Paula Josemaría, officiell profil

Vi går igenom karriären och prestationerna för Paula Josemaría, padelspelare nummer 1 i World Padel Tour rankingen, en stjärna som fortsätter att växa sin legend inom sporten.

Paula Josemaría Martin, även känd som ”Paulita Dinamita”, är en professionell spansk padelspelare, som för närvarande upptar förstaplatsen i World Padel Tour rankingen, för närvarande utgör tillsammans med sin partner, den spanska Ariana Sánchez, paret padel nummer 1 i världen.

Information om Paula Josemaría

På banan har Paula Josemaría med tiden blivit en figur som kommit att prägla sporten. Hans spel präglas av kraft och det stora anfallet som han håller nära nätet. Han har mycket fysisk förmåga att kunna röra sig bekvämt på banan, vilket framhäver hans fina reflexer vid varje start. Innan hon lyckades med Ariana Sánchez delade hon banan med andra stora professionella spelare som Ana Catarina Nogueria och Bea González.

Namn

Paula Josemaría Martin

Smeknamn

Paulita Dynamite

Födelsedatum

31 oktober 1996

Födelseort

Moraleja, Caceres

Höjd

1,60 cm

Nuvarande par WPT 2023:

Ariana Sánchez

Placera

Höger

2014 debuterade hon som proffsspelare i WPT, men det var inte förrän 2018 när hon började klättra till toppen av turneringen, tills hon blev den obestridda nummer 1 i världen. Idag ska vi analysera banan för spelaren från Cáceres, en av de stora figurerna inom spansk padel.

Biografi om Paula Josemaría padel

Paula Josemaría Martin föddes i staden La Moraleja i Cáceres, den 31 oktober 1996.

Från en mycket ung ålder var hon intresserad av att utöva sport och började sticka ut i de lägre kategorierna, särskilt som en vänsterhänt spelare som spelade till höger, vilket gjorde att hon kunde njuta av att kunna överraska med sitt spel och ge mycket bra attackera alternativ när han täcker poäng blind att hans partner kunde lämna.

Hans debut på den officiella kretsen ägde rum 2014, bara 18 år gammal. Vid den tiden började han i tävlingen samtidigt som han kombinerade sin idrottskarriär med sina studier i biokemi vid University of Extremadura, fram till 2016 började han göra mål och locka de storas uppmärksamhet för sin prestation tillsammans med sin partner på den tiden Esther Lasheras.

Paula Josemaría i sin debut vid Estrella Damm Madrid Masters 2019
Paula Josemaría i sin debut vid Estrella Damm Madrid Masters 2019

Det är 2018 när hans närvaro i åttondelsfinalen, tillsammans med den rutinerade Valeria Pavón, började bli något regelbundet, efter att ha kvalificerat sig fyra gånger i rad, och därmed påbörjat ett steg som inte gick obemärkt förbi av allmänheten eller av sportexperter. , tack vare hans fart i varje match.

Det skulle vara under nästa säsong där hon tillsammans med portugisiska Ana Catarina Nogueria äntligen skulle vinna sin första turnering genom att krönas till mästare i Madrid Masters 2019 efter att ha nått 3 finaler samma säsong.

Paula Josemaría och Bea Gonzalez
Paula Josemaría och Bea González

Under 2020 gjorde han ett par med Marta Ortega som han vann sin andra titel med, men på grund av säsongens oregelbundenhet på grund av covid-19 pandemin slutade de med att skilja sina vägar, så Bea González blev hans partner till slutet säsongen. Detsamma som att trots de positiva resultaten i de tre turneringarna där de tävlade tillsammans, bestämde de sig för att skilja sina vägar åt följande år.

Säsongen 2021 börjar han äntligen sin resa med den som kommer att vara hans partner till denna dag, spanskan Ariana Sánchez, med vilken han äntligen lyckas katapulera sitt spel till nästa nivå, uppnå mer än 20 titlar på 3 säsonger och bli en par nummer 1 i World Padel Tour rankingen.

Paula Josemaría och Ariana Sanchez vid Padel World Championship 2021
Paula Josemaría och Ariana Sanchez vid Padel World Championship 2021

Samma år kallades hon för första gången för att representera Spanien i World Padel Championship där hon korades till vinnare i en episk final med Ariana Sánchez som sin partner.

Under 2023 har de redan vunnit åtta World Padel Tour turneringar, de som spelades i Abu Dhabi, Belgien, Österrike, Frankrike och Spanien, vilket ger en solid start på att fortsätta banan för detta par som fortsätter att expandera sin legend, medan Paula fortfarande är dedikerad till att vara kunna dela med sin familj och sin pojkvän, den argentinska padelspelaren, Agustín Gutiérrez, som hon har varit i en sentimental relation med sedan början av 2020, närhelst hennes snäva schema tillåter.

Paula Josemarías bästa poäng

Med en vinnande attityd, som alltid leder banan, kan vi uppskatta Paulita Dinamitas talang i den här videon där vi uppskattar Paula Josemarías bästa poäng i World Padel Tour.

Head Padel sponsrar Paula Josemaría

Sedan starten har ”Paulita Dinamita” alltid varit relaterad till märket Head , eftersom det är huvudflaggan för Head Women’s padelrackets,eftersom det välkända företaget passar och beväpnar nummer 1 i världen, en spelare som är bland de bästa idrottsfigurerna under senare år.

Head Delta Motion är en klassiker av märket, ett kraftracket med en medium touch. Tack vare sin låga vikt är den mycket hanterbar, något som uppskattas när man returnerar komplicerade bollar, dess balanserade kombination ger både kraft och kontroll, och tack vare sin grafenkonstruktion har den stor hållbarhet, vilket gör den till en modell som ger bra prestanda. på banan, både nära och långt från nätet.

Head Graphene Delta Motion 2023

Head Graphene Delta Motion 2023

ERBJUDANDE: 139,90 €
RRP: 259,95 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 350-360

Head Graphene Delta Motion 2023

Paula använder även Head dampadelskor, eftersom Head Sprint Pro har en fiskbenssula i olika riktningar som gör att du kan ge dig själv ett bättre grepp hela tiden.

Padelskor Head Sprint Pro

Padelskor Head Sprint Pro

ERBJUDANDE: 89,96 €
RRP: 150 €

  • Nivå: Avancerad
  • Spel: Lätthet
  • Sula: Ny Padel

Padelskor Head Sprint Pro

Utmärkelser och Paula Josemarías triumfer

Spelaren från Cáceres har otroliga figurer som har vuxit på senaste tiden, vilket har gjort det möjligt för henne att vinna viktiga titlar i de olika turneringarna på World Padel Tour.

Paula Josemaría och Ariana Sánchez
Paula Josemaría och Ariana Sánchez

Utmärkelser World Padel Tour

Datum Turnering Par
2023-06-18 Human French Padel Open 2023 Ariana Sanchez
2023-04-06 Öl Victoria Marbella Master 2023 Ariana Sanchez
2023-05-28 Boss Vienna Padel Open 2023 Ariana Sanchez
2023-14-05 Estrella Damm Vigo Open 2023 Ariana Sanchez
2023-04-30 Circus Brussels Padel Open 2023 Ariana Sanchez
2023-04-16 Victoria Beers Granada Open 2023 Ariana Sanchez
2023-04-02 Tau Ceramic Reus Costa Daurada Open 500 Ariana Sanchez
2023-02-26 Modon Abu Dhabi Master 2023 Ariana Sanchez
2022-09-25 Estrella Damm Community of Madrid Master 2022 Ariana Sanchez
2022-09-18 Swedish Padel Open 2022 Ariana Sanchez
2022-11-09 Cascais Open 2022 Ariana Sanchez
2022-07-24 Beers Victoria Malaga Open 2022 Ariana Sanchez