Vilken färg ska padelbollar ha: utvecklingen av en av sportens baser

Upptäck den historiska utvecklingen av paddeltennisbollar, tillsammans med de nuvarande varianterna och deras inverkan på spelet

En av de viktigaste detaljerna när man spelar en sport är att känna till dess regler och kunna följa dem. Även om en av de mest kända egenskaperna hos padel är att den härrör från många av tennisens grunder, en av dessa är den kända färgen på bollarna som används i båda sporterna.

I den här artikeln kommer vi att utforska historien bakom bollarnas färg, de officiella padelbollar och några spännande variationer.

Tillåtna färger på padelbollar enligt reglerna

På sidan 11 i det officiella regelverket för Internationella Padel Federationen diskuteras bollen. Angående färgen fastställs att ”Bollen ska vara en gummi sfär med en enhetlig yttre färg av vitt eller gult”

Detta klargörande inkluderar den historiska originalfärgen, eftersom bollarna ursprungligen var vita för att skilja dem från den traditionella gröna färgen på banan, så idag bibehålls den i regelverket som en officiell färg, trots att den inte längre används i officiella turneringar och tävlingar.

Boll Head på en officiell padelbana
Boll Head på en officiell padelbana

Färgen på bollarna i racketsporter

Introduktionen av färg TV innebar en radikal förändring i sändningen och reglerna för sporter, därför beslutade Internationella Tennisförbundet 1972 att på grund av svårigheterna med bollens vita färg att följa den på TV, eftersom den lätt blandades ihop med linjerna på planen, beslöt man att ändra färgen på bollarna.

Vit boll i en traditionell tennis match
Vit boll i en traditionell tennis match

Efter en studie bestämdes det att den fluorescerande gula färgen var bättre både för spelarna och för åskådarna, vilket gjorde det lättare att följa bollen utan problem för synen.

Arturo Coello spelar med en officiell boll från World Padel Tour
Arturo Coello spelar med en officiell boll från World Padel Tour

Idag finns det många kända märken som erbjuder utmärkta padelbollar för spel, och några av våra favoriter att överväga är:

Head Padel Pro S Bollar

Head Padel Bollar
ERBJUDANDE: 5,50 €
Rek. pris: 6,50 €

Head Padel Pro S Bollar

Head Padel Pro S är de officiella bollarna för World Padel Tour. De erbjuder ett rent, lätt och snabbt studs i spelet och bra kontroll. De har också en trevlig känsla vid beröring. En klassiker från märket som förblir en av spelarnas favoriter.

Bullpadel Premium Pro Bollar

Bullpadel FIP Next Pro Bollar
ERBJUDANDE: 4,50 €
Rek. pris: 6,00 €

Bullpadel Premium Pro Bollar

Bullpadel Premium Pro erbjuder en hög spelfart, vilket snabbar på matchernas tempo. Dessutom erbjuder de hög hållbarhet tack vare den högdensitetsgumminukleus.

Det är en boll för mer erfarna spelare, eftersom den med liten kraft slår bollen snabbt, vilket gör spelet snabbare och mer dynamiskt.

Adidas Speed RX bollar

Dunlop Pro Padel bollar
ERBJUDANDE: 4,40 €
REK PRIS: 6,00 €

Adidas Speed RX bollar

Adidas Speed ​​​​Pro RX-bollarna är en etablerad axel inom sport, en konsekrerad modell av märket och en favorit bland spelare eftersom de minskar vibrationer och uppnår en enhetlig flygning.

Tillverkad med 50 % filt med ull som utmärker sig för sitt högkvalitativa gummi och snabba återhämtning.

Andra färger på padelbollar

Över tid har färgerna ändrats och modifierats när det gäller tävlingar som inte är officiella. Ett exempel på detta är de orange bollarna, så populära i versioner av padel där det spelas på fluorescerande banor.

Nox Rosa bollar AECC
Nox Rosa bollar AECC

Precis som Nox rosa padelbollar, blir de mer och mer kända eftersom deras köp bidrar med donationer mot bröstcancer.

Oavsett om du föredrar den klassiska vita bollen eller vill lägga till en touch av färg i dina matcher, kommer du utan tvekan att hitta alternativ för att tillfredsställa dina behov och uttrycka din egen stil på banan.