper. Lersula om du letar efter grepp eller har ett elektriskt spel , allcourt om du letar efter en terrängsko eller Omni om du letar efter ett spel nära nätet för att ha rutschkanor.