Ariana Sánchez, officiell profil

Vi granskar karriären och prestationerna för padelspelaren Ari Sánchez, nummer 1 i World Padel Tour rankingen, vi skildrar hennes skicklighet, smidighet och beslutsamhet som har lett henne att nå toppen av världspadeln.

Ariana Sánchez Fallada, även känd som ” Magic Ari ”, eller helt enkelt ” Ari ” är en professionell spansk padelspelare, som för närvarande upptar den första positionen i World Padel Tour rankingen, för närvarande tillsammans med sin partner, spanskan Paula Josemaría. padelpar nummer 1 i världen.

Ari Sanchez data

Sedan hon var liten har Ariana Sánchez sysslat med sport. Hans dröm har alltid varit att en dag bli nummer 1, och stanna i denna position så länge som möjligt. Med tiden gick han från att vara en barnstjärna i sin magnifika duo med Marta Ortega, till att för närvarande bli en av sportens viktigaste figurer.

Tillsammans med sitt stora bakslag de senaste åren har hon utan tvekan satt standarden vad gäller nivån på dampadel världen över. Innan hon lyckades med Paula Josemaría delade hon banan med andra stora professionella spelare som Tamara Icardo och Alejandra Salazar.

Namn

Ariana Sánchez Fallada

Smeknamn

Magiska Ari

Födelsedatum

19 juli 1997

Födelseort

Reus, Tarragona

Höjd

1,65 cm

Nuvarande partner till WPT 2023:

Paula Josemaria

Placera

Omvänd

2016 debuterade hon som proffsspelare i WPT, men det var inte förrän 2017 som hon började klättra till topplaceringarna i turneringen genom att vinna sin första final bara 19 år gammal, tills hon 2021 blev den yngsta spelare i historien för att bli nummer 1 i världen vid 23 års ålder.

Idag ska vi analysera banan för spelaren från Reus, en av de stora figurerna inom spansk padel.

Biografi om Ari Sanchez

Ariana Sánchez Fallada föddes i staden Reus i Tarragona den 19 juli 1997.

De började i de lägre kategorierna från mycket unga år, där de tillsammans med Martita Ortega blev sportens unga löften genom att nå alla möjliga titlar i barnkategorierna under uppväxten.

”Magic Aris” engagemang för att alltid vara bäst kommer från att förfölja historien om hennes idol, padellegenden Fernando Belasteguín, för vilken hennes dröm alltid har varit att kunna förbli nummer 1 i rankingen längst i rad, rekord Det innehas av spelaren från Pehuajó som var kvar i 15 år i rad som bäst i världen.

Ari Sánchez och Martita Ortega i juniorkategorierna
Ari Sánchez och Martita Ortega i juniorkategorierna

Hans debut på kretsen var 2016, under en kort period med Tamara Icardo, för att senare komma ihop igen med Marta Ortega, som nu skulle bli hans partner på den professionella kretsen, och som han stannade hos i totalt 3 säsonger.

Det är 2017 som de började sina segrar med att krönas i Santander Open, från och med då blev de stammisar i de sista dragningarna, för vilka de började dra till sig uppmärksamhet från proffs och amatörer.

Det skulle vara nästa säsong av 2019 där han skulle börja sin klättring till toppen av rankingen tack vare de 5 titlarna han uppnådde under säsongen medan han var en duo med Alejandra Salazar.

Ari Sánchez y Ale Salazar
Ari Sánchez och Ale Salazar

Säsongen 2021 börjar han äntligen sin resa med den som kommer att vara hans partner fram till idag, spanskan Paula Josemaría, med vilken han äntligen lyckas katapulera sitt spel till nästa nivå, lyckas få mer än 20 titlar på 3 säsonger och bli nummer 1 paret i World Padel Tour rankingen, vilket gör Ari till den yngsta spelaren i historien att uppnå denna bedrift.

Paula Josemaría och Ariana Sanchez vid Padel World Championship 2021
Paula Josemaría och Ariana Sanchez vid Padel World Championship 2021

Samma år kallades hon för första gången för att representera Spanien i World Padel Championship, där hon korades till vinnare i en episk final med Paula Josemaría som sin partner.

Under 2023 har paret redan fått olika segrar i nio World Padel Tour turneringar, de som spelades i Abu Dhabi, Belgien, Österrike, Frankrike och Spanien, vilket ger en solid start för att fortsätta banan för dessa spelare som fortsätter att expandera sin legend.

Medan Ari söker för att kunna balansera sitt yrkesliv med sina studier, eftersom hon är nära att avsluta sina studier i idrottsvetenskap vid Camilo José Cela universitetet och fysioterapi vid universitetet i Barcelona, karriärer som hon uppger att hon har valt för att säkerställa att hennes future kan fortsätta relaterat till sport så länge som möjligt efter att hennes karriär som professionell spelare är slut.

Ari Sánchez’ bästa poäng inom padel

Tack vare hans vinnande drivkraft och vilja att alltid förbättra, har ”Magic Ari” varit huvudpersonen i flera av de bästa poängen under de senaste säsongerna, i den här videon där vi uppskattar Ariana Sánchez’ bästa poäng i World Padel Tour.

Head Padel sponsrar Ari Sánchez

I flera år har ”Magic Ari” varit relaterad till Head varumärket, eftersom det är en av de spelare som par excellence marknadsför sin Head dams padelracket varje säsong, eftersom det välkända varumärket inte bara passar utan också beväpnar nummer 1 i världen.

Head Speed Motion är en av huvudmodellerna i den nya Speed serien, det är en mycket välbalanserad och lågviktsmodell som erbjuder en bra balans mellan kraft och kontroll samt bra hantering. Den har en oversize formdesign samt en medium balans som säkerställer mer kontroll över off center bollar, vilket tillsammans med sin kol och glasfiberkonstruktion ger den större motstånd när man spelar långa dagar på banan.

Ariana Sanchez Head Speed Motion 2023

Head Speed Motion 2023

ERBJUDANDE: 170,91 €
RRP: 260,00 €

  • Form: Tårdroppar
  • Spel: Multipurpose
  • Vikt: 355-365

Head Speed Motion 2023

Ari använder även Head padelskor för dam, eftersom Head Sprint Pro är en modell som har en fiskbenssula i olika riktningar som gör att du kan ge dig själv ett bättre grepp hela tiden.

Ari Sanchez Head Sprint Pro padelskor

Head Motion Pro Shoes

ERBJUDANDE: 89,96 €
RRP: 160 €

  • Nivå: Avancerad
  • Spel: Lätthet
  • Sula: Ny Padel

Head Sprint Pro padelskor

Erkännanden och triumfer av Ariana Sánchez

Spelaren från Reus har otroliga figurer som har lett henne att erhålla mer än 25 titlar mellan världsturneringar och World Padel Tour tävlingar, samt att dyka upp som finalist i Premier Padel turneringen.

Ariana Sanchez och Paula Josemaria
Ariana Sánchez och Paula Josemaría

Erkännanden World Padel Tour

Datum Turnering Par
2023-06-18 Human French Padel Open 2023 Paula Josemaria
2023-04-06 Öl Victoria Marbella Master 2023 Paula Josemaria
2023-05-28 Boss Vienna Padel Open 2023 Paula Josemaria
2023-14-05 Estrella Damm Vigo Open 2023 Paula Josemaria
2023-04-30 Circus Brussels Padel Open 2023 Paula Josemaria
2023-04-16 Victoria Beers Granada Open 2023 Paula Josemaria
2023-04-02 Tau Ceramic Reus Costa Daurada Open 500 Paula Josemaria
2023-02-26 Modon Abu Dhabi Master 2023 Paula Josemaria
2022-09-25 Estrella Damm Community of Madrid Master 2022 Paula Josemaria
2022-09-18 Swedish Padel Open 2022 Paula Josemaria
2022-11-09 Cascais Open 2022 Paula Josemaria
2022-07-24 Beers Victoria Malaga Open 2022 Paula Josemaria