Delfi Brea: officiell profil för padelspelaren

Vi går igenom den argentinska spelaren Delfi Breas karriär, som är på väg att bli nummer ett i världsranglistan tack vare sitt offer, sin kämpaglöd och beslutsamhet på 20×10 under avgörande ögonblick i viktiga matcher.

Delfina Brea, mer känd som ”Delfi”, är en professionell padelspelare som för närvarande innehar den femte platsen i Premier Padel-rankningen efter att ha varit en av de stora uppenbarelserna på World Padel Tours damkrets under de senaste säsongerna.

Hon är en av de mest talangfulla spelarna inom argentinsk padel, tippad att bli världsetta inom de kommande åren trots sin ungdom. Sedan 2023 bildar hon tillsammans med Bea González duon känd som ”Las Superpibas”, en av de mest älskade av publiken på grund av deras slagstyrka och ungdom.

Delfi Breas data

Delfi Brea är en drive-spelare som utmärker sig för sin aggressivitet nära nätet och förmågan att skapa ett brett spel. Hon använder víboras och djupa volleys som sitt huvudvapen för att göra winners på 20×10-planen, vilket representerar en mer offensiv roll än vad som vanligtvis associeras med spelaren som agerar till höger i paret.

Förra säsongen vann hon åtta titlar tillsammans med Bea González, och lyckades placera sig på andra plats i World Padel Tours par-ranking. Den här säsongen kommer hon att fortsätta tävla tillsammans med malagueñan för att minska avståndet till Ariana Sánchez och Paula Josemaría, duon som dominerar den globala dampadeln.

Namn och smeknamn

Delfina Brea Senesi, ”Delfi”.

Födelsedatum och plats

5 december 1999 (24 år). Buenos Aires (Argentina).

Höjd

170 cm

Nuvarande partner i Premier Padel 2024

Bea González.

Position

Drive.

På Zona de Pádel granskar vi Delfi Breas karriär, en av de mest stabila spelarna på damkretsen som redan har erövrat publiken med passionen hon utstrålar på 20×10-banan i de mest krävande matcherna.

Delfi Breas biografi

Sedan hon var liten har den bonaerensiska spelaren utövat sporter som fotboll, basket och handboll tills hon började utmärka sig med ett racket i handen i de junior kategorierna av argentinsk tennis. Hon tävlade på en semiprofessionell nivå till hon var 12 år, då hon bestämde sig för att byta till 20×10-banan på grund av fysiska skillnader jämfört med hennes motståndare.

Hennes far Nito Brea, en av de mest erkända spelarna vid den tiden i Argentina, var avgörande i detta beslut när han drev en padelklubb i Buenos Aires, där Delfi Brea började träna dagligen.

Delfi Brea och Aranza Osoro började tävla tillsammans under ledning av Nito Brea. | Bild: Padel World Press.

Efter att ha utmärkt sig i flera turneringar tillsammans med Aranza Osoro, fick hon ett sponsring som möjliggjorde en resa till Spanien 2015, när hon bara var 15 år gammal. Hennes tid i det medelhavslandet var avgörande för att börja överväga möjligheten att leva av padel, enligt vad hon erkände: ”Jag älskade det, det var en annan planet, annan padel, andra banor, annat erkännande av sporten…”

Två år senare, vid 17 års ålder, flyttade hon till Spanien och lämnade sin familj bakom sig för att försöka förverkliga sin dröm. Under den första säsongen började hon anpassa sig till World Padel Tours elitnivå tillsammans med Sara Pujals, och 2018 lade den erfarna Ana Catarina Nogueira sitt förtroende i henne så att hon kunde börja visa vad hon var kapabel till trots sin ungdom.

Tillsammans med den portugisiska började Delfi etablera sig som ett viktigt spelarprojekt genom att vinna Valladolid Challenger. Hennes framträdande roll väckte uppmärksamhet hos spelarna högre upp i rankingen, eftersom hon nådde plats nummer 20 på World Padel Tour vid 18 års ålder.

Då kom samtalet från Mapi Sánchez Alayeto, som vid den tiden delade förstaplatsen i rankningen med sin syster Majo. Den bonaerensiska fick en mästarklass i padel som varade en halv säsong tills Majo återhämtade sig från en allvarlig skada.

Majo Sánchez Alayeto insåg den unga spelarens potential 2019. | Bild: World Padel Tour.

Sedan påbörjade Delfi vad som skulle bli den första av hennes två perioder med Bea González, och bildade ett mycket ungt par som imponerade med sin offensiva potential. De hade redan tävlat tillsammans tidigare och vunnit det spanska mästerskapet för under 23, men aldrig tidigare i World Padel Tour. Tillsammans vann de två Challenger-titlar i Paris och San Javier och nådde semifinalerna i Master Final innan de gick skilda vägar.

År 2020 återförenades driven-spelaren med Ana Catarina Nogueira, men deras andra period tillsammans var inte lika framgångsrik som den som fick henne att lyfta i eliten. De lyckades inte samarbeta väl och Delfi upplevde en stor psykologisk påfrestning genom att ställa mycket höga krav på sig själv, vilket ledde till att båda avslutade projektet tidigare än väntat.

Då dök Tamara Icardo upp på den argentinska spelarens väg. Spelaren från Valencia och hon bildade ett mycket tufft lag som överraskade de bästa paren i rankningen med sitt mod och sin slagstyrka. Tillsammans lyste de i post-pandemi fasen och visade vad de var kapabla till genom att vinna två World Padel Tour-titlar i Valencia och Santander.

Men framgångarna från 2021 upprepades inte 2022, eftersom paret från Spanien och Argentina gick från tredje plats i rankningen till nionde. Oregelbundenheten på 20×10-banan för båda och en komplicerad handledsskada för Tamara Icardo ledde till att resultaten inte blev som förväntat, vilket fick båda spelarna att byta riktning då de inte ens kvalificerade sig för Master Final.

Efter ett år fyllt av tvivel och osäkerheter och en början på 2023 där hon inte lyckades klargöra tillsammans med Sofia Araújo, återvände Delfi till där hon en gång var lycklig genom att återförenas med Bea González. Deras djärvhet, aggressivitet och slagstyrka på banorna ledde dem till den bästa säsongen i deras karriärer, och lyckades vinna åtta titlar (två från Premier Padel och sex från World Padel Tour) som definitivt etablerade dem som två av världens bästa spelare.

Delfi (23 år) och Bea González (22) utgör det yngsta paret inom topp 8 i Premier Padel. | Bild: Premier Padel.

För närvarande innehar de andra platsen i rankningen och kommer att sträva efter att avsätta Ariana Sánchez och Paula Josemaría, som de redan har besegrat i två finaler förra säsongen.

Bästa poängen av Delfi Brea

Den från Buenos Aires kommer kännetecknas av en spelstil baserad på att göra snabba övergångar från försvar till attack för att avsluta med att definiera poängen nära nätet. Hon tvekar inte när tillfället uppstår att spela ett vinnande slag vid nyckelmoment i matchen, därav hennes stora framsteg under de senaste säsongerna.

Utöver sin defensiva aspekt är Delfi Brea dödlig när hon får en bekväm boll för att utföra sina karakteristiska víboras i botten av banan eller ändra volleyslaget i sista sekunden för att ta poängen genom att överraska sina motståndare.

Bullpadel, officiell sponsor för Delfi Brea

Spelarens karriär från Argentina har varit kopplad till Bullpadel från början, märket som satsade på henne när hon började utmärka sig i sina första turneringar som tonåring.

Liksom andra världsklasspelare som Juan Tello, Martín Di Nenno eller hennes egen partner Bea González, tävlar hon med Vertex racketserien, som utmärker sig för sin reaktivitet och kontroll för att erbjuda bästa prestanda på 20×10-banan.

Detta är Delfi Breas nya racket för 2024:

Bullpadel Vertex 04 Woman 2024
ERBJUDANDE: 229,95 €
RRP: 230,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Kraft
  • Vikt: 350-360 gram

Bullpadel Vertex 04 Woman 2024

Den nya Vertex 04 Woman från Delfi Brea är ett racket designat för attackerande spelare som söker definiera poängen när bollen kommer ovanifrån. Den har en diamantform och sweet spot samt balansen är placerade i den övre-mellersta delen av racketen, vilket gynnar smashar avsevärt.

Den kommer med en semi-mjuk känsla tack vare dess Multi-Eva kärna, som ger mycket bra känslor både på långsamma bollar och de som kommer med högre hastighet. Den är tillverkad av glasfiber och en kolstärkning i röret för ökad hållbarhet. Dessutom väger den mellan 350 och 360 gram och har Vibradrive-teknik för att minska vibrationer vid slag, vilket ger ett plus av komfort till spelet.

Delfi Breas meritlista

Trots sin ungdom, vet den argentinska spelaren redan vad det innebär att regelbundet lyfta titlar på världens bästa padel scen, även om hon fortfarande har uppdraget att vinna internationella troféer med det argentinska nationella damlaget.

Hennes första seger uppnåddes 2018 med Ana Catarina Nogueira, medan hennes mest framgångsrika säsong var den senaste med Bea González, där de lyckades vinna medalj vid åtta tillfällen för att befästa sig på andra plats i världsrankningen.

Dessa är framgångarna för Delfi Brea sedan hennes debut i professionell padel:

Datum Turnering Partner / Lag
2023 Milano P1 – Premier Padel Bea González
2023 Madrid P1 – Premier Padel Bea González
2023 Barcelona Padel Master – World Padel Tour Bea González
2023 Mexiko Padel Open – World Padel Tour Bea González
2023 Areco Malmö Padel Open – World Padel Tour Bea González
2023 Finland Padel Open – World Padel Tour Bea González
2023 Valladolid Master – World Padel Tour Bea González
2023 Danish Padel Open – World Padel Tour Bea González
2021 Santander Open – World Padel Tour Tamara Icardo
2021 Valencia Open – World Padel Tour Tamara Icardo
2019 Paris Challenger – World Padel Tour Bea González
2019 San Javier Challenger – World Padel Tour Bea González
2018 Valladolid Challenger – World Padel Tour Ana Catarina Nogueira