Martin Di Nenno, officiell profil

Allt om Martin Di Nenno, en professionell padelspelare som ligger i de bästa positionerna i World Padel Tour-rankingen

Martin Di Nenno är en professionell padelspelare som för närvarande är nummer 5 i World Padel Tour-rankingen. Av argentinsk nationalitet och en av de konsoliderade spelarna i kretsen.

Martin Di Nenno, padelspelaren

Hans passion för padel började i mycket ung ålder, tack vare hans föräldrar, som hade ett komplex av padelbanor i sin hemstad. Spelaren säger att han tillbringade timmar med att spela padel, men det var inte förrän några år senare som han blev padelproffs.

Från 2007 började han spela med Franco Stupaczuk , ett par som blev välkänt i Argentina och utomlands för att ha vunnit flera världscuper i Sydamerika.

Dinenno - Frank Stupa
Dinenno – Frank Stupa

Under spelet intar Di Nenno Drive-positionen , vilket gör att han kan inta en mer defensiv position i spelet . För närvarande är hans partner Paquito Navarro som han har spelat med sedan 2020, även om de 2022 tillkännager sin separation, och tillsammans har de lyckats positionera sig som ett av de bästa paren i hela World Padel Tour.

Martin Di Nenno är ett av de största exemplen på förbättringar i padelvärlden, som också har lyckats placera sig bland de bästa tack vare sin uthållighet. Idag ska vi analysera den professionella karriären för Martin Di Nenno, en spelare som har kommit för att stanna bland de bästa under lång tid.

namn

Martin Di Nenno

Smeknamn

Superpibe eller Rengo

Födelsedatum

18 mars 1997

Födelseort

San Fernando del Valle de Catamarca (Argentina)

Höjd

1,75

Nuvarande par WPT 2021:

Paquito Navarro

Placera

Kör

Biografi och historia

Martín Di Nenno föddes i Ezeiza, en stad i Argentina , den 18 mars 1997. Han började spela väldigt tidigt tack vare sina föräldrar, men det var inte förrän senare som han började bli mer känd.

Ett av de första paren som han spelade med på banan och ett av de mest erkända i sitt hemland är det han bildade med sin partner Franco Stupaczuk, som de gav smeknamnet ”los superpibes”. Tillsammans lyckas de nå World Padel Tour runt år 2015 , det är här när de börjar få ett erkännande i Spanien.

Martin Dinenno olycka

Trots att de tillsammans med sin partner lyckades nå en bra placering i rankningen av par, skulle allt förändras för Martín Dinenno när han råkade ut för en bilolycka i början av 2016 .

I samma olycka dog två vänner till spelaren , en av dem välkänd inom padelvärlden, Elías Estrella .

Denna olycka markerade ett före och efter i spelarens liv, eftersom läkarna sa till hans föräldrar att han aldrig skulle kunna spela padel igen .

Efter detta skulle han behöva tillbringa några månader utan att kunna gå på grund av frakturen han hade i lårbenet på höger ben. Spelaren gav dock inte upp eftersom, som han själv har sagt, padel räddade hans liv, eftersom han bara ett år senare och efter mycket fysiskt arbete lyckades tävla igen och starta sin karriär på World Padel Tour.

Bullpadel Sponsor av Martín Di Nenno

För närvarande spelar Martín Di Nenno med varumärket Bullpadel som han har spelat med sedan början av 2021.

Martin Dinenno padelracket

Det racket som spelaren valt är Vertex 03 Comfort 2022 , ett kraftracket med en mjuk touch för att kunna slå dina bästa slag.

Bullpadel Vertex 03 Comfort 2022

ERBJUDANDE: 224,95 € RRP : 225,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 365-375

Bullpadel Vertex 03 Comfort 2022

Skorna som spelaren använder är Bullpadel Next Hybrid Pro 22 i marinblått, en mycket lätt modell som kommer att ge bra grepp på banan.

Dinnenos tofflor

BULLPADEL NEXT HYBRID PRO 22 SVART

ERBJUDANDE: 94,95 € RRP: 112 €

  • Dämpning: Fram och bak
  • Ovandel: Tekniskt material
  • Sula: Lera

BULLPADEL NEXT HYBRID PRO 22 SVART

Dinennos par

Di Nenno bestämde sig för att fortsätta arbeta hårt för att få fotfäste i den professionella kretsen, men den här gången lämnade han sin partner Lucas Campagnolo åt sidan för att börja spela med Juan Manuel Restivo .

Men hans karriär skulle inte börja bli riktigt känd förrän en tid senare, 2019. I år började han spela med Javi Garrido , där de tillsammans lyckades bli mästare i Spanien.

2020 började han spela med Agustin Gomez Silingo , men paret skulle inte hålla länge sedan de efter att ha stannat i semifinalen bestämde sig för att separera. Hans nästa partner skulle vara Maxi Sanchez med vilken han lyckas komma in i rankingen av de 8 bästa paren i hela turneringen.

Dinenno Premier Padel
Dinenno Premier Padel

Han skulle äntligen träffa sin nuvarande partner 2021, Paquito Navarro , med vilken de tillsammans skulle placera sig bland det näst bästa paret i hela kretsen.

Palmares Martín Di nenno

Martin Di Nenno har spelat mer än 300 matcher på World Padel Tour, varav han har vunnit mer än 200, samtidigt som han samlat på sig 12 raka segrar. Några resultat som visar varför han är en av de bästa i hela World Padel Tour-rankingen.

Palmares World Padel Tour

Datum Turnering Partner
2022-03-27 Vigo Open 2022 Paquito Navarro
2021-11-28 Buenos Aires Padel Master 2021 Paquito Navarro
2021-10-24 Estrella Damm Valencia Open Paquito Navarro

Palmares Premier Padel

Datum Turnering Partner
04/03/2022 Qatar Major 2022 Paquito Navarro

Martin Di Nennos bästa poäng

För att avsluta lämnar vi dig årets bästa punkt av Martín Di Nenno, DiNenno i sin renaste form.