Jämförelsehuvud Delta Pro 2023 VS Speed ​​​​Pro X 2023

Vi presenterar de viktigaste skillnaderna mellan teknologierna och designen för dessa två huvudracketar. Välj den som passar ditt spel bäst och dominera banan som den bästa i världen.

Idag presenterar vi en ny jämförelse av padelracket , vi bestämde oss för att möta den här säsongens två uppenbarelsemodeller från Head: Speed Pro X 2023 mot Delta Pro 2023 av Arturo Coello.

Vi gör den definitiva jämförelsen av Head Padel racket, den nya och populära Speed Pro X mot Head Delta Pro, racket nummer 1 i World Padel Tour rankingen.

Jämförelse av Speed Pro X och Delta Pro 2023 padelracket

Båda racket är en del av Heads mest avancerade serie, var och en inom sin motsvarande serie, Speed Pro X som ersätter den klassiska Alpha Pro, samt Head Delta Pro, racket som Arturo Coello spelar med, så båda modellerna är riktar sig till spelare med bra spelnivå och erfarenhet.

Om du vill veta i detalj all teknik de delar, samt hur de skiljer sig, kan du njuta av vår jämförande video, där vi upptäcker deras prestanda samt hur var och en beter sig och hur deras material skiljer sig.

På en estetisk nivå har de två padelracket mycket slående design: Delta Pro tycks sticka ut lite mer eftersom den kombinerar en svart bakgrund, med en grå halva och orange detaljer. Å andra sidan presenterar Speed Pro X en mer sober design i svart med grå och gulddetaljer.

Båda modellerna har Optimized Sweet Spot teknologi, som vidgar dess sweet spot för att hjälpa oss mer i försvaret samt bibehålla en hård touch som garanterar kraft tack vare inkluderingen av kraftskumgummi i dess konstruktion.

På samma sätt märker vi hur vi i ramområdet på varje padelracket hittar ett genomskinligt självhäftande skydd, som försöker garantera större hållbarhet, något som verkligen är väldigt användbart när det kommer till att fullända vår spelstil.

Likheter mellan Speed Pro X och Delta Pro

  • Båda racket har en Smart Bridge hjärtdesign, som är annorlunda eftersom den har anpassats till varje modells egenskaper för att maximera dess prestanda.
  • För ramområdet har Tailored Frame systemet införlivats, utvecklat för att uppnå maximal kraft i målskott.
  • Enligt märket ligger vikten på båda modellerna runt 375 gram med en variation på 10 gram, varför det är lite tunga padelracket.
  • De har även Auxetic systemet, en teknik som förbättrar slagkänslan och hjälper till att motverka vibrationer.

Både Delta Pro 2023 och Speed Pro X 2023 är kraftfulla modeller som har bra hantering. Materialen som används för dess konstruktion är utvalda så att de, i kombination med grafen respektive kol, inte bara har stor hållbarhet utan också ger dem en medium till hård touch , erbjuder mycket bra slag och bra kontroll i off center bollar som hjälper oss mer i försvaret.

Head Speed Pro X 2023

Head Speed Pro X 2023
ERBJUDANDE: 225,00
RRP: 380,00 €
  • Form: Tårdroppar
  • Spel: Multipurpose
  • Vikt: 360-375

Head Speed Pro X 2023

Head Graphene Delta Pro 2023

Head Graphene Delta Pro

ERBJUDANDE: 194,91 €
RRP: 319,95 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 365-375

Head Graphene Delta Pro

Skillnader mellan Head Delta Pro och Speed Pro X

Vi börjar med samma formdesign. Speed Pro X har designats i ett droppformat, med vilket dess sweet spot är bredare och ger oss mer kontroll även om vi slår off center. Delta Pro har en överdimensionerad diamantform, med vilken dess sweet spot är mindre.

Angående balansen, i båda padelracket märker vi att den är något hög jämfört med andra modeller och enligt tillverkaren ligger den i samma område i båda. Vi tyckte dock att Delta Pro var lite mer envis eftersom dess diamantform också hjälper till att generera den känslan.

Ytan på Head Speed Pro X i 12K kolväv
Ytan på Head Speed Pro X i 12K kolväv

När det gäller dess konstruktion har olika material använts för den yttre strukturen. Head har alltid kännetecknats av att använda grafen i sina padelracket, så Delta Pro är gjord med detta material. Speed Pro X har dock en 12k kolvävd yta.

Även om materialen är olika ger de oss när det gäller beröring väldigt lika sensationer, så vi definierar båda modellerna som padelracket med medium touch, på den hårda sidan.

Vi hittade också en liten skillnad i manschettens design. Tja, vi märkte hur handtaget på Delta är helt styvt, men Speed har en mjukare pluggdesign, vilket ger bättre känslor när du greppar den och hjälper också till att minska vibrationer.

Arturo Coellos padelracket

Efter att ha provat Coellos racket är vårt intryck att det på grund av dess egenskaper verkar vara en ganska krävande racket i försvaret . Det måste tas med i beräkningen att det är ett powerracket, så dess sweet spot är mindre än Speed Pro X, det är en modell som rekommenderas för expertspelare eftersom du måste slå väl centrerat så att lobben inte går rakt till bollen kristall eller missa lätta bollar.

Angående dess uteffekt så märker vi vid låg hastighet att man måste trycka bollen lite mer, eftersom dess halvhårda touch gör att den inte absorberar stöten lika mycket. Vi tycker att hans touch är perfekt för att spela snabbt då det låter dig ha kontroll över volleys, vibror och layups hela tiden och vet exakt var bollen ska ta vägen.

Delta Pro, den officiella padelracket för Arturo Coello
Delta Pro, Arturo Coellos officiella padelracket

I spelet ovanför huvudet går det som ett plan och det är där du kan få ut det mesta av det, dess form och balans gör att du kan överföra all kraft från armen till bollen , så att du kan få bollen x 3 baserad mer på bollteknik utan att behöva anstränga sig så mycket, vilket undviker mer progressivt slitage.

Den enda nackdelen som vi kan sätta är att det vid specifika ögonblick, när du måste svara snabbt, verkar lite långsamt för oss, detta kan vara en konsekvens av dess ungefärliga vikt på 375 gram och dess balans placerad mot huvudet, eftersom detta obalans gör att vi kostar mer att röra oss när vi reagerar.

Åsikter och slutsatser

För att avsluta, i vår jämförelse mellan de båda modellerna anger vi att de skiljer sig åt i finishen på planerna. Speed Pro X uppvisar en slät yta, utan strävhet, något som vi saknar när vi spelar skivade eller toppspinade bollar. Å andra sidan har Delta Pro en upphöjd finish, med små prickar som täcker alla plan som hjälper till att ge bättre effekter till våra bilder.

När det gäller Speed Pro X är det också ett krävande padelracket att spela längst ner på banan på grund av dess något höga balans. Den erbjuder dock en bredare och mycket homogen sweet spot, så vi kan inte göra för många problem när det kommer till försvar, eftersom det låter dig skjuta djupa lobbar och utföra väggnedgångar med precision.

Head Delta Pro har en relieffinish på planen
Head Delta Pro har en relieffinish på planen

När det gäller dess bollutmatning, sänder den förnimmelser som liknar Delta Pro eftersom du spelar i låg hastighet måste följa med bollen lite så att den inte förblir död. Vi ger den dock ett bra betyg i den aspekten och även i det defensiva spelet i allmänhet, eftersom dess sweet spot är bred, svarar den bra på rivaliserande attacker och låter oss vara relativt bekväma längst bak på banan.

Precis som i fallet med Delta är det lite svårt för oss att flytta det i vissa åtgärder, men det är något som spelare som är vana vid att spela med lättare padelracket kanske märker mer.

I spelet nära nätet är det där han svarar bäst. På höga bollar går det väldigt bra, genom att flytta balansen lite uppåt gör det att vi kan göra mer hävstång i rörelsen, få extra kraft i skotten. Det hjälper oss också att klämma bollen, speciellt när vi spelar brickor, volley eller huggormar så att de kommer ut med snabbhet och med mer än enastående kontroll.

Auxetic-tekniken i Head Speed Pro X förbättrar dess prestanda på banan
Auxetic tekniken i Head Speed Pro X förbättrar dess prestanda på banan

För att avsluta vår jämförelse och i sammanfattningsläge rekommenderar vi Speed Pro X till dem som letar efter ett mer balanserat racket, med en större sweetspot och som svarar bra både längst ner på banan och nära nätet. Å andra sidan tycker vi att Delta Pro är mer fokuserad på offensiva spelare, de som inte missar möjligheten att spela ett skott och klämma bollen.

Och hittills vår analys av Arturo Coellos racket och nya Speed Pro X, 2 högpresterande racket för olika spelstilar.