Marta Ortega, officiell profil

Vi upptäcker Marta Ortegas karriär, vi granskar hur hennes engagemang, talang och karisma har gjort henne till en exceptionell spelare och en av de största figurerna i världens padel.

Marta Ortega Gallego, även känd som ” La Doctora ”, eller helt enkelt ”Martita” är en professionell spansk padelspelare, som för närvarande upptar den sjätte positionen i World Padel Tour-rankingen, för närvarande tillsammans med sin partner, den spanska Gemma Triay. det andra padelparet i världen.

Data från Martita Ortega

Sedan hon var liten har Marta Ortega sysslat med idrott. Tja, sedan jag var liten har jag tränat i klubbar sedan jag började mina klasser väldigt ung, och kom för att tävla i ungdomsturneringar som formade mig tills jag började bli en barnstjärna, delvis tack vare den magnifika duon av amatörer som jag uppnådde tillsammans med Ari Sánchez.

Sedan hennes start i sporten har hon blivit en karaktär som kännetecknas av sin passion för seger samt en mediafigur som har lett henne till att bli en av de mest populära och framstående spelarna på världsscenen.

Under sin karriär har hon uppnått stora milstolpar inom sporten tillsammans med olika kollegor, som Marta Marrero och Bea González, samt nyligen delat banan med Gemma Triay.

Namn

Martha Ortega Gallego

Smeknamn

Doktorn

Födelsedatum

14 februari 1997

Födelseort

Madrid, Spanien

Höjd

1,70 cm

Nuvarande partner till WPT 2023:

Gemma Triay

Placera

Kör

2015 gjorde hon sin debut som professionell spelare i WPT, delade banan med spelare av Lucia Sainz och Carolina Navarro, vilket visade sin konkurrenskraft både på och utanför banan, men det var inte förrän 2017 när hon började se resultat, efter att ha återvänt med Ari Sánchez, och därmed börjat en väg där de började kallas sportens arvtagare, under de följande säsongerna började hon klättra till toppositionerna i turneringen och 2020 blev hon den yngsta spelaren i historia att krönas med nummer 1 i WPT-rankingen.

Idag ska vi analysera banan för spelaren från Madrid, en av de stora figurerna inom spansk padel.

Biografi om Martita Ortega

Marta Ortega Gallego föddes i staden Madrid den 14 februari 1997.

Han började i de lägre kategorierna från en mycket ung ålder, där han tillsammans med Ari Sánchez blev ett av sportens unga löften genom att nå alla möjliga titlar i barnkategorierna under sin uppväxt. Sedan hon var liten visade hon en nivå av underbarn både fysiskt och mentalt, eftersom de hade tävlat i professionella turneringar sedan de var 15 år gamla.

Vid den här tiden var han bara förtjust i sport som en hobby, eftersom han sa att hans sanna passion var att kunna studera medicin när han var äldre. Med tidens gång blev den beslutsamhet som alltid har kännetecknat henne hennes drivkraft och inspiration, och slutligen var det det som gav henne drivkraften att fortsätta en professionell karriär inom idrotten samtidigt som den kombinerade den med sina medicinska studier vid Complutense University från Madrid.

Martita Ortega och Ari Sánchez i juniorkategorierna
Martita Ortega och Ari Sánchez i juniorkategorierna

Hans debut på banan var 2015, under en kort period delade han banan med Lucia Sainz, precis som han tävlade med Carolina Navarro i sina första mästerskap. 2016 delade han en duo med Alba Galán men innan deras lag kunde se resultat, delade han sommaren den säsongen banan igen med Ari Sánchez, nu som ett professionellt par på banan.

Tillsammans började de återigen sina segrar genom att krönas i Santander Open 2017, från och med då blev de stammisar i de sista lottningarna för de kommande två säsongerna, för vilka de började dra till sig uppmärksamhet från proffs och amatörer som började klassificera dem som de gyllene rookiesna.

Martita Ortega och Marta Marrero
Martita Ortega och Marta Marrero

Det skulle inte dröja förrän säsongen 2019 då han skulle börja sin klättring till toppen av rankingen tack vare de 7 titlarna han uppnådde under säsongen medan han var en duo med Marta Marrero. Att med bara 22 år bli den yngsta spelaren i historien att nå nummer 1-positionen i World Padel Tour professionella ranking.

Efter turneringsuppehållet på grund av covid-19-pandemin skulle hon börja sin period med Bea González, en produktiv duo då de två unga spelarna lyckades krönas till mästare i 5 finaler samt lyckades stanna kvar på plats 3 i ranking under en lång period. Efter deras separation på grund av personliga skillnader, skulle han börja en kort period med portugisen Sofia Araujo.

Martita Ortega och Bea González
Martita Ortega och Bea González

I mitten av 2023, överraskande nog, tillkännagav han genom sina sociala nätverk en plötslig förändring genom att presentera en ny duo tillsammans med den spanska Gemma Triay, som var tvungen att separera från Ale Salazar på grund av den obligatoriska paus han var tvungen att göra på grund av en armbågsskada som skulle hålla henne utanför turneringen på obestämd tid. Paret fick på kort tid se sitt möte belönat då de blev det första kvinnliga paret att vinna en Premier Padel-turnering genom att vinna den första upplagan av turneringen som hölls i Rom i en episk final, de meddelade senare att de skulle stanna tillsammans ivriga att se vart detta nya projekt skulle kunna ta vägen inom en snar framtid.

Med en produktiv karriär under flera säsonger, tillsammans med hans olika triumfer, bekräftar återigen Martitas viktiga närvaro i sporten, samtidigt som hon fullföljer sin specialisering inom estetisk medicin, precis som hon alltid försöker fortsätta att dela tid i sina föräldrars sällskap , dominerande fester i hennes team vart hon än går, såväl som med sin pojkvän, tandläkaren Ricardo Fernández Duran, som hon har haft ett romantiskt förhållande med sedan början av 2021.

Martita Ortega med Gemma Triay
Martita Ortega med Gemma Triay

Adidas officiella padelsponsor av Marta Ortega

Adidas, den välkända sportfirman, har varit allierad med ”La doctora” sedan hennes ungdom, så deras långa och produktiva relation har lett till att varumärket utvecklat sin egen padelracket för spelaren, dess spjutspets när det gäller modeller av Adidas 2023 padelracket, skapa en hel linje som sticker ut precis som spelstilen ”Martita”.

Adipower Light 3.2 är en modell av det mest krävande padelracket för dam, eftersom den kännetecknas av sin fantastiska kontroll tack vare sitt runda format och låga balans, samt fördelen att dess vikt är mycket reducerad, vilket gör den till en av de mer hanterbara rackets för säsongen .

Den har en kolkonstruktion och förstärkning på 24K-planen, samt, tack vare inkluderingen av det dubbla exoskelettet och kraftpräglade systemen, ger den en ganska styv touch som gör att du kan få ut det mesta av de grova planen, vilket ger dig bättre effekter på dina bilder.

Martita Ortega Adidas Adipower Light 3.2 2023

Martita Ortega Adidas Adipower Light 3.2 2023

ERBJUDANDE: 299,95 €
RRP: 300,00 €

  • Form: Rund
  • Spell: Kontroll
  • Vikt: 350-360

Martita Ortega Adidas Adipower Light 3.2 2023

Martita bär även Adidas padelskor för dam, modellen som valts av en av de stora spelarna för tillfället är Adidas Defiant Speed, en modell som har ett bra grepp och som tillsammans med Bounce-teknologin ger perfekt dämpning, vilket tillåter den största mängden rörelser möjligt utan att förlora komforten när som helst.

Martita Ortega Adidas Defiant Speed 2023 Skor

Adidas Defiant Speed 2023

ERBJUDANDE: 71,91 €
RRP: 120 €

  • Nivå: Avancerad
  • Spel: Lätthet
  • Sula: Lera

Padelskor Adidas Defiant Speed 2023

Martita Ortega’ bästa poäng inom padel

Med hennes överväldigande gåva för hårt arbete och uthållighet har resultaten av en av huvudfigurerna inom dampadel uppskattats, vilket är anledningen till att vi delar denna video med dig där du kan uppskatta Martita Ortegas bästa poäng på World Padel Tour.

Erkännanden och triumfer av Martita Ortega

Spelaren från Madrid har otroliga siffror som har lett henne att erhålla mer än 14 titlar mellan världsturneringar och World Padel Tour tävlingar, samt att vara en del av det första kvinnliga paret att lyckas i en Premier Padel turnering.

Erkännanden World Padel Tour

Datum Turnering Par
2022-10-02 Amsterdam Open 2022 Bea Gonzalez
2022-05-22 Danish Padel Open 2022 Bea Gonzalez
2022-05-01 Tau Ceramic Albacete Challenger 2022 Bea Gonzalez
2022-04-03 Tau Ceramic Getafe Challenger 2022 Bea Gonzalez
2020-07-19 Madrid Open 2020 återvänder Bea Gonzalez
2019-11-17 Beers Victoria Cordoba Open 2019 Marta Marrero
2019-09-22 Cascais Padel Master 2019 Marta Marrero
2019-07-14 Estrella Damm Valencia Open 2019 Marta Marrero
2019-06-30 Euro Finans Swedish Padel Open 2019 Marta Marrero
2019-05-12 Vigo Open 2019 Marta Marrero
2019-04-14 Logrono Open 2019 Marta Marrero
2019-03-24 Öl Victoria Marbella Master 2019 Marta Marrero
2017-04-02 Estrella Damm Santander Open 2017 Ari Sánchez

Erkännanden Premier Padel

Datum Turnering Par
2023-07-16 BNL Italien Major Premier Padel 2023 Gemma Triay