Jämförelsehuvud Delta Pro VS Head Delta Motion 2023

Upptäck de viktigaste skillnaderna mellan dessa två populära Head racketar. Välj den som passar dig bäst och ta ditt spel till nästa nivå.

Vi fortsätter med våra jämförelser och idag står vi inför två av de bästa Head skyfflarna: Arturo Coello Delta Pro mot Paula Josemaria Delta Motion.

Idag jämför vi Head Delta Pro 2023 med Head Delta Motion 2023, de två modellerna av nummer 1 i världen.

Jämförelse mellan Delta Pro och Delta Motion padel racket

Som du kan se är båda högpresterande padelracket. De är en del av Delta serien av Head padel racket, de mest kraftfulla av märket, så båda modellerna ger mycket kraft vid slag.

Om du vill veta i detalj all teknik de delar, samt hur de skiljer sig, kan du njuta av vår jämförande video, där vi testar dem och upptäcker deras prestanda samt hur var och en beter sig.

Även om de kombinerar samma färger kan de snabbt skiljas åt vid första anblicken. Delta Pro 2023 har en svart bakgrund, med en grå mitten och orange detaljer. Delta Motion 2023 för sin del byter färger: det vill säga, den har en grå bakgrund, med en svart halva och behåller de orangea logotyperna.

De är attackracket designade främst för spelare som spelar nära nätet, eftersom de tillåter ett bra försvar och snabb respons tack vare sin goda hanterbarhet.

Deras diamantform gör dem till idealiska racket för att avsluta skott, och tack vare integrationen av Smart Bridge teknologin, som ligger i broområdet, ger de mer stabilitet än tidigare modeller och minimerar vibrationer som orsakas av att bollen studsar.

Dess konstruktion i grafen är en av dess främsta egenskaper eftersom de är två modeller som är extremt motståndskraftiga mot stötar, vilket säkerställer lång hållbarhet oavsett den intensiva användning som de utsätts för. Samtidigt genererar de en mycket bra bolleffekt tack vare sin konstruktion med kraftskumgummi inuti, och de har även en Optimized Sweet Spot borrmönsterdesign som inte bara vidgar deras sweet spot utan också hjälper till att undvika fel i bollar centerbollar.

Likheter mellan Delta Pro och Delta Motion

  • De har samma konstruktion: kombinerar grafen för den yttre strukturen med kraftskumgummi på insidan, vilket skapar en halvhård touch.
  • Båda padelracket har en grov yta i relief, med ett mönster av prickar.
  • För sin konstruktion innehåller de Auxetic teknik, ett system som förbättrar sensationerna vi har när vi slår.
  • För ramområdet innehåller den Tailored Frame systemet, en design utvecklad för att uppnå maximal kraft.

Både Delta Pro och Delta Motion är mycket hanterbara modeller, deras balanserade kombination ger både kraft och kontroll, och tack vare sin grafenkonstruktion ger de stor hållbarhet, vilket gör dem till två modeller som ger bra prestanda på banan, både nära och långt ifrån nätverk.

Head Graphene Delta Pro 2023

Head Graphene Delta Pro

ERBJUDANDE: 194,91 €
RRP: 319,95 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 365-375

Head Graphene Delta Pro

Head Graphene Delta Motion 2023

Head Graphene Delta Motion

ERBJUDANDE: 139,91 €
RRP: 259,95 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 350-360

Head Graphene Delta Motion

Skillnader mellan Delta Pro och Delta Motion

Vi börjar med vikten, Delta Motion 2023 av Paula Josemaría är tillverkad i lättare vikter, enligt tillverkaren runt 365 gram. Delta Pro 2023 är däremot lite tyngre, runt 375 gram. Denna lilla variation i vikterna gör att Delta Motion känns mycket mer hanterbar och praktisk för alla typer av spelare.

En annan av skillnaderna som vi hittar mellan båda padelracket finns i balansen. Även om 2 bär vikten mot spetsen, enligt tillverkaren bär Delta Pro den några millimeter högre än Motion. Så när man fångar den visar den sig vara lite mer envis, en detalj som är mer fördelaktig för experter som skjuter och hjälper dem att kunna rikta bollen med större precision.

Delta-serien av huvudpadelracket
Delta serien med huvudpadelracket

Åsikter och slutsatser

Delta Motion 2023 är ett kraftracket med medium känsla. Tack vare sin låga vikt är den väldigt hanterbar, något som uppskattas vid retur av svåra bollar.

Förutom att vara mer hanterbar än Pro, märkte vi också att den var lite mjukare, för även om de har samma konstruktion, är vårt intryck att den har en mjukare touch och erbjuder mer bollstuds.

På bollar som kommer i låg hastighet behöver du knappt anstränga dig för att volley. Vi märker dock att på snabbare bollar eller när vi vill få fart på bollen kan vi tappa lite kontroll. I anfallsspelet gör det ingen besviken. Delta Motion låter dig volley, orma och lägga upp med djup.

The Delta Motion, Paula Josemarías officiella padelracket
The Delta Motion, Paula Josemarías officiella padelracket

När vi spelar smashen kan vi också pressa den maximalt eftersom den tillåter mer hävstång så att bollen kommer ut med kraft. Dessutom, när du spelar toppspinslaget, låter det dig sätta lite mer snurr på det eftersom du, på grund av dess låga vikt, kan flytta din hand snabbt.

Delta serien av Arturo Coello

Efter att ha provat Arturo Coello racket, ger Delta Pro 2023 oss intrycket av att det är ett medium touch racket som är hårt, nära nätet är det perfekt för att spela snabbt eftersom den har bra kontroll hela tiden för att spela volley, huggormar och brickor med djup. Medan den är i slag ovanifrån huvudet är den en kanon, eftersom den på grund av sin form och balans låter dig överföra all kraft från armen till bollen, med vilken bollen enkelt kan tas bort x 3.

Efter att ha testat den längst ner på banan märkte vi direkt att det inte är dess naturliga livsmiljö. Även om dess sweet spot är bra med tanke på att det är en powerracket så måste man slå väl centrerat så att loberna inte går direkt till glaset eller missar lätta bollar.

Angående utmatningen, i långsammare bollar märker vi att du måste följa bollen lite mer eftersom dess beröring straffar dig lite. Kort och gott tycker vi att det är en mycket mer krävande padelracket i försvaret, vilket kräver en bra spelnivå för att kunna få ut det mesta av det.

Delta Pro, den officiella padelracket för Arturo Coello
Delta Pro, Arturo Coellos officiella padelracket

För att avsluta vår jämförelse och sammanfattningsvis är båda racket kraftfulla men vi rekommenderar Delta Motion till dem som söker en sötare touch och framför allt prioriterar hanterbarhet. Å andra sidan är Delta Pro fokuserad på naturliga slagare, som gillar att pressa bollen mer och snabba upp spelet.

Så här långt vår analys av racket av Arturo Coello och Paula Josemaria, 2 högpresterande racket som ger helt olika sensationer på banan för de som vill spela på nivån som de bästa i världen.