Jämförande Adidas Metalbone 3.2 VS Metalbone Masters Edition

Vi presenterar en jämförelse mellan Adidas Metalbone 3.2 och Metalbone Master padelracketar: Vilken tar kronan på spelplanen?

Idag gör vi en jämförelse av de som de gillar: vi står inför den nya Metalbone Master 2023 med dess mest liknande modell, Metalbone 3.2 av Ale Galán.

Med starten av WPT MARBELLA kommer de exklusiva modellerna av de mest ikoniska Adidas padelracket, som modellerna av Ale Galán och Marta Ortega, modeller som de kommer att använda i 2023 års upplaga av Master.

Recension av Adidas Metalbone 2023 padelracket

Idag står vi inför Metalbone Master utgåvan och Adidas Metalbone 3.2, 2 padelracket tillverkade med samma teknik och material men som beter sig annorlunda på banan.

Om du vill veta alla detaljer kan du njuta av vår video där var och en av dess bantester presenteras.

Analys av Adidas Metalbone

Vid första anblicken kan vi se hur, från och med designen, de två padelracket är väldigt olika: Metalbone 3.2 e Ale Galán kombinerar sin klassiska svarta färg med nyanser av rött och vitt med en glansig finish.

Å andra sidan kommer Metalbone Master med ett eget fodral i begränsad upplaga och presenterar kosmetika för att särskilja sig i vitt, med blå detaljer, förutom kolfiber.

Det är en padelracket som blir kär med blotta ögat! Och av vilka det finns begränsade modeller eftersom det är en specialutgåva.

Adidas Metalbone 3.2 2023

Adidas Metalbone 3.2 2023

ERBJUDANDE: 280,01 €
RRP: 380,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 360-375

Adidas Metalbone 3.2 2023

Funktioner och likheter

Innan vi ger oss ut på banan gör vi en snabb genomgång av de teknologier och funktioner som de delar:

  • Vi definierar båda modellerna som attackracket, lämpliga för avancerade eller högnivåspelare.
  • De är designade i en oversize diamantform och med vikten mot toppen.
  • Du kan anpassa vikten och balansen tack vare Weight and Balance systemet, ett system med 6 skruvar integrerade i hjärtområdet.
  • Enligt tillverkaren är den ungefärliga vikten 345 – 360 gram, även om en variation på upp till +12 gram kan uppnås tack vare skruvarna.
  • Planen har en grov bikakefinish. Om vi tittar noga ser vi att mönstret på Mastern är lite mindre än 3.2:an, så det ger mer bollkontakt och låter dig sätta lite mer snurr.
  • Eva mjuk permormance gummikärna, det mjukaste gummit som används av Adidas och som identifieras av sin svarta lock.

De stora fördelarna med de nya Adidas modellerna återfinns i deras kraft. Mycket bekväm att anfalla och försvara. Dess huvudsakliga egenskap är dess välkända viktjustering som, tack vare utbytbara skruvar, kan justeras till varje spelares personliga stil.

Dess kolkonstruktion såväl som dess grova lager gör dem till medium touchpadelracket med mycket bra bollutbyte, liksom grovheten i planen gör det idealiskt för att kunna lägga till spinn till våra slag.

Olika nyanser av design i färgerna i Metalbone 3.2 och Master Edition
Olika designtoner i färgerna i Metalbone 3.2 och Master Edition

Det är en mycket dynamisk modell som ger en kortare reaktionstid och tillåter mycket stabilitet med hjärtat av bryggan, samt tack vare sin mjuka plugg ger den väldigt bra förnimmelser i varje slag som hjälper till att förbättra prestandan på banan.

Adidas Metalbone Master 2023

Adidas Metalbone Master 2023

ERBJUDANDE: 424,95 €
RRP: 425,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 360-375

Adidas Metalbone Master 2023

Skillnader mellan Metalbone 3.2 och Metalbone Master 2023

Efter att ha testat dem på banan märkte vi att deras känsla är annorlunda. Även om samma material har använts, verkar Mästaren svårare för oss. Om vilken typ av harts som används beror på olika faktorer beroende på hur den har monterats, men dess ljud och känsla verkar mer likna Adidas Metalbone HRD 2023 än 3.2, så vårt intryck är att Mastern har mer kraft.

Efter att ha testat Metalbone Master i defensiva situationer kan vi säga att den svarar bra, för en attackracket är den ganska hanterbar och smidig. Dess sweet spot är bra, uppenbarligen är den mindre än den vi hittar i en rund padelracket men vi märker att den inte straffar överdrivet när det gäller att kasta lobbar eller återvända off center träffar.

Metabone Master är den officiella modellen av Ale Galán vid WPT i Marbella
Metabone Master är den officiella modellen av Ale Galán vid WPT i Marbella

Vi blev också överraskade av hans goda bollutbyte, även om han har en medelhård till hård känsla, skjuter han ganska bra så generellt sett ger han bra respons, vilket gör att vi kan spela från baksidan av planen med relativ komfort.

Även om det inte är en av de svåraste racket på marknaden, fann vi att du kan accelerera bollen med lätthet så att du kan slå huggormar och layups med djup. Dessutom är det en padelracket som tillåter större hävstång när man gör skott, med vilken vi kan ge bollen mer kraft för att få ut den.

Adidas Metalbone 3.2 inbyggd i kolfiber med en belyst yta
Adidas Metalbone 3.2 inbyggd i kolfiber med en belyst yta

Vi fortsätter att testa Metalbone 3.2, en version med samma mjuka gummi som Master men på banan ger den oss en mjukare touch, så det verkar vara ett bekvämare racket. Enligt vår mening har den en något mindre kraftfull träff och fokuserar mer på att hitta komfort, leverans och bollstuds.

Längst ner på banan förmedlar det en väldigt bra känsla när det kommer till försvar, eftersom vi märker sweet spot lite bredare. Han har också mycket sötma i touchen och hjälper oss att skjuta välriktade lobbar för att vinna nätet. Vi blev också förvånade över dess bolleffekt, eftersom den har en mjukare touch, den skjuter mycket bra och erbjuder en större studs av bollen.

Nära till nätet gör inte heller besviken. Genom att slå med rätt teknik kan du spela brickor och ormar med snabbhet. Vi märkte dock att den i skottet absorberar bollen lite mer, så vi missar lite mer kraft för att göra det lättare att få bollen x 3 eller föra den till vårt plan.

För att avsluta vårt test på banan och på ett sammanfattande sätt rekommenderar vi Metalbone Master till de som letar efter lite mer kraft i träffen och Metalbone 3.2 till spelare som letar efter ett bekvämare racket med en mjukare touch.