Hur man väljer vikten på ett padelracket

Vad utgår vi från för att välja vikten på vår padelracket? I dagens artikel berättar vi vilka faktorer som påverkar när du väljer vikten på padelracket

Välj vikt på padelracket

Till att börja med är en av frågorna som spelare brukar ställa vilken vikt man ska välja när man köper ett padelracket, vad är rätt vikt på racket? Vad är skillnaden mellan en padelracket med mycket vikt eller lite vikt? I dagens artikel berättar vi vilka faktorer som påverkar när man väljer vikten på padelracket, de kan vara lätta och balanserade, eller tunga och kraftfulla.

Vikterna som vi anger i artikeln är ungefärliga vikter så att du kan få en uppfattning. Många padelbutiker ger inte möjlighet att välja vikt, i vårt projekt anser vi dock att valet av vikt är en av de viktigaste faktorerna vid val av padelracket.

Tillsammans med spelarens typ av spel kommer i allmänhet de flesta butiker, om du frågar efter en specifik vikt och har enheter, att leta efter den som bäst matchar ditt behov.

Vägledande tabell över padelracketvikter

Person Spelarens vikt Rekommenderad vikt
Man 50-60 kg 360-365 gr
Man 60-70 kg 360-365 gr
Man 70-80 kg 365-370 gr
Man 80-100 kg 370-380 gr
Dam 40-60 kg 330-355 gram
Dam 60-70 kg 355-360 gr
Dam 70-80 kg 360-370 gr
Barn 40-60 kg 330-345 gram

Padelrackets med liten vikt, lätta och balanserade

De lätta racketsna är padelracket som huvudregel med en vikt på mindre än 355 gram. padelracket med mindre vikt är de snabbaste och de som vi kan flytta snabbare till volley, som en generell regel är de kontroll padelracket.

Men vi måste ta hänsyn till att det är de som straffas mest, så deras varaktighet blir mindre än ett tyngre racket. Samtidigt bestraffas vår kropp också mer om vikten är mycket lätt, eftersom all stöt från bollen måste göras av racket och inte armen.

Här är en sammanfattning av vad en lågvikts padelracket kan ge dig:

  • Spelarvikt: Herrar över 50-75 kg, dam 40-60 kg, eller nybörjare.
  • Fördelar: Större snabbhet i slag, snabbt spel.
  • Nackdelar: Mindre varaktighet på padelracket, större sannolikhet att drabbas av skador.

Padelracket med medelvikt, balanserade padelracket

De balanserade padelracket är padelracket mellan 360gr och 370gr , som huvudregel är det vikten som du hittar i de flesta butiker och vikten som nästan alla tillverkare tillverkar.

Vi kommer att ha lite kraft med en inte särskilt hög vikt, så vi kommer att få fart i vårt slag på nätet. Det skulle vara det perfekta padelracket för padelspelare som börjar träna padel eller som börjar göra framsteg, de är vad vi kallar multipurpose padelracket dam kan också känna sig mer bekväma i detta viktintervall eller med lättare padelracket.

Nedan är egenskaperna hos padelracket med en genomsnittlig vikt:

  1. Spelarvikt: Herrar mellan 70-85kg, damer 60-75kg.
  2. Fördelar: Det är mitt emellan kraft och hastighet.
  3. Nackdelar: Brist på kraft och brist på fart.

Tunga padelracket, mer kraft

De tunga padelracket är paddeltennipadelracketlracket på mer än 375 gram, de är de tyngsta padelracket, de är kraft padelracket, med dem kommer vi att kunna slå bollen med större kraft, men på samma sätt kan vår svarsförmåga minska som det kostar mer att flytta den.

Indikerat för avancerade spelare som redan har en viss nivå, då träffen måste vara snabbare och man måste ta hänsyn till att vi tröttnar tidigare, nedan följer en sammanfattning så att du vet när du ska välja ett tungt racket.

  1. Spelarvikt: Herrar från 80 kg, damer från 70 kg eller spelare på avancerad nivå.
  2. Fördelar: högre slagkraft, längre racketlivslängd.
  3. Nackdelar: mindre hastighet, större trötthet.

Så hur väljer jag vikten på padelracket?

Därefter lämnar vi en sammanfattningstabell som gör det mycket enkelt att veta vilken vikt på padelracket vi behöver baserat på vår vikt. Det är en vägledande tabell om du inte vill läsa och leta efter det du verkligen behöver, därför måste du ta hänsyn till att varje övergrepp kan öka vikten på padelracket med cirka 8 gram, samma sak skulle hända med skydden på padelracket.

Sammanfattningstabell för att välja vikten på ett padelracket

Ett råd för att välja vikten på ditt padelracket är att vi alltid ska försöka välja det tyngsta racket som vi kan och som vi trivs med, eftersom vi kan slå bollen med större kraft och dess varaktighet kommer att vara mycket längre.

Kom också ihåg att med en tyngre padelracket, när spelet fortskrider kan det sänka vår prestation på grund av tröttheten av att slå med en tyngre padelracket, men samtidigt kommer vår kropp att uppskatta det eftersom den inte behöver slitas ut och överbelasta muskulaturen.

En annan aspekt som du måste ta hänsyn till är greppen, övergreppen och skydden som kan få vårt racket att gå upp ca 20g i vikt, så det går lätt från ett 370g racket, mer eller mindre balanserat, till ett 390g racket.

Fernando Belasteguin

Padelracket efter sin balans

Balansen i fallet med padelracket är direkt relaterad till formen den har, så om vi tog ett racket och placerade det horisontellt ovanpå en våg, skulle vi veta, beroende på om det rör sig till höger eller till vänster, om den har en hög balans, lutar padelracket mer mot huvudet, medium (balanserat) eller lågt eftersom dess balans tenderar mer mot padelrackets handtag eller grepp.

Om du väljer rätt balans kommer din handled att tacka dig. Om vikten till exempel flyttas mot rackets huvud får du kraft som vi nämnde men när du har spelat ett tag börjar du märka att du inte slår med samma kraft som kl. början, att kunna nå den idealiska islagspunkten senare med paddelbollen.

Faktum är att du kan känna din handled överbelastad mer än nödvändigt och till och med drabbas av skador som epikondylit eller tennisarmbåge. Därför är det viktigt att utföra relevanta handledsuppvärmningar och vara säker på att du kan hantera ett powerracket.

Om tyngden tvärtom förskjuts (runda padelracket) mot näven som vi sa tidigare så domineras kontrollen totalt och om du dessutom anser dig vara en placeringsspelare kommer dessa typer av padelracket till dig som ingen annan.

Star Vie padelracket

Padelrackets form påverkar också

Vi vet att det finns tre typer av form som en padelracket kan ha. Dessa är: rund, teardrop och diamant. Och beroende på vår spelnivå, vilken spelstil vi vill genomföra och våra preferenser kommer vi att välja en eller annan typ av form. Till exempel, för en amatörspelare är det bäst att börja med en lätt rund racket där kontroll råder över makt.

För de spelare som har en mer avancerad nivå är en diamantformad racket helt tillräcklig eftersom det skulle hjälpa dem att förbättra slaget. Det droppformade racket är balanserad och erbjuder det bästa kontroll kraftförhållandet. Det är faktiskt lämpligt för alla typer av nivåer och för alla spelstilar.

Den idealiska vikten för padelracket är…

Det är en av de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till och som många spelare inte riktigt inser. Spelnivån är direkt proportionell mot bollens hastighet och vikten som bollen medför från vår motståndare. Ju högre spelnivå du har, desto mer måste du höja vikten på din racket.

Och det är att många spelare spelar med samma vikt som racket eller till och med minskar den när de avancerar i sin spelnivå, kom ihåg att du alltid kommer att ha möjlighet att anpassa vikten på ditt racket. Av denna anledning rekommenderar vi att när du går upp i nivå ökar du vikten på din padelracket, låt oss säga att du lägger till vikt beroende på dina behov och alltid testar hur det blir för dig.

Och det är allt! Från padel Zone teamet hoppas vi att dessa tips har hjälpt dig när du ska välja rätt vikt för ditt racket eller välja en typ av racket som passar dina egenskaper som paddelspelare.