Padelregler: Serve och returnera

Reglerna för servering i padel är mycket enkla, även om vi ibland eller under vissa omständigheter har tvivel, kommer vi att berätta om de officiella reglerna

Reglerna för serven i padel är mycket enkla, även om vi ibland eller under vissa omständigheter har tvivel, berättar vi reglerna för serven så att det inte finns några tvivel.

Serveringsregler

Det är till liten nytta att ha en spektakulär serve som får motståndaren att vända på jakt efter bollen om det görs i strid med reglerna som styr padel.

Hans kunskap är avgörande för att utvecklas som spelare och för detta måste vi veta exakt var vi måste tjäna, hur man subtraherar enligt reglerna för padel och alla regler som omger denna början av punkten, vilket naturligtvis kommer att sluta med att välja vår sida.

Låt oss börja med det mest grundläggande för att korrekt veta hur vi ska serve och ta emot motståndarens serve.

I första hand något självklart för den avancerade, men det kanske låter som ett annat språk för dig när du börjar din resa i denna underbara sport. Spelaren som utför serven i paddeln får namnet ”server, och den som tar emot den ”receiver”. Låt oss se hur var och en av dessa figurer ska placeras på banan.

Position för spelare i paddelspark
Position för spelare i paddelspark
  • Grön cirkel->Server
  • Röd cirkel -> Subtraktor

Regler för den som tjänstgör i padel

Sparkaren måste placera båda fötterna bakom linjen som korsar banan från sida till sida i sitt fält och måste kasta bollen mot rutan på motsatt diagonal.

För att göra detta har de skyldighet att studsa bollen en gång innan den kommer i kontakt med racket, vilket alltid kommer att ske under höften och med minst en fot på marken.

Som har kommenterats måste bollens riktning vara diagonalt mot rutan på motsatt sida. När servern har gjort träffen måste bollen studsa inom gränserna för rutan, inklusive linjerna. Servern har två försök att tjäna.

I det första spelet i varje set kommer paret som har rätt att serve att avgöra vilken medlem som ska tjäna. När ordningen väl har fastställts kan den inte ändras förrän det första spelet i följande set.

Om det under hela matchen upptäcks att det har skett ett fel hos den medlem av paret som skulle serve, måste serven omedelbart återupptas till nämnda server.

Alla punkter som gjorts tidigare, i detta fall, är giltiga. Serveringsordningen är roterande, det vill säga den som subtraherar går till serven och vice versa.

Viktigt eftersom vi i de senaste matcherna av World Padel Tour har sett fel i utförandet som anses vara felaktigt, speciellt i det ögonblick då bollen träffas, det måste göras under midjan.

Med hänsyn till dessa allmänna regler kommer det därför att betraktas som ett regelbrott att serve när något av följande fall inträffar:

  • Servern rör inte bollen vid något tillfälle under tjänsten på grund av ett tekniskt fel.
  • Bollen studsar utanför motståndarens box, inklusive linjerna.
  • Bollen träffar servern eller partnern.
  • Efter den första studsen i det motsatta fältet, rör bollen det metalliska nätet (till skillnad från väggen)
  • Bollen går genom dörren till banan.

Regler för mottagaren

När bollen har gett den första studsen, och innan den ger den andra, måste mottagaren slå bollen för att återföra den till motståndarens plan. Som i tjänsten kommer medlemmarna i paret att bestämma i det första spelet i varje set vilken medlem som får först.

Därifrån är turerna omväxlande, varje gång subtraheras en under hela spelet. En annan aspekt som mottagaren måste ta hänsyn till när han tar emot serven är att han omedelbart efter den första studsen av bollen måste slå den, det vill säga om han ger två studsar kommer målet att vara för servern.

Servera upprepning

Det finns vissa åtgärder som kan utföras i vilket fall serven kommer att upprepas. Detta är till exempel fallet när bollen vidrör nätet (eller dess stöd) och sedan faller in i motsvarande låda.

Det kan också vara så att mottagaren inte är redo, i vilket fall även hela serven kommer att upprepas med sina två motsvarande försök. Dessa upprepningar kallas ”låt” av tjänsten.

Kunskap om dessa regler gör att vi kan avancera som padelspelare och möta situationer som kommer att uppstå under hela sportupplevelsen. När du väl känner till reglerna som ställer reglerna återstår bara att sätta din serve- och returteknik i praktiken för att inte behöva spendera din andra chans.

Vad betyder LET i padel?

LET i padel är när spelaren som servar vidrör nätet med bollen, sedan går till motsatt plan och studsar på motsatt spelplan.

När en LET produceras kommer spelaren att serve igen, i händelse av att det är den andra servicen, enligt bestämmelserna, kan han bara serve en till.

Det finns några sällsynta fall som kan göra poängen dålig efter en LET:

  • I händelse av att bollen efter den första studsen vidrör metallnätet på sidan (väggen eller glaset anses vara bra).
  • När den andra studsen sker utanför planen och bollen går genom banans dörr.
  • När bollen träffar nätet och landar på serverns sida.

Hur många gånger kan du studsa bollen på paddeln?

Både i serven och i spelet kan bollen bara studsa en gång, i händelse av att den studsar två gånger i rad inne på planen, eller gör den andra studsen efter att ha studsat från en vägg, kommer det att betraktas som en poäng för motståndaren för att inte ha lämnat tillbaka bollen till motståndaren.