Franco Stupaczuk, officiell profil

Vi tar en rundtur genom den spännande karriären och prestationerna som lyfter fram denna argentinska stjärna som en av de bästa padelspelarna i världen.

Franco Stupaczuk, officiell profil
2023-10-25 2023-10-25

Carlo Angulo Martini

Franco Stupaczuk, eller känd helt enkelt som “Stupa”, är en professionell argentinsk padelspelare som för närvarande ligger på 4:e plats i World Padel Tour-rankningen. För närvarande bildar han tillsammans med sin partner, argentinska Martin Di Nenno, duon känd som ”Los Superpibes”, den näst bästa duon i WPT-cirkeln.

Fakta om Franco Stupaczuk

På banan är ”Stupa” känd för sina snabba rörelser, hans reflexer och sin förmåga att generera kraft från små men precisa slag. Redan som ung blev han känd som ett av Argentinas stora padel-löften. Han blev en publikfavorit i de lägre ligorna, och hans professionella karriär har varit full av framgångar.

Under sin karriär är duon han bildar med landsmannen Martin Di Nenno, kända som ”Los Superpibes”, särskilt välkänd, men han har också spelat med andra stora professionella namn som Pablo Lima, Sanyo Gutiérrez och Alex Ruiz.

Namn

Franco Stupaczuk

Smeknamn

Stupa

Födelsedatum

25 mars 1996

Födelseort

Chacoprovinsen, Argentina

Höjd

1,80 cm

Aktuell partner WPT 2023:

Martin Di Nenno

Position

Backhand

År 2012 lyfte hans karriär tack vare hans deltagande i Padel-VM, där han representerade Argentina, och kort därefter började han göra avtryck och med tiden blev han en av de mest igenkännliga ansiktena i WPT-cirkeln.

Idag ska vi analysera karriären för spelaren från Chaco, en av de mest kända och relevanta aktörerna på den internationella padel-scenen.

Franco Stupaczuk biografi

Franco Stupaczuk föddes i en liten stad i Chacoprovinsen, Argentina den 25 mars 1996.

Los Superpibes i de argentinska lägre ligorna
Los Superpibes i de argentinska lägre ligorna

Från 8 års ålder började han spela sporten och han började sin utveckling i de olika lägre kategorierna i Argentina. Vid 16 års ålder blev han nummer 1 tillsammans med sin partner Martin Di Nenno, med vilken han spelade tills en tragisk olycka höll Di Nenno borta från turneringarna i flera månader.

År 2017, nu 21 år gammal, gick han över till de högre turneringarna och gjorde det tillsammans med en veteran, Cristian Gutiérrez. De lyckades överraska mer än en gång under två säsonger och blev mästare i tre turneringar. Med honom började han sin långa segersvit.

Franco Stupaczuk tillsammans med Cristian Gutiérrez
Franco Stupaczuk tillsammans med Cristian Gutiérrez

Under mitten av 2019-säsongen gick de skilda vägar och ”Stupa” ville prova på olika spelstilar och därmed också olika partners, så han avslutade året tillsammans med Matías Diaz med vilken han blev mästare i Cordoba Open. Men inför nästa säsong började han spela med Sanyo Gutiérrez.

Även om duon med Sanyo såg ut att vara en av de mest lovande på grund av den effektiva kombinationen av deras spelstilar, uppnådde de inte de förväntade resultaten och splittrades efter att bara ha vunnit en enda turnering på Menorca.

Stupa tillsammans med Alex Ruiz
”Stupa” tillsammans med Alex Ruiz

Så inför 2021-säsongen började han ett nytt kapitel med Alex Ruiz, med vilken han presterade mycket bra och vann två turneringar, och avslutade säsongen som den fjärde bästa duon.

Men 2022, efter flera första omgångens nederlag, beslutade de sig för att gå skilda vägar för att justera sina spelstilar med partners som passade bättre. Det var under denna korta period som han spelade med tennislegenden Pablo Lima, med vilken han blev mästare i France Open mot världens nummer ett duo bestående av Ale Galán och Juan Lebrón, och även vann sina två första titlar i Premier Padel-cirkeln med Lima.

Franco Stupaczuk tillsammans med Pablo Lima
Franco Stupaczuk tillsammans med Pablo Lima

År 2023, efter 7 år, skedde äntligen den mycket efterlängtade återkomsten av duon känd som ”Los Superpibes”, med målet att tillsammans med Martin Di Nenno bli det nummer 1 paret på circuito.

Detta mål har de kommit allt närmare genom att bli mästare i 6 turneringar under säsongen, och genom att vinna Premier Padel-turneringen i Doha. Inte bara förstärker detta deras legendariska status, men de hoppas snart bli kända som världens bästa spelare.

Stupa och Di Nenno efter den efterlängtade återkomsten av "Los Superpibes"
Stupa och Di Nenno efter den efterlängtade återkomsten av ”Los Superpibes”

Franco Stupaczuks bästa poäng

Med en vinnande och karismatisk attityd har spelaren från Chaco gått från att vara ett ungt löfte till en av de mest framstående spelarna på den professionella cirkeln. Därför vill vi dela denna video där du kan se Franco Stupaczuks bästa poäng i World Padel Tour.

Siux sponsrar Franco Stupaczuk

Efter en lång tid med Star Vie, beslutar Stupa att ändra riktning genom att presentera en exklusiv padelmodell med ett av sportens historiska märken, och det är då han samarbetar med Siux.

Det är inte förvånande att denna nya modell gör honom ännu mer känd eftersom den inte bara erbjuder enastående kvalitet, men ST2 i 12K är en av de modeller som ger bäst prestanda både i försvar och attack från baksidan av banan och även nära nätet.

Siux Electra ST2 Hybrid 12K

Siux Electra ST2 Hybrid 12K
ERBJUDANDE: 298,95 €
CIRKAPRIS: 299,00 €

  • Form: Tår
  • Spel: Allround
  • Vikt: 360-375

Siux Electra ST2 Hybrid 12K

Siux Electra ST2 Hybrid 12K blir Franco Stupaczuk officiella padel. Dess konstruktion i 12K-kolfiber ger den ökad hållbarhet, och bryggan har förstärkts för att förhindra att den vrids.

Den har en kärna av mjuk EVA-gummi på insidan för att erbjuda en behagligare känsla tillsammans med shockout-systemet som hjälper till att minska vibrationerna vid varje slag. Den dubbla pro-grepphandtaget gör det möjligt att förbättra greppet av den, vilket gör den till en av de bästa mångsidiga modellerna på marknaden.

Franco Stupaczuk meritlista och triumfer

Spelaren chaqueño är en av de mest framstående spelarna på kretsen som har uppnått olika triumfer under sin långa karriär, vilket gör honom till en av de mest älskade av fansen och utan tvekan en figur som kommer att fortsätta vara i toppen av sporten under mycket längre tid.

World Padel Tour Achievements

Date Tournament Partner
2023 Amsterdam Open Martin Di Nenno
2023 Madrid Master Martin Di Nenno
2023 Valencia Open Martin Di Nenno
2023 Valladolid Open Martin Di Nenno
2023 France Open Martin Di Nenno
2023 Danish Master Martin Di Nenno
2022 France Master Pablo Lima
2021 Mexico Master Alex Ruiz
2021 Sardegna Open Alex Ruiz
2020 Menorca Master Sanyo Gutiérrez
2019 Córdoba Open Matías Diaz
2018 Granada Open Cristian Gutiérrez
2017 Gran Canaria Open Cristian Gutiérrez
2017 Costa del Sol Open Cristian Gutiérrez

Premier Padel Achievements

Date Tournament Partner
2023 Doha Premier Padel Major 2022 Martin Di Nenno
2022 Guiza Premier Padel Major 2022 Pablo Lima
2022 Mendoza Premier Padel Major 2022 Pablo Lima
Zona de padel
Lämna en kommentar