Arturo Coello, officiell profil

Officiell biografi om Arturo Coello Manso, karriären och palmares för spelaren från Valladolid, ett av världens padellöften

Arturo Coello Manso, även känd som ” King Arthur ” eller som ” Arturito ”, är en professionell spansk padelspelare, som för närvarande upptar 4:e plats i World Padel Tour rankingen, för närvarande utgör tillsammans med sin partner, argentinaren Agustín Tapia näst bästa padelpar i världen.

Arturo Coello

På banan har Arturo Coello varit en figur med snabb tillväxt. Hans spel präglas av kraft och press. Han har förmågan att sluka meter med sitt kraftfulla steg, samt att alltid leta efter attacken utan att bry sig om att offra försvaret för fördelen på banan. Innan han lyckades med Fernando Belasteguín delade han banan med andra stora professionella spelare som Miguel Lamperti och Javi Ruiz.

Namn

Arturo Coello Manso

Smeknamn

King Arthur

Födelsedatum

8 mars 2002

födelseort

Mojados, Valladolid

Höjd

1,90 cm

Nuvarande par WPT 2023:

Augustín Tapia

Placera

Höger

2022 exploderade han som professionell spelare över hela världen och blev den yngsta spelaren i historien att vinna en WPT turnering. Idag ska vi analysera banan för Valladolid spelaren, ett av de stora löftena för spansk padel.

Biografi om Arturo Coello

Arturo Coello föddes i staden Mojados i Valladolid den 8 mars 2002.

Från en mycket ung ålder började han sticka ut i de lägre kategorierna, vilket främjade möjligheten till en lång idrottskarriär framåt. Hans kärlek till padel började när han var liten, och hans prestation var exceptionell i ungdomsstadiet.

César Abad, Arturo Coello och Pablo Cardona i det spanska juniormästerskapet i padel
César Abad, Arturo Coello och Pablo Cardona i det spanska juniormästerskapet i padel

Hans debut på den officiella kretsen inträffade 2019, bara 17 år gammal. På den tiden var några av hans partners namn som Pincho Fernández, Fran Ramírez eller Guga Vázquez. Det var mer tack vare deras förening med Iván Ramírez som de lyckades väcka uppmärksamhet som ett skräckinjagande par i finalborden för den säsongen. Hans närvaro i åttondelsfinalen vid ett flertal tillfällen gick inte obemärkt förbi av allmänheten eller av sportexperter, tack vare hans drivkraft och närvaro på banan.

Tack vare denna meteoriska störning blir han uppringd av Miguel Lamperti för början av nästa säsong. Tillsammans med den argentinska legenden är det när hans framgångar i padelvärlden tar fart. Följt av detta var det hans kombination med Javi Ruiz som skulle placera dem som ett av de lovande paren. Men samma säsong, på grund av en skada i den spanska backhanden, slutade Coello med att spela två turneringar med Álex Arroyo innan han tillkännagav sin nästa partner.

Säsongen 2021, under den drastiska förändringen av par som proffskretsen upplevde, var det Fernando Belasteguín, historiens bästa spelare, som bestämde sig för att satsa på en ung Coello vid rätt tidpunkt, eftersom han såg en potential i den unge mannen som skulle kunna hjälpa dem båda att få ut det mesta av sitt spel och därmed fortsätta att förbättra sin bana. Så gav sig mannen från Valladolid ut på en väg tillsammans med bästa möjliga mentor och tack vare det fortsatte Bela även att addera figurer i sin redan mytomspunna karriär.

Arturo Coello och Fernando Belasteguin
Arturo Coello och Fernando Belasteguín

Parets framsteg var bra, eftersom det gjorde det möjligt för Coello att ändra sin speciella stil, alltid baserat på skottet, på grund av den lätthet som hans stora höjd ger, till en kombination av allt mer varierande slag, med denna uppenbara progression när Arturito He är kallad att representera det spanska laget under världscupen som han skulle vinna och bli världsmästare vid bara 19 år gammal.

Arturo Coello under Padel World Championship 2021
Arturo Coello under Padel World Championship 2021

De vann sin första World Padel Tour turnering i Miami och etablerade Coello som den yngsta spelaren i historien att göra det. En milstolpe som de skulle upprepa i Madrid och Amsterdam. Precis som de lyckades krönas i Premier Padel Monterrey turneringen och avslutade en fantastisk säsong.

För följande säsong skulle kombinationen komma med hans partner Agustín Tapia. Paret bildat av två unga talanger som är fast beslutna att erövra sporten har tagit dem till en ny nivå. Under 2023 har de redan vunnit fem World Padel Tour turneringar, de som spelades i Abu Dhabi, Argentina, Chile, Paraguay och Spanien, vilket ger en solid start på vad som kan vara legenden om detta unga par.

Agustin Tapia och Arturo Coello
Agustín Tapia och Arturo Coello

Head och Arturo Coello

Sedan Arturo Coello började har han alltid varit släkt med Head Padel varumärket, det välkända varumärkesföretaget passar och beväpnar ett av de stora löften som är bland de bästa spelarna i världen de senaste åren.

Head Delta Pro är en klassiker av märket, kombinationen av material i dess konstruktion gör det till ett ganska reaktivt racket, som tack vare kombinationen av dess teknologier lyckas undvika vridning, vilket tillåter mer spin till bollen . Det är definitivt ett kraftfullt racket som ger fart till bollen men utan att vara överdrivet hård, perfekt för spelare som spelar för skottet.

Head Graphene Delta Pro

Head Graphene Delta Pro

ERBJUDANDE: 222,51 €
RRP: 319,95 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 365-375

Head Graphene Delta Pro

Arturo använder även Head Padelskor, Head Motion Pro har en med fiskbenssula i olika riktningar som gör att du kan ge dig själv ett bättre grepp hela tiden.

Head Motion Pro Shoes

Head Motion Pro Shoes

ERBJUDANDE: 97,95 €
RRP: 150 €

  • Nivå: Avancerad
  • Spel: Lätthet
  • Sula: Ny Padel

Head Motion Pro Shoes

Palmares och triumfer av Arturo Coello

Kung Arthur har otroliga siffror som har vuxit på senaste tiden, vilket har gjort det möjligt för honom att vinna viktiga titlar i både World Padel Tour och Premier Padel turneringarna.

Palmares World Padel Tour

Datum Turnering Par
2023-04-30 Circus Brussels Padel Open 2023 Agustín Tapia
2023-04-16 Victoria Beers Granada Open 2023 Agustín Tapia
2023-03-26 Paraguay Padel Open 2023 Agustín Tapia
2023-03-19 BTG Pactual Chile Padel Open 2023 Agustín Tapia
2023-12-03 La Rioja Open 2023 Agustín Tapia
2023-02-26 Modon Abu Dhabi Master 2023 Agustín Tapia
2022-10-02 Amsterdam Open 2022 Fernando Belasteguin
2022-09-25 Estrella Damm Community of Madrid Master 2022 Fernando Belasteguin
2022-02-26 Blockchain.Com Miami Padel Open 2022 Fernando Belasteguin

Palmares Premier Padel

Datum Turnering Par
12/04/2022 Monterrey Premier Padel Major 2022 Fernando Belasteguin

Arturo Coellos bästa poäng

För att avsluta den här artikeln lämnar vi en video med Arturo Coellos bästa poäng i World Padel Tour.