Hur man väljer ett padelracket

Vi förklarar nycklarna för att veta hur man väljer rätt paddeltennisracket i förhållande till dess egenskaper. Det är den stora frågan som varje nybörjare ställer sig: vad är min perfekta padelracket?

Det är den stora frågan som varje amatörspelare ställer sig: vad är min idealiska racket? Hur vet jag vilket padelracket jag ska välja? Vi ger dig nycklarna för att välja lämpliga padelracket i förhållande till deras egenskaper.

Vi hoppas att du med dessa enkla riktlinjer och att veta vilken spelnivå du har, kommer att kunna välja ditt avancerade padelracket.

Hur man väljer det perfekta padelracket

Det första innan du köper ett racket är att vara tydlig med vår nivå av padel. Om vi precis har börjat spela padel kan vi köpa ett powerracket för att vara coolast på banan, men det är mycket troligt att det inte är det idealiska racket för oss, eftersom det kommer att vara okontrollerbart.

Det är lättare att veta vilken spelnivå vi befinner oss på, men hur vet man vår spelstil? För detta måste vi ha lite erfarenhet på banan.

  • Är vi bättre på att anfalla, försvara eller beter vi oss på ett balanserat sätt i båda aspekterna?
  • I vilken typ av slag är vi mer dödliga: skott, salvor, lobbar?
  • Gillar jag att ha mycket kontroll, gör drop shots?
  • Har jag precis börjat eller har jag en hög nivå?

När vi väl är tydliga med vår nivå och spelstil kan vi veta vilken typ av racket vi behöver för vår typ av spel.

Formen på padelracket

En av nycklarna när du väljer ett padelracket är dess form. På marknaden finns det tre grundläggande typer av padelracket beroende på deras form:

Shapes Padel Rackets
Padelracketformer
  • Diamantformade racket: det är en racket indikerad för kraftfulla, offensiva spelare och med viss erfarenhet. Sweet spot är liten och balansen är hög, vilket gör att det inte är lätt för oerfarna spelare att kontrollera. Vi måste förfina vår teknik innan vi når denna padelracket. Det är en mycket vanlig racketform bland professionella spelare. Om du vill upptäcka katalogen med powerracket, besök vår butik.
  • Droppformade padelracket: det är den vanligaste formen idag eftersom den erbjuder en balans mellan kraft och kontroll, så den kan användas av spelare med olika stilar och erfarenheter. Sweet spot är bredare och balansen är mer balanserad Se katalogen över multifunktionsracket .
  • Rundformade padelracket: det är formen som gynnar spelare som söker kontroll. Sweet spot är bred och balansen är låg. Det är lätt att använda. Den är perfekt för spelare som är nybörjare inom padel eller för paddelspelare som föredrar att offra kraft för större kontroll och effektivitet vid slag . Se katalogen över kontrollracket .

Padelrackets vikt

Det är en faktor som ibland går obemärkt förbi men som vi måste ta hänsyn till, att veta hur man väljer vikt är mycket viktigt:

  • Ju större vikt, desto större kraft får våra slag.
  • Ett lätt racket är å andra sidan mer hanterbart och möjliggör större finess i spelet.
  • I allmänhet, för en man skulle den rekommenderade vikten för ett padelracket vara mellan 360 och 370 gram.

För att undvika övervikt i händelse av att vi sätter flera övergrepp eller skydd, i fallet med dam är 350-360 normalt, beroende på dessa vikter och om vi har ett mer aggressivt och kraftfullt spel kan vi öka vikten.

Typer av gummi i en padelracket, EVA eller FOAM gummi?

Kärna: de två mest använda materialen för kärnan i racket är EVA gummi och skum. EVA gummi är hårt, mindre flexibelt och gör det också svårt för bollen att komma ut, men dess hållbarhet är större, dessutom är de viktigaste egenskaperna hos padelracket kontroll och kraft, de flesta tillverkare använder dem.

FOAM har egenskaperna helt i motsats till EVA gummi, det är mjukt, det har medium kontroll, medelkraft och en spektakulär bollutmatning, å andra sidan är hållbarheten sämre, ljudet av dessa racket är karakteristiskt.

Det finns också en tredje typ av kärna som kombinerar båda.

nucleo tipos de goma palas
Typer av gummi i kärnan av Adidas padelracket

Det kallas ’hybrid’ och det är ett mjukt men motståndskraftigt gummi, som är uppbyggt av en skumkärna med ytterkanter av EVA gummi, Nox har införlivat det i de senaste padelracket.

Hybrid är blandningen av de två föregående. Dess främsta egenskap är att den ökar stabiliteten i racket och samtidigt minskar vibrationerna.

Denna förening avbröts efter uppkomsten av EVA Soft gummi. Det är ett material som består av EVA men med en bättre densitet så att beröringen blir mjukare, så dess egenskaper kan ligga mellan skum och eva.

Sweet spot och balans av padelracket

Det är två variabler som vi har hänvisat till ovan och som vi alltid pratar om inom sporter som padel. Sweet spot är den idealiska platsen för att slå bollen, det utrymmet på racket där träffen är starkare och mer exakt. Ju längre vi rör oss från sweet spot, desto mindre precision och kraft.

För sin del bestäms balansen efter var padelracket har sin tyngdpunkt . En balans närmare skaftet gynnar kontroll och en balans närmare huvudet gynnar smash eller volley.

Types of rackets and their balance
Typer av padelracket och deras balans

Balansen är som en generell regel direkt relaterad till padelrackets form, om vi tog padelracket i mitten och placerade det på en skala skulle vi veta om padelracket tenderar mot handtaget, låg balans, eller mot den motsatta delen, huvudet , balansen hög.

En hög balans uppstår som en generell regel i diamantformade padelracket och gör att padelracket har mer kraft och tappar kontrollen, ett padelracket med låg balans gör att padelracket har mycket kontroll.

Hårdhet, mjukt eller hårt padelracket?

Slagytans hårdhet gynnar en typ av vilt och offrar en annan. Padelracket som är mjuka ger mer kraft och försvårar kontroll, det vill säga de hjälper dig att försvara dig i bakgrunden och ger mer kraft på nätet.

Man måste ta hänsyn till att ju mjukare padelracket är, är det troligt att dess livslängd kommer att minska. När det gäller hårda padelracket sker det motsatta. Så om du inte har några problem med att boosta bollen maximalt, kommer ett hårt racket att ge dig mer kontroll över skotten, särskilt på nätet.

  1. Mjuka padel. Mjuka padelracket har en större bolleffekt, men det betyder inte att de har mer kraft än hårda padel. Vad de mjuka åstadkommer är att bollen avfyras med en större studs. Vi kan försvara oss bättre och beröringen är trevligare. Denna typ av rackets föredras av spelare som börjar bli bättre rackets att kontrollera. En annan fördel är att de ger färre vibrationer och undviker eventuella skador som epikondylit.
  2. Hårda rackets. De ger inte lika mycket rebound och har mindre effekt än ett mjukt racket. Men de ger mer kraft i skott, eftersom när man slår med all vår styrka kommer bollen att kastas i högre hastighet. Som en fördel har hårda padelracket större motstånd och tenderar att gå sönder mindre.

Padelracketteknologier

Det är sant att de ibland låter som kinesiska för oss på grund av deras komplicerade valörer och definitioner, men det skadar aldrig att känna till teknologierna som varje padelracket har och välja om de passar oss i förhållande till vår spelstil.

Varumärkena spenderar mycket pengar på att designa sina padelracket och göra skillnad. Vi har ”skyldigheten” att veta vad de säljer oss i varje modell.

Spelets frekvens

När ska du spela padel, bor du hos vänner varje lördag eller har du en veckovis rutin, med tränare inkluderad? Ju högre spelfrekvens du har, desto högre kommer din efterfrågan att vara. Det är enkelt, ju mer du spelar, desto bättre bör din racket vara.

Tillverkningsmaterial

Materialet som ett padelracket är tillverkat av är motståndskraftigt men beroende på hur hårt eller mjukt det är kommer dess livslängd att ändras. Ett mjukt material ger mer kraft men mindre kontroll , medan ett hårt material ger mer kontroll vid träffen , men mindre kraft.

Materialen som utgör ett padelracket är: kolfiber (eller glas), EVA gummi, skum, titan, grafit, etc. Du måste relatera egenskaperna hos varje material med vad spelaren letar efter.

  • Glasfiber: Det är det mest använda materialet i padelracket och det är mer ekonomiskt. Det är sant att det lite i taget ersätts av kolfiber men glasfiber är vanligare att hitta i låga padelracket. Glasfiberpadelracket är vanligtvis billigare än kolfiber eller grafenpadelracket. Dess fördelar är att de är mer flexibla, elastiska och avger mer än kol, men som en nackdel bör det noteras att de är mindre motståndskraftiga och lite tyngre.
  • Kolfiber: Kolfiber är mer karakteristiskt för avancerade padelracket. Tillverkare använder kol för att täcka ramarna på padelracket och i de flesta fall även ytorna. De flesta ”top” padelracket är gjorda av 90% kol och 10% glasfiber. Egenskaperna hos kolfiber är: stor flexibilitet, större motståndskraft, lätthet och tolerans mot höga temperaturer.
  • Grafen: Grafen ”grafen” har nyligen inkluderats i tillverkningen av avancerade padelracket. Det är det starkaste materialet som finns och gynnar prestandan hos en padelracket ganska mycket. Samtidigt som det är ett mycket motståndskraftigt material är det också flexibelt och elastiskt, varför padelmärken tillverkar sina premiumracket med grafen.
Sanyos padelracket, Head Alpha Pro, har grafen

Vilket märke av padelracket att välja?

Trots ungdomen i denna sport, utgör padel en marknad för tekniskt material som erbjuder många möjligheter för spelaren när det gäller padelracket.

Precis som i andra sporter är det viktigt att anpassa utrustningen som vi spelar med till vår spelstil, nivå, position på planen och en uppsättning faktorer som vi har beskrivit genom hela artikeln och som kommer att få oss att välja en eller en annan padelracket.

När du väljer ditt spelracket måste du också ta hänsyn till märket för padel och veta vad som är kännetecknet för de främsta varumärkena på marknaden, vad som gör dem värda att väljas av en spelare som du.

HEAD

Alejandra Salazar, Sanyo Gutiérrez eller Fernando Belasteguín är också huvudrepresentanterna för detta tekniska varumärke inom padel.

När det gäller de femton gångerna nummer ett i världen använder han ett Head racket för sina matcher, med fantastiska resultat hittills och med en senaste banbrytande modell som Delta Hybrid Bela.

Head är ett ledande varumärke inom de flesta racketsporter med lång erfarenhet av att tillverka racket som inkluderar teknologier och material av högsta kvalitet.

Ale Salazar spelar med Head Delta Motion

Dess kvaliteter sticker ut över andra liknande märken, och skiljer sig exakt i sin hållbarhet över tid.

Den kanske mest positiva punkten är det stora utbudet av racket som den har i sin katalog beroende på spelnivån: från amatörspelare med grundläggande men effektiva racket till professionella racket anpassade till typen av spelare.

EVA gummi och glasfibermaterialet sticker ut i sina bästsäljande padelracket, samt en bredare sweet spot som förbättrar spelarens praktiska upplevelse.

Dunlop

Ett annat av varumärkena etablerade i racketsportvärlden med lång erfarenhet av tillverkning av padelracket.

Dunlop starka sida är de mellanliggande racket, för amatörspelare som vill förbättra sitt spel med en träning inte mer än 2 eller 3 gånger i veckan, och på ett ospecifikt sätt. I förhållande till kvalitet pris, för denna typ av spelare, ett av de bästa alternativen utan tvekan.

Modeller som Galaxy eller Gravity är bara några exempel på utbudet av padelracket för avancerad användning som Dunlop kan erbjuda oss om vi är professionella spelare.

Estetik, en annan av de faktorer som mest påverkar när man väljer ett racket eller något annat som delar liknande egenskaper, tas mycket i beaktande av många padelspelare. Den uppfyller även förväntningarna prismässigt.

Bullpadel

Detta märke representeras av många professionella padelspelare på World Padel Tour som Paquito Navarro eller Maxi Sánchez bland andra. Även om det inte är en av de mest erfarna i branschen gör dess kvalitet inte de flesta spelare besvikna.

Det bästa med Bullpadel är det breda utbudet av padelracket som den har inom samma nivå, att kunna välja den som bäst passar vår spelstil.

Bullpadel Hackpadelracket är den som Paquito Navarro leker med

Hållbarhet och motstånd garanteras av detta märke med externa skydd på kanten av padelracket som ger motstånd mot slag eller repor med glaset.

Å andra sidan finns det en bred katalog av bullpadelracket som har en dubbel brygga på handtaget. Denna pjäs samlar en stor andel av vibrationer och erbjuder styvhet till racket. Dess mest eftertraktade modell, Bullpadel Hack och Hack Control.

Några racket för de spelare med maximal kraft respektive kontroll.

Rekommendation av ett padelracket

Att veta hur du väljer ditt padelracket är mycket viktigt så att du inte blir frustrerad under spelet för att inte spela med ett lämpligt racket eller för att inte hjälpa dig avancera i nivå.

Avslutningsvis kan vi indikera att om du är en vanlig medelnivåspelare med en ganska raffinerad teknik som tycker om att spela attack och vars bästa skott är skott och volley.

Din idealiska padelracket kommer att vara en avancerad diamantformad, tung, med en medium eller hög balans och med teknologier som ökar kraften.

Omvänt, om du är en avslappnad nybörjarspelare som vill förbättra din teknik, välj en lättare, rundformad racket med en bredare sweet spot och lägre balans.

Vi hoppas att den här artikeln har varit till hjälp för dig!