Paquito Navarro, officiell profil

Tout sur Paquito Navarro, le joueur professionnel du World Padel Tour et considéré comme l’un des meilleurs joueurs de padel au monde et un combattant sur le terrain

Paquito Navarro, officiell profil
2023-01-18 2023-01-18

Pablo Risueño García

Paquito Navarro är en professionell padelspelare som för närvarande är nummer 7 i World Padel Tour  rankingen. Han har för närvarande tävlat i mer än 20 år där han har lyckats samla fler segrar än någon annan och med Bullpadel .

Paquito Navarro, den professionella spelaren

Paquito Navarro började spela padel när han var 5 år gammal, hans passion för denna sport började i mycket tidig ålder. Från en ung ålder visar han varför han är en av de bästa i världen , och lyckas komma med i tävlingen vid 10 års ålder, där han lyckas sluta som tvåa.

På banan intar han backhandpositionen och spelar ett mycket offensivt spel som låter honom utföra magnifika volleys. Bland hans mest kända slag är power smash och wall drop, hans mytomspunna padelracket , med vilket han gör det nästan omöjligt att stoppa bollen.

Navarro är utan tvekan en av de mest talangfulla spelarna i vår tid , som lyckas göra spel som inte lämnar någon oberörd. Idag kommer vi att analysera karriären för Paquito Navarro, den enda spanska spelaren som har lyckats bli spansk mästare i alla kategorier.

namn

Francisco Jesus Navarro Compan

Smeknamn

Paquito Navarro / Orkanen i trakten av botemedel

Födelsedatum

10 februari 1989

Födelseort

Sevilla Spanien)

Höjd

1,81 cm

Nuvarande par WPT 2023:

Juan Tello

Placera

Omvänd

Biografi

Paquito Navarro är från Sevilla, han föddes den 10 februari 1989 i Sevilla (Spanien). Han började spela vid 5 års ålder i sina föräldrars urbanisering i Almería.

Till skillnad från en stor del av spelarna på banan började Navarro inte spela tennis . Under familjens sommarresor i Aguadulce (Almería) stannade han för att titta på sin brors och pappas matcher, i hopp om att de till slut skulle samlas lite med honom. Han fick snabbt grunderna i spelet.

Han fick redan klasser i 8 år och strax efter började han tävla . Och klockan tio, det första VM för minderåriga i Mexiko. Navarro var tvåa med Jaime Bergareche.

Paquito Navarro Jaime Bergareche
Paquito Navarro – Jaime Bergareche

Efter att ha varit tvåa flera gånger lyckades han vinna juniorvärldsmästerskapet med sin partner Adrián Allemandi , och nådde därmed sin första seger. Det skulle dock dröja förrän 2009 då han lyckades gå in för att tävla i den gamla Padel Pro Tour-banan och utropa sig själv till mästare i Spanien.

Efter att ha lyckats positionera sig som en av de bästa i tävlingar som Padel Pro Tour, lyckades han ta sig in på World Padel Tour-kretsen 2014 . Han gör det tillsammans med Maxi Gabriel , som han bara skulle spela med i några månader. Hans nästa partner skulle vara Mati Diaz med vilken han skulle kunna positionera sig som mästare i Spanien.

Och turneringar lika otroliga som den i Portugal där han krossade glaset

Bara några år senare skulle han lyckas nå sin första Final Master där det, även om han inte skulle vinna, skulle bli början på en karriär full av framgångar.

Alltid förenad med fantastiska spelare som har spelat som ett par, Sanyo Guitierrez, Juan Martín Diaz, Juan Lebron, Martín Di Nenno , … alla dessa Paquito Navarro-par har tillåtit honom att spela på högsta nivå och välja alla titlar säsongen efter säsong.

Palmares i World Padel Tour

Paquito Navarro har spelat mer än 530 matcher på World Padel Tour , varav han har vunnit 397, samtidigt som han har lagt till 15 raka segrar. Några av de bästa resultaten av hela tävlingen som visar varför den anses vara en av de bästa.

Datum Turnering Partner
2022 Telcel Huawei Mexico Open 2022 Juan Tello
2022 Santander Open säg älskling
2021 Buenos Aires mästare säg älskling
2021 Cordoba Open säg älskling
2021 Barcelona mästare säg älskling
2020 Marbella mästare Paul Lima
2019 Sao Paulo Open Juan Lebron
2019 bastad öppet Juan Lebron
2019 Mästare Valladolid Juan Lebron
2019 Jaen Mater Juan Lebron
2019 Alicante öppet Juan Lebron
2018 Bilbao Open Paul Lima
2017 Andorran Open Sanyo Gutierrez
2017 Sevilla Open Sanyo Gutierrez
2017 Valladolid Open Sanyo Gutierrez
2017 Miami Masters Sanyo Gutierrez
2017 Santander Open Sanyo Gutierrez
2016 Madrid Master Final Sanyo Gutierrez
2016 La Nucia Open Sanyo Gutierrez
2016 Valencia mästare Sanyo Gutierrez
2015 Barcelona mästare Matias Diaz
2014 San Fernando Open maxi gabriel

Palmares Premier Padel

Under Premier Padels korta liv lyckades Paquito Navarro vinna sin första turnering, en av de viktigaste i Doha, Qatar.

Datum Turnering Partner
2022 Premiärminister Padel Doha säg älskling

Bullpadel sponsor av Paquito Navarro

Paquito Navarro har lekt med varumärket Bullpadel sedan 2017, där han har kollektioner som har designats exklusivt för honom.

Paquito Navarros padelracket

padelracket som används av Paquito Navarro är Bullpadel Hack 03 2023. En kraftmodell som har tillverkats genom att kombinera kol och en multieva-kärna för en fantastisk punch.

Bullpadel Hack 03 2023

ERBJUDANDE: 349,95 € RRP : 350,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 365-375

Bullpadel Hack 03 2023

Hack 03 CTR finns också, en kontrollmodell som har en stor yta för att undvika off-center bollar.

Paquito Navarros padelskor

BULLPADEL HACK VIBRAM PRO LTD 23V BURGUNDY SKOR

ERBJUDANDE: 168,00 € RRP: 170 €

  • Köp: Toppsortiment
  • Ovandel: Mesh.
  • Sula: Lera med Vibram-sula.

BULLPADEL HACK VIBRAM PRO LTD 23V BURGUNDY SKOR

För skor väljer Paquito Navarro Hack Vibram LTD , en modell som har designats med en hybridsula speciellt för padel, för bra grepp och snabbare svängar. När det gäller dämpning gör den inte heller besviken tack vare de teknologier som används för stabilisering och dubbelsula.

Paquito Navarro padelväska

BULLPADEL HACK BPP-23012 SILVER PADELVÄSKA

ERBJUDANDE: 99,95 € RRP: 100,00 €

  • padelracket: 2
  • termos: ja
  • Stor storlek

BULLPADEL HACK BPP-23012 SILVER PADELVÄSKA

För att transportera allt sitt material gör han det i Hack BPP-23012 padelracketväska, som har två termofickor på sidan där du kan förvara upp till två racket i varje. Den har även ett fack med ventilation för skor och ett annat mycket rymligt huvudfack.

Paquito Navarros bästa poäng

För att avsluta lämnar vi dig en video av de bästa punkterna i Paquito Navarro i World Padel Tour.

Zona de padel
Lämna en kommentar