Nox AT10 Genius 12K vs AT10 Genius 18k 2023

Jämförelse av de två bästsäljande Nox racketarna 2023, vi pratar om NOX AT10 Luxury Genius, 12k och 18k, var och en för en annan typ av spel.

Nox AT10 Genius 12K vs AT10 Genius 18k 2023
2023-02-05 2023-02-05

Pablo Risueño García

I den här jämförelsen kommer vi att analysera och ge åsikter om 2 av de bästa padelracket på marknaden, Agustín Tapia padel racket för 2023 : Nox AT10 Genius 12k och AT10 Genius 18k 2023 för att se vilka likheter de har, och hur de skiljer sig åt, eftersom det är många av er som frågar oss om det.

Jämförelse AT10 12K och Nox AT10 18K 2023

Nox Padel 2023 presenterade sin nya kollektion av racket , med fantastiska modeller som passar alla nivåer och typer av spelare, men Agustín Tapias AT10-serie sticker ut över resten av modellerna.

Vi står inför två padelracket som delar samma form, teknik och material , med undantag för kolet på ytorna. Vi rekommenderar 18k till spelare som letar efter en hårdare racket för att få kraft när de slår. Däremot rekommenderar vi 12k till spelare som gillar att känna på bollen mer, det vill säga ett mjukare racket som skjuter mer….

Det bästa är att du tittar på videon och läser alla detaljer i vår jämförelse:

Nox AT10 Genius 12K 2023

Vi börjar med nya Nox AT10 Luxury Genius Arena 12k 2023 , ett mångsidigt professionellt padelracket för spelare på hög nivå som spelar flera gånger i veckan. Den har en droppform som ger den en stor sweet spot samt en fokuserad balans. Det är inte ett hårt racket, eftersom det har en mellanliggande touch, vilket ger bra bollutbyte och även kraft vid slag.

Nox AT10 Genius Luxury Arena 2023

ERBJUDANDE: 3104,95 kr
RRP
: 3312,00 kr

  • Form: Tårdroppar
  • Spel: Multipurpose
  • Vikt: 360-375

Nox AT10 Genius Luxury Arena 2023

Nox AT10 Genius 18K 2023

När det gäller Nox AT10 18K 2023 har den samma överdimensionerade form och medelbalans, så vi definierar den också som ett mångsidigt racket för avancerade spelare. På banan tillåter det oss att ha bra kontroll längst ner på banan och högre fart i slag som volley och slag . Dess beröring är hårdare , så den skjuter inte lika mycket som 12k och ger mer kraft när du gör mål.

Nox AT10 Luxury Genius 18K 2023

ERBJUDANDE: 3104 kr
RRP
: 3363 kr

  • Form: Tårdroppar
  • Spel: Multipurpose
  • Vikt: 365-375

Nox AT10 Luxury Genius 18K 2023

Hur är nox AT10 2023 padelracket lika?

Med båda padelracket kan vi ge bollen större effekt eftersom de har en sandpappersliknande strävhet, en finish med lågvikts kiseldioxidsand, med vilken finishen känns smidig vid beröring. Denna typ av grovhet är mycket effektiv vid kontakt med bollen eftersom hårstråna klamrar sig fast bättre mot ytan än i padelracket med präglad strävhet.

Det är också mycket effektivt vid tillfällen då bollen är blöt. Den här typen av finish slits dock mer än präglad grovhet och tenderar att försvinna med tiden. Dess varaktighet kommer att bero på vår spelstil och även på hur många gånger vi spelar i veckan.

AVS anti-vibration och smartstrap sladd

Tack vare AVS antivibrationssystemet som är placerat på sidorna med 2:an kan vi njuta av ett mindre skadligt spel, eftersom de minimerar påverkan som genereras av bollen och därmed njuta av ett spel utan obehag. Dessutom inkluderar de 2 padelracket smartstrap-sladden , ett utbytbart säkerhetsrep som gör att du kan byta det när du behöver rengöra det eller byta det mot ett annat, eftersom varumärket har lanserat flera repdesigner för att kunna anpassa den.

Konstruktion i kol och HR3-gummi

När det gäller materialen som används, innehåller båda kol i ramen för större hållbarhet och motståndskraft mot oavsiktliga slag eller stötar.

Till kärnan har HR3 eva gummi använts, ett gummi som har använts i många modeller av märkets Luxury-serie.

Denna typ av gummi ger en mellanliggande touch , eftersom det varken är för hårt eller för mjukt, vilket ger den perfekta kombinationen mellan bolleffekt, kontroll och kraft. Således kommer vi att ha mycket bra förnimmelser när vi slår, eftersom de är padelracket som skjuter bra och som också ger kraft för att accelerera våra slag .

Skillnader mellan Nox AT10 12K 2023 och NOX AT10 18K 2023

Nåväl än så länge ser vi att de två Nox-skyfflarna är identiska. Och sedan, hur är de olika? Den största skillnaden finns i koltyget som används i flygplanen . Som namnet indikerar har AT10 Genius 18k tillverkats med 18k kolfibertyg och AT10 Genius 12k med 12k tyg. Här befinner vi oss vid den punkt som skapar mest tvivel för spelare : Är 12K eller 18K kol hårdare?

Tja, det första du bör veta är att hårdheten på ett racket inte bestäms enbart av materialet i ytorna, utan beror också på racketformen, typen av borrning, gummits densitet eller flätningen. Det måste också sägas att det finns märken som värderar ”k” av kol olika , vissa värderar att ju lägre k, desto styvare är padelracket och andra tvärtom, beroende på vilken typ av fiberflätning.

I det aktuella fallet är 18k styvare än 12k på grund av kombinationen av alla faktorer . Det gör att den inte absorberar bollens påverkan lika mycket och genererar mer kraft när man slår. Faktum är att denna racket föddes på begäran av Agustín Tapia , som bad Nox om en lite styvare racket att använda i hetare turneringar och förhindra att beröringen blir för mjuk , eftersom racketmaterialen i varma tider tenderar att mjukna.

Tvärtom, i kalla tider tenderar materialen att vara styvare . Så förändringen från 12K till 18K kol ger mer styvhet till padelracket.

Åsikter om NOX AT10 12K och 18K 2023

Miljonfrågan: vilken ska man välja? Vår åsikt är att du ska välja det racket som genererar de bästa sensationerna. Om du letar efter en padelracket för att trycka bollen och placera den med precision, är vår rekommendation Nox AT10 Genius 18k för dess hårdare touch, eftersom du kan få ut det mesta av den i anfallsspelet , vilket ger bollen mer fart med mindre ansträngning eftersom den inte absorberar bollen lika mycket.

Tvärtom, om du letar efter racket att skjuta, det vill säga att enkelt skicka bollen till andra sidan banan, så är vår rekommendation Nox AT10 Genius 12k 2023 , eftersom den kommer att hjälpa dig mer i defensiva träffar , som utgångsväggen eller studsar snart, tappar fart när man slår hårt eftersom beröringen är mjukare och absorberar bollen mer .

Och fram till vår jämförelse idag hoppas vi att vi har klargjort skillnaderna mellan 2 av de bästa racket på marknaden.

Zona de padel
Lämna en kommentar