Juan Tello, officiell profil

Vi går igenom historien, karriären och prestationerna för Juan Tello, en av de mest kända figurerna i paddeltennisvärlden.

Juan Tello, officiell profil
2023-10-15 2023-10-10

Carlo Angulo Martini

Juan Tello, bättre känd som “El Gato”, är en professionell padelspelare från Argentina som för närvarande ligger på plats nummer 11 i World Padel Tour ranking, och tillsammans med sin partner, spanjoren Alejandro Ruiz, bildar de världens 5:e bästa padelpar.

Information om Juan Tello

På planen är ”Gato Tello” känd för sina snabba reflexer och förmåga att generera kraft från små men precisa slag, regelbundet använder han dessa färdigheter för att leverera kraftfulla slag som ofta tar hans motståndare på sängen, därigenom har han tjänat en plats bland de mest framstående padelspelarna på den nuvarande scenen.

Under sin karriär var hans historiska duo med landsmannen Fede Chingotto välkänd, och han har även spelat med andra stora proffs som Paquito Navarro och Alex Ruiz.

Namn

Juan Tello

Smeknamn

El Gato

Födelsedatum

1 Februari 1995

Födelseplats

Córdoba, Argentina

Längd

1,85 cm

Nuvarande WPT partner 2023:

Alejandro Ruiz

Position

Backhand

År 2015 debuterade han som professionell spelare i WPT tillsammans med Fede Chingotto, och under flera framträdanden i slutspelen i olika turneringar började de bli kända som en av de mest kända paren i kretsen.

Idag ska vi analysera banan för spelaren från Córdoba, en av de mest framträdande och kända personerna inom sporten.

Juan Tellos biografi

Juan Tello föddes i staden Cruz del Eje, Córdoba, i Argentina, den 1 februari 1995.

Från ung ålder var han intresserad av att utöva sport och började sin utveckling i de olika underkategorierna i Argentina. Efter att ha passerat sub18 kategorierna som en av de bästa i sitt hemland, börjar han sin resa med Fede Chingotto.

Duon började sticka ut på World Padel Tour 2016. Det året, med bara 21 och 19 år respektive, lyckades de komma in i huvuddragningen av Alicante Open och Montecarlo Open, och snart blev de ett välkänt par som unga löften på WPT kretsen genom att 2017 kvalificera sig till åttondelsfinalen i Alicante Open där de blev utslagna av Paquito Navarro och Sanyo Gutierrez.

Juan Tello och Fede Chingotto
Juan Tello och Fede Chingotto

Efter deras historiska framträdande blev de alltmer ofta vanliga namn i slutspelen av turneringarna. År 2017, när de presenterar sig vid Valladolid Open, lyckas de för första gången nå semifinal, en bedrift de skulle upprepa vid Alicante Open samma år.

År 2020 vinner de sin första turnering, vid Open de las rozas efter att finalen de skulle spela med Paquito Navarro och Pablo Lima inte ägde rum, eftersom Lima var tvungen att dra sig tillbaka från slutspelen på grund av en skada, och så Tello och Chingotto mottog sin första titel i World Padel Tour.

Tello och Chingotto efter att ha vunnit sin första turnering
Tello och Chingotto efter att ha vunnit sin första turnering

Efter en duo i 7 år, som blev ett av de mest älskade och kända paren på kretsen, beslutar ”Gato” och ”Ratón” 2022 att avsluta sin bana som partners och söka nya vägar var för sig.

Det är under denna korta tid som Tello går samman med Paquito Navarro. Tillsammans med andalusieren, som nyligen hade avslutat sitt steg tillsammans med Martin Di Nenno, lyckas han vinna sin andra professionella turnering, genom att krönas vid det årets Mexico Open.

Paquito Navarro och Juan Tello
Paquito Navarro och Juan Tello

Men efter en kort tid, tyvärr, ser paret inte de förväntade resultaten, så efter ett mycket kort äventyr, väljer de att gå sina egna vägar och låter därmed Navarro återvända till sin naturliga position av revés inför den nya säsongen.

Det är så att ett nytt äventyr börjar tillsammans med malagueño Alex Ruiz, ett par som mer än konsekvent ger honom den nödvändiga säkerheten för att kunna tillämpa mer hastighet i sitt spel, och låter honom utforska nya positioner på banan, något som har tillåtit honom att förnya sin teknik.

Paret har fått mycket positiva resultat i sina första turneringar, där de har lyckats ta sig in i slutspelet med ganska regelbundenhet, till den grad att man tänker att de i framtiden kan komma att vinna mer än en titel på vägen.

Alex Ruiz och Juan Tello
Alex Ruiz och Juan Tello

Juan Tellos bästa poäng

Med en vinnande och karismatisk attityd har spelaren från Córdoba gått från att vara ett ungt löfte till en av spelarna med mest närvaro på den professionella kretsen, och därför vill vi dela den här videon där du kan uppskatta Juan Tellos bästa poäng i World Padel Tour.

Bullpadel sponsrar Juan Tello

Från början har ”El Gato” varit ett klart spel från Bullpadel, ett av de historiska företagen i sporten som förser och skor olika av de bästa spelarna på touren. Så det är inte förvånande att det kommer att vara ett decennium sedan resan med Bullpadel och Juan Tello började, en av de mest erkända spelarna i padelvärlden.

Bullpadel Vertex 04 2024

Bullpadel Vertex 04 2024
ERBJUDANDE: 299,95 €
Rek. pris: 300,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Kraft
  • Vikt: 360-375

Bullpadel Vertex 04 2024

Det officiella racket av Juan Tello förnyas för den nya säsongen, denna nya version av den klassiska Bullpadel modellen vinner slagkraft tack vare sin nya diamantform och höga balans, samtidigt som den reducerar vibrationer med upp till 38% jämfört med sin föregångare.

Vertex 04, byggd av kol och förstärkt med nerverkanaler, presenterar ökad styvhet, erbjuder stor bollutgång, och tack vare planernas spinfinish tillåter den att spela med fler effekter. Den inkluderar också custom weight systemet som låter dig lägga till vikt i ramen eller i handtaget och har Air React Channel teknologi som gör den mer hanterbar, och ger enastående känslor med EVA gummi i olika densiteter.

Padelskor Bullpadel Vertex Vibram 23I Antracit

Skor Bullpadel Vertex Vibram 23I Orange
ERBJUDANDE: 169,95 €
Rek. pris: 170 €

  • Nivå: Avancerad
  • Spel: Lätthet
  • Sula: Ny Padel

Padelskor Bullpadel Vertex Vibram 23I Antracit

Å andra sidan är Bullpadel Hack Vibram 23I orange designade med en sula som kombinerar klotsar och spikar, vilket ger maximal stabilitet på banan, med en stabilisator i mellansulområdet för att förhindra fotvridningar medan du spelar.

De har också en tunga med mikroperforationer som tillåter svettventilation medan du spelar och en yttre flik på sulan som ger den större hållbarhet och stabilitet, så att du kan spela under långa sessioner utan att tänka på slitage.

Meritlista och triumfer av Juan Tello

Spelaren från Cordoba är en av de mest framstående spelarna på touren som har uppnått olika triumfer under sin långa karriär, och blivit en av de mest älskade spelarna av fansen, och utan tvekan en figur som kommer att fortsätta vara på toppen av sporten under mycket längre tid.

Meritlista World Padel Tour

Datum Turnering Partner
22-11-2020 Cupra Las Rozas Open 2020 Fede Chingotto
27-11-2022 Telcel Huawei Mexico Open 2022 Paquito Navarro
Zona de padel
Lämna en kommentar