Bea González, officiell profil

Vi går igenom karriären för padelspelaren Bea González, en av mästarna på World Padel Tour-banan, samtidigt som vi lär oss om hennes liv och hennes oförglömliga prestationer på banan.

Beatriz González Fernández, även känd som ” Beíta ”, eller helt enkelt ” Bea ”, är en professionell spansk padelspelare, som för närvarande upptar femteplatsen i World Padel Tour rankingen, för närvarande tillsammans med sin partner, argentinska Delfina. Brea utgör ett av de viktigaste paren på damkretsen.

Bea González data

På banan har Bea González alltid fängslat med sitt spel och sin fräcka karaktär när hon spelar, med sitt sätt att fängsla varje person som ser henne utspela sig på banan. Hennes talang och kvalitet är otvivelaktigt när det kommer till press, då hon har visat att hon trots sin ringa ålder vet hur hon ska hantera det för att ta sig ur det på bästa möjliga sätt.

Innan hon lyckades med Delfina Brea i deras andra etapp tillsammans, delade hon också banan med andra stora professionella spelare som Marta Ortega och Paula Josemaría.

Namn

Beatriz Gonzalez Fernandez

Smeknamn

Bea

Födelsedatum

23 november 2001

Födelseort

Malaga, Andalucia

Höjd

1,74 cm

Nuvarande par WPT 2023:

Delphine Brea

Placera

Omvänd

Hennes karriär har präglats av viktiga milstolpar som har gjort henne till ett namn inom sporten över tid, med bara 14 år gammal 2016 väckte hon uppmärksamhet som den yngsta spelaren att spela i en sista lottning av en World Padel Tour turnering, och 2020, äntligen vid 18 års ålder, blev hon den yngsta spelaren i historien att krönas till mästare i en professionell turnering.

Biografi om Bea González padel

Beatriz González Fernández föddes i staden Malaga i Andalusien den 23 november 2001.

Redan från en mycket ung ålder syntes hennes intresse för sport, hon började utöva det när hon var knappt 4 år gammal, när hon såg sin pappa spela padel med sina vänner eftersom hon passade på att rally på banans vägg tills hon slutligen anmälde sig till klasserna vid 8 år gammal.

Bea González vid 13 års ålder på Miraflores Sport Club i Malaga
Bea González vid 13 års ålder på Miraflores Sport Club i Malaga

Sedan hon tog upp en padelracket för första gången har ”Beíta” blivit en ostoppbar kraft på banan, samma beslutsamhet som har gett henne titlarna som mästare i Spanien under 18 år 2017, världsmästare av Selections 2017 i hennes kategori och gjorde debut som den yngsta professionella spelaren i WPT 2016:s historia bara 14 år gammal, och 2020 blev hon den yngsta spelaren att vinna en turnering genom att krönas i Madrid Open vid bara 18 år.

Det var 2018 när, tillsammans med den erfarna Cata Tenorio, när hennes uppgång på topplistorna tog fart tills hon började bli en ordinarie, det var samma erfarenhet som förde henne samman med den unga argentinska Delfina Brea som hon skulle dela för en säsong, som på grund av Efter få resultat var de tvungna att avsluta detta skede innan det kunde börja bära frukt.

Provsmakning av Tenorio och Bea González
Smakar Tenorio och Bea González

Efter en kort period med Paula Josemaría efter hit and run säsongen som 2020 hade på grund av covid-19 pandemin, tillkännagav han i slutet av året sin nya partner som skulle bli Martita Ortega, med vilken han skulle vinna sin första 4 titlar, men att på grund av olika missöden på ett personligt plan skulle deras relation upphöra och ge vika för en ny scen som skulle sluta med att helga den som ett löfte för framtiden.

I sin andra etapp tillsammans med Delfina Brea skulle de anlända med en ny framgångsrik kombination som skulle katapultera dem att bli konstanta i de sista dragningarna av turneringarna och därmed snabbt klättra på rankingen för att bli ett av de ledande paren på kretsen.

Paula Josemaría och Bea Gonzalez
Paula Josemaría och Bea González

Beas familj har alltid varit en av grundpelarna i hennes framgång, delvis genom att hjälpa henne att hantera aspekterna av att vara en professionell idrottare. Kommer från en familj som har hanterat det eftersom hans farfar är den före detta fotbollsspelaren Antonio González ”Chuzo”, ihågkommen som en före detta CD spelare. Málaga och Atlético de Madrid, varför han alltid har fått råd om att kunna kombinera sitt privatliv och sina studier med sin karriär inom padel, vilket blir allt mer lovande, eftersom det inte är känt hur långt hans stora arv kommer att räcka.

Bästa poängen av Beatriz González

Med sin charmiga karaktär och alltid med drivkraften för seger, kan vi uppskatta spelarnivån som ”Bea” är i den här videon där vi uppskattar de bästa poängen från Bea González i World Padel Tour.

Star Vie, officiell sponsor för Bea González

Sedan 2017 har ”Beíta” och Star Vie varit nära besläktade, eftersom varumärket exklusivt signerade det, och alltid presenterat de bästa StarVie Padel 2023 padelracket för att beväpna en av de bästa spelarna på kretsen.

Astrum Eris är Star Vie padelracket som referens tack vare dess 3k koltillverkning. Den har mjukt eva gummi, med vilket den har en mycket bra effekt och en mycket bekvämare träff samt en grov finish i ansiktena som erbjuder en bred träffyta eftersom den har en rund form och balans nära handen, vilket gör den till en av säsongens mest mångsidiga modeller.

Star Vie Astrum Eris White 2023

Star Fri Astrum Eris White 2023

ERBJUDANDE: 197,96 €
RRP: 340,00 €

  • Form: CirkeL
  • Spel: Kontroll
  • Vikt: 360-375

Star Vie Astrum Eris White 2023

Den här säsongen kan vi njuta av en exklusiv modell i begränsad upplaga av Astrum Eris Black Edition , som alternerar de klassiska färgerna i denna Star Vie modell som har ett dubbelt kollager: ett Colours Carbon 3K guldlager och ett annat Carbon 3K som förbättrar dess fördelar. Den uppvisar också strävhet på planen samt ett mjukt EVA V30 gummi, som genererar mycket bra sensationer vid slag.

Star Fri Astrum Eris Black 2023

Star Fri Astrum Eris White 2023

ERBJUDANDE: 289,95 €
RRP: 340,00 €

  • Form: Cirkel
  • Spel: Kontroll
  • Vikt: 355-365

Star Vie Astrum Eris Black 2023

Och för att avsluta, samarbetet mellan StarVie och Asics padelskor är välkänt, så ”Bea” har alltid Asics Gel Game 9 skorna designade med en eva mellansula och gel dämpning för att minska effekterna som de producerar i hopp bredvid en central stabilisator för att minska så farliga stukningar i foten.

Bea González Asics Gel Game 9 Sky Reborn Blue Shoes

Asics Gel Game 9 Sky Reborn Blue

ERBJUDANDE: 55,96 €
RRP: 90 €

  • Nivå: Mellan
  • Spel: Komfort
  • Sula: Ny Padel

Asics Gel Game 9 Sky Reborn Blue

Palmares och Bea González triumfer

Spelaren från Malaga har otroliga figurer som har vuxit den senaste tiden, vilket har gjort att hon har kunnat vinna viktiga titlar i de olika World Padel Tour turneringarna.

Bea González och Delfina Brea
Bea González och Delfina Brea

Palmares World Padel Tour

Datum Turnering Par
2023-06-25 Barcelo Valladolid Master 2023 Delfina Brea
2023-05-21 Cupra Danish Padel Open 2023 Delfina Brea
2022-10-02 Amsterdam Open 2022 Marta Ortega
2022-05-22 Danish Padel Open 2022 Marta Ortega
2022-05-01 Tau Ceramic Albacete Challenger 2022 Marta Ortega
2022-04-03 Tau Ceramic Getafe Challenger 2022 Marta Ortega
2020-05-07 Estrella Damm Open Madrid Marta Ortega