Alejandro Galán, officiell profil

Allt om Ale Galán, den främsta padelspelaren i världen, och även ett av de yngsta löftena i Spanien

Alejandro Galán, eller Ale Galán som han är mer känd inom padelvärlden, är en professionell spelare som för närvarande upptar nummer ett på World Padel Tour rankingen .

Ale Galán, padelspelaren

Ale Galáns karriär som padelspelare började bli känd 2016, men han har en karriär inom padel i mer än 17 år sedan hans passion för denna sport börjar i tidig ålder.

Hans karriär är ganska överraskande på grund av den korta tid det har tagit honom att bli nummer ett i hela World Padel Tour, han har också varit den yngsta spelaren i herrkategorin att vinna en sista mastersexamen.

Under spelet intar han backhandpositionen , vilket gör att han kan spela ett spel med mycket attack och träffar med mycket kraft. Han spelar för närvarande med Juan Lebron, som upptar plats nummer 2 i rankingen och som de tillsammans har lyckats positionera sig som ett par.

Idag ska vi analysera karriären för Ale Galán, en mycket ung spelare som på kort tid har blivit bäst.

Namn

Alejandro Galan Romo

Smeknamn

Ale Galan

Födelsedatum

15 maj 1996

Födelseort

Madrid, (Spanien)

Höjd

1,86

Nuvarande par WPT 2021:

Juan Lebron Chincoa

Placera

Omvänd

Biografi

Som det har uttryckts många gånger har spelaren haft en padelracket i handen praktiskt taget hela sitt liv. Hans passion för padel började när han var mycket ung, särskilt i urbaniseringen där han bodde med sina föräldrar. Det var dock inte förrän han var 7 år gammal som han började undervisa, vilket ledde till att han spelade i turneringar i Junior Circuit.

Spelaren har alltid uttryckt att han kommer från en väldigt ödmjuk familj och hur svårt det har varit att ta sig till den plats där han är just nu. I början kunde han bara träna en gång i veckan, vilket ledde till att han började tävla i Benjamin kategorin där han fick mycket bra resultat, vilket ledde till att han fortsatte att klättra positioner.

Efter att ha spelat i denna kategori får han mycket goda nyheter, han tilldelas ett stipendium som gör att han kan träna mer kontinuerligt och därför förbättras. Detta leder till att han blir en av de bästa i den mindre kategorin.

Han börjar visserligen väldigt ung, men det är inte förrän 2016 vid 20 års ålder som han verkligen börjar sticka ut i proffskategorierna.

Alejandro Galan ung
Alejandro Galan ung

Samma år började han spela med Juan Cruz Belluati, tillsammans lyckades de nå plats nummer 6 i parrankingen, men trots framgångarna de nådde tillsammans så separerade de efter ett år.

Hans nästa partner skulle vara Matias Diaz som han bara skulle hålla ett år med men tillsammans skulle de lyckas positionera sig som ett av de bästa paren på hela kretsen efter att ha vunnit två titlar tillsammans. En av dem skulle vara Valladolid Open där de tävlade mot Maxi Sánchez och Sanyo Gutiérrez, och lyckades ta hem sin första World Padel Tour-titel.

Senare skulle han fortsätta att spela med Juani Mieres och Pablo Lima, med vilka han lyckades vinna Buenos Aires Padel Master i Argentina.

Alejandro Galan och Pablo Lima
Alejandro Galan och Pablo Lima

Nästa par och den nuvarande seriösa Juan Lebrón , tillsammans lyckades de positionera sig som nummer ett par på hela World Padel Tour.

Ale Galán nummer ett i World Padel Tour

Hans nummer ett börjar med hans nuvarande partner, Juan Lebrón, som han redan kände från sin början i padel.

Under deras första år lyckades 20220 nå 8 finaler, där de utropades till mästare 6 gånger, otroliga resultat.

Följande år är ett annat mycket bra år för paret, eftersom de lyckas matcha nivån från föregående år och tog hem 7 segrar. En av dem var Cascais Padel Master 2021 där de lyckades slå Fede Chingotto och Juan Tello. Den sista segern det året skulle vara i Estrella Damm Master Final 2021, vinna mot Agustín Tapia och Carlos Gutiérrez med 31 400 poäng.

För 2022 verkar paret som är mångas favorit att de inte kommer att sänka sin nivå, eftersom de hittills i år redan har lyckats samla två segrar, den senaste är Cervezas Victoria Marbella Master 2022 där de slog Jerónimo Luque och Alejandro Ruiz. I början av året hade han också möjligheten att spela den första Qatar Padel Major , denna gång nå semifinal. Och den sista titeln som är Italiens Major Premier-paddel i Italien.

Palmares av Alejandro Galán

Alejandro Galán har spelat 380 matcher på World Padel Tour, av vilka han har vunnit 273, samtidigt som han samlat på sig 18 raka segrar. Några siffror som visar varför den är nummer ett i världen.

Datum Turnering Kompis
2022 Cervezas Victoria Marbella Master Juan Lebrón
2022 Danish Padel Open Juan Lebrón
2022 Circus Brussels Padel Open Juan Lebrón
2022 Estrella Damm Alicante Open Juan Lebrón
2022 Vigo Open Juan Lebrón
2022 Estrella Damm Reus Costa Daurada Open Juan Lebrón
2022 Miami Padel Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm Master Final Juan Lebrón
2021 CDMX OPEN Juan Lebrón
2021 Buenos Aires Pádel Master Juan Lebrón
2021 Areco Malmö Padel Open Juan Lebrón
2021 Cervezas Victoria Córdoba Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm Menorca Open Juan Lebrón
2021 Lugo Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm Barcelona Master Juan Lebrón
2021 Sardegna Open Juan Lebrón
2021 Cascais Padel Master Juan Lebrón
2021 Cervezas Victoria Málaga Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm Las Rozas Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm València Open Juan Lebrón
2021 Valladolid Master Juan Lebrón
2021 Cervezas Victoria Marbella Master Juan Lebrón

Palmarés Premier Padel

Datum Turnering Kompis
2022 Premier Padel Roma Juan Lebrón
2022 Premier Padel Greenweez Paris Major Juan Lebrón
2022 Premier Padel Madrid Juan Lebrón
2022 Premier Padel Milan Juan Lebrón

Adidas officiella sponsor för Ale Galán

För närvarande är varumärket som Ale Galán spelar med Adidas Padel, som han har spelat med sedan 2018 och som han bestämde sig för att förnya med förra året. padelracket som spelaren valt är Adidas Metalbone 3.2 Hard

Adidas Metalbone 3.1 2022

ERBJUDANDE: 389,95 €
RRP: 400,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 350-360

Köp Adidas Metalbone 3.2 2023 padelracket

Dessutom har samma racket också designats med samma funktioner men en hårdare version för de spelare som letar efter lite mer kraft, vilket är Adidas Metalbone HRD 3.1.

Inom skor leker de också med Adidas padelskor för män , BARRICADE, en sko som är mycket flexibel, andas och som har kvaliteten på alla sina produkter, samt har en spektakulär design.

ADIDAS BARRICADE M LERA LUCID BLÅ SOLAR RÖD BLÅ

ERBJUDANDE: 134,95 €
RRP: 150,00 €

  • Dämpning: Fram och bak
  • Ovandel: Tekniskt material
  • Sula: Lera

ADIDAS BARRICADE M LERA LUCID BLÅ SOLAR RÖD BLÅ

Slutligen, en annan modell som har designats för raden av padelracket för spelaren är Adidas Metalbone Master LTD, en modell som har designats speciellt för den slutliga mästaren.

ADIDAS METALBONE METALBONE 3.2 2023

ERBJUDANDE: 379,95 €
RRP: 380,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 360-375

ADIDAS METALBONE METALBONE 3.2 2023

Bästa poängen i Ale Galán

För att avsluta lämnar vi en video med de bästa punkterna från Ale Galán i World Padel Tour.