Fernando Belasteguín, officiell profil

Vi granskar karriären och rekorden för den legendariska padelspelaren som förändrade sporten och blev dess högsta referens

Fernando Belasteguín , även känd som ” Bela ” eller ” The Boss ”, är en argentinsk professionell padelspelare, anses vara den bästa spelaren genom tiderna, och är den spelare som har varit nummer 1 i världsrankingen flest gånger, samt för Att vara spelaren med flest World Padel Tour titlar i historien. Han upptar för närvarande 8:e plats i WPT rankingen, just nu under förra säsongen tillkännagav han en ny duo med argentinske spelaren Franco Stupaczuck.

Fernando Belasteguin

På banan har Bela alltid varit känd som en strateg. Hans spel kännetecknas av press i rätt ögonblick, eftersom han alltid bedömer situationen. Han beskriver lobben som sitt bästa slag, liksom sin backhandteknik som han har specialiserat sig på de senaste åren. Hans mytomspunna kombination med Juan Martin Diaz gjorde dem till en legend genom att behålla nummer 1 i 13 år, liksom under sin långa karriär har han delat banan med andra stora professionella spelare som Pablo Lima och nyligen med Arturo Coello.

Namn

Fernando Belasteguin

Smeknamn

Bela, chefen

Födelsedatum

19 maj 1979

Födelseort

Pehuajo, Argentina

Höjd

1,80 cm

Nuvarande par WPT 2023:

Franco Stupaczuck

Placera

Omvänd

2022 återupplivade han sitt spel när han återvände från skada med en ny lagkamrat som han avslutade en fantastisk säsong med. Idag ska vi analysera banan för legenden om Pehuajó, den bästa spelaren genom tiderna.

Biografi om Fernando Belasteguin

Fernando Belasteguín föddes i staden Pehuajó i Argentina, den 19 maj 1979.

Bara 13 år gammal började han i padelvärlden. Oavsett om det var ett resultat av slumpen eller inte, när Bela spelade fotboll som barn på Club Atlético Gral anläggningarna i Pehuajó, blev han biten av denna sport, det var då han upptäcktes av Roberto Díaz, far till även padelspelarna Godo och Matías Díaz, tränare och stor padelproffs.

Bela på Club Atlético Gral
Bela på Club Atlético Gral

Bara 15 år gammal gjorde han sin debut som proffsspelare och redan vid 20 års ålder utropades han till Argentinas bästa spelare. 2001, tillsammans med vad som var hans duo under många år, Juan Martín Díaz, började han den vägen att bli nummer 1 i rankingen under 13 år i rad, med det obesegrade rekordet med 1 år och 9 månader obesegrade och vann 22 turneringar i rad. 2006 och totalt 170 turneringar.

Fernando Belasteguín y Juan Martin Diaz
Fernando Belasteguín och Juan Martin Diaz

Det är inte förrän 2015 , när Bela bestämmer sig för att avsluta den professionella relationen med Juan Martín på grund av ömsesidig utmattning men upprätthålla en god personlig relation och börjar sin resa med brasilianaren Pablo Lima.

Tillsammans med Lima behåller Bela nummer 1 positionen och blir båda toppparet i WPT rankingen i två år. 2017 lade Belasteguín till 16 år som kungen på padelbanan.

Bela och de nya generationerna

När åldern äntligen kom ikapp Fernando Belasteguín, vid 40, bestämde han sig för att ignorera sin avlägsna pension och valde att återuppfinna sitt spel, genererade hans separation från Pablo Lima en radikal förändring i hans spel.

I första hand var hans nya nästa partner den unge Agustín Tapia, en ung backhandspelare, precis som Bela, vilket fick honom att ändra sin position efter 18 år på backhanden och därmed försöka förlänga sin karriär. år.

Efter tre säsonger där han skördade frukter kom förändringen tillsammans med Sanyo Gutiérrez, som han delade framgångar med i en och en halv säsong innan han skiljdes åt på grund av en skada som höll spelaren borta från backen.

Säsongen 2021, under den drastiska förändringen av par som proffskretsen upplevde, var det när han bestämde sig för att satsa på en ung Arturo Coello vid rätt tidpunkt, eftersom han såg i den unge mannen en opolerad potential som kunde hjälpa dem båda att ta fördel av sitt spel och därmed fortsätta att förbättra sin karriär. Så här gick mannen från Pehuajó med mannen från Valladolid för att ge sig in på en väg som gjorde det möjligt för dem att fortsätta lägga till figurer i sin redan mytiska karriär.

Arturo Coello och Fernando Belasteguin
Arturo Coello och Fernando Belasteguín

Belasteguín: Myten blev legend

Att vara 16 årig mästare i rad i padel är inte bara en fråga om att försöka bli bäst, utan du måste ge det bästa av dig själv. Enligt Fernando Belasteguin,

vad du än gör, ge allt

 

Om vi tillämpar denna filosofi förutom att främja sportanda och att vara människa både på och utanför banan utan att glömma var den kommer ifrån och tävla på ett ödmjukt sätt, tror vi att denna formel kan vara hemligheten bakom en sådan framgång.

Naturligtvis, utan att underskatta allt arbete som denna spelare gör före, under och efter varje match, inklusive hans träning för att stärka axlarna såväl som andra delar av kroppen för att undvika de fruktansvärda skador som spelare som han som har lidit, vet vad svårt det är att vara tillfälligt utanför spelet tills du kan återhämta dig.

Fernando Belasteguin
Fernando Belasteguin

Som han alltid låter oss se i alla sina intervjuer och kommentarer, är han en spelare som utstrålar kamratskap och som är mycket tacksam både mot sitt lag och sin familj, vänner och fans.

Wilson och Fernando Belasteguin

Efter ett mytiskt förhållande med Head har Wilson Padel under ett par säsonger blivit huset som klär sig, beväpnar och skor Bela, och har skapat en rad produkter gjorda speciellt för den bästa spelaren i hela historien.

Bela Collection 2023
Bela Collection 2023

Wilson Bela Pro är Belas nya racket, perfekt för offensiva spelare , de som söker kraft, styrka och kraft. Den presenterar ett diamantformat med hög balans, vilket leder till mycket bra prestanda i passningsspelet.

Den presenterar en kolkonstruktion och 3K tyg för ansikten, vilket gör beröringen torrare och hårdare, den har en eva gummikärna med hög densitet, så det är ett hårt racket som vi kommer att skriva ut våra slag med snabbare. I sin tur innehåller den Spin Effect Grip Teknik för effekter samt ett utbytbart säkerhetsrep.

Wilson Bela Pro V2 2023

Wilson Bela Pro V2

ERBJUDANDE: 337,46 €
RRP: 380,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Power
  • Vikt: 360-375

Wilson Bela Pro V2 2023

Wilson padelskor kollektion innehåller även de bästa möjliga skorna, som nya Bela. Det är en modell för avancerade atleter, förstärkt med duralast blandningen och även med en cirkulär suldesign, även inklusive en pivotpunkt som underlättar svängning. Den här typen av sulor ger inte ett lika starkt grepp som lera, så de är ett bra alternativ att använda på banor med lockigt gräs.

De har en strumpliknande konstruktion och även sensifeel, det vill säga med lager av mesh för att förbättra ventilationen, komforten och ge en homogen passform. Den har också ett fall på 9 mm för utmärkt dämpning och förbättrad respons vid stötar mot marken.

Wilson Bela Pro Black Ebony 2023 Padelskor

Wilson Bela Pro Black Ebony 2023 Skor

ERBJUDANDE: 102,74 €
RRP: 160,00 €

  • Nivå: Avancerad
  • Spel: Lätthet
  • Sula: Ny Padel

Wilson Bela Pro Black Ebony 2023 Padelskor

Bland kläderna för ” The Boss ” hittar vi en serie klädesplagg designade av Wilson där spelarens karaktäristiska signatur ingår i dess design.

Wilsons vita pikétröja med märkets logga och spelarens signatur på framsidan. Designad i en mångsidig kombination av polyamid och polyester.

Wilson Series Seamless Polo Shirt

Wilson Series Seamless Polo Shirt

ERBJUDANDE: 62,95 €
RRP: 70,00 €

  • Spelare: Man
  • Huvudtyg: Polyester
  • Tyg: Nanowik-teknik

Köp Wilson Series Seamless Polo

Wilsons shorts är designade i två färger, i klassiskt svart och vitt, en klassisk design som är väldigt bekväm för banan och bekväm att ta vara på sitt material oavsett årstid.

Kort Wilson turnering

Kort Wilson-turnering

ERBJUDANDE: 56,95 €
RRP: 65,00 €

  • Spelare: Man
  • Huvudtyg: Polyester
  • Tyg: Elastan

Köp Short Wilson Tournament

Denna sweatshirt är tillverkad i 5 färger, med ett mycket mjukt tyg med Termaflex finish och som passar perfekt till kroppen, den sticker ut för att ha en ficka med dragkedja och dragkedja.

Wilson Triblend Hoodie

Wilson Triblend Hoodie

ERBJUDANDE: 74,91 €
RRP: 95,00 €

  • Spelare: Man
  • Huvudtyg: Termaflex
  • Tyg: Polyester

Köp Wilson Triblend Hoodie

Och för att avsluta kollektionen har vi en av de mest eleganta väskorna. Bela padelväska utvecklad av Wilson.

Angående sitt utrymme är den ganska stor med två fickor för att förvara racket, en av dem termo för att förhindra att materialen blir lidande på grund av temperaturförändringar. Den har även ett stort huvudfack och ett till på ovansidan för skor.Den är också mycket bekväm att bära tack vare de två vadderade handtagen som den har designats med. Du kan få den i svart men det finns också en mer slående version i rött för dem som gillar att vända på huvudet när de träffar banan.

Wilson Bela Super Tour Padel Bag

Wilson Bela Super Tour Padel Bag

ERBJUDANDE: 81,54 €
RRP: 120,00 €

  • Kapacitet: 2 padelracket
  • termos: ja
  • Sektion med tofflor: Ja

Wilson Bela Super Tour Padel Bag

Fernando Belasteguín, uthållighet och uthållighet

Han har släppt en biografi vars prolog är skriven av fotbollsspelaren Andrés Iniesta där alla intäkter går till olika välgörande ändamål. Bela är en väldigt ödmjuk spelare som har fötterna på jorden men trots att han varit nummer 1, enligt honom, njuter han inte fullt ut av sina segrar eftersom han alltid är ute efter att förbättra sig och inte svika sin vakt för en sekund. Detta är ett av utdragen av vad den argentinske spelaren förklarade för Mundo Deportivo under en intervju när han tilldelades utmärkelsen ” Leyenda Menorquina Trophy ” som ett erkännande för sin framgångsrika karriär som professionell padelspelare:

Jag är väldigt glad. Mundo Deportivo kommer alltid ihåg padel, så för mig, som en del av padelfamiljen, är det ett stort nöje. Allt händer väldigt snabbt. Jag inser att för varje försäsong gör min kropp mer ont, men det råder ingen tvekan om att när jag inte längre spelar kommer jag att se tillbaka och njuta av allt jag har uppnått för nu har jag kanske bristen att inte njuta av någonting. Jag är så medveten om allt jag måste förbättra att det inte låter mig njuta av en titel eller åren av nummer 1. Allt har hänt väldigt snabbt, men jag tvivlar inte på att när jag slutar spela professionellt och inte behöver träna för att död varje Jag kommer att njuta mycket av det.

Palmares och Fernando Belasteguíns triumfer

The Boss har de mest överraskande siffrorna sett till rekord eftersom han med tiden har varit den siffra som har blivit ett riktmärke vad gäller segrar, både i World Padel Tour turneringarna och i Premier Padel , för vad vi visar en sammanfattning av mest mästarens senaste titlar samt en redogörelse för hans långa karriär.

Par År Titlar
Franco Stupaczuck 2023
Arturo Coello 2022 3
Sanyo Gutierrez 2021 3
Agustín Tapia 2019-2020 3
Pablo Lima 2015-2018 35
Guillermo Lahoz 2015 2
Juan Martin Diaz 2006-2014 115

Palmares World Padel Tour

Datum Turnering Par
2022 Amsterdam Open Arturo Coello
2022 Madrid Mästare Arturo Coello
2022 Miami Open Arturo Coello
2021 Valencia Open Sanyo Gutierrez
2021 Vigo Open Sanyo Gutierrez
2021 Madrid Mästare Sanyo Gutierrez
2020 Menorca mästare Agustín Tapia
2020 Cagliari mästare Agustín Tapia
2019 Madrid Open Agustín Tapia
2018 Madrid Mästare Pablo Lima
2018 Bastad öppet Pablo Lima
2018 Valencia Open Pablo Lima
2018 Alicante öppet Pablo Lima
2017 Madrid WPT Master Pablo Lima
2017 Buenos Aires mästare Pablo Lima
2017 Zaragoza mästare Pablo Lima
2017 Grenada Open Pablo Lima
2017 Lissabon öppet Pablo Lima
2017 Alicante öppet Pablo Lima
2017 Barcelona mästare Pablo Lima
2017 La Coruña Pablo Lima

Palmares Premier Padel

Datum Turnering Par
2022 Monterrey Premier Padel Major 2022 Arturo Coello

Belas bästa starter i World Padel Tour

För att avsluta den här artikeln tillägnad padel nummer 1 visar vi dig den här videon gjord av WPT teamet från Belasteguíns 7 banutflykter i samma match som de publicerade på sin YouTube kanal.