Padel lyser upp inför NBA-stjärnornas blickar under Reserve Cup

Världens bästa padel reste till Miami för Reserve Cup, en tävling organiserad av NBA-stjärnan Jimmy Butler som delade ut ett halvt miljon euro i prispengar.

14 av världens bästa padelspelare korsade pölen för att delta i den andra turneringen av en försäsong dränkt i guld. Efter framgången med Hexagon Cup i Madrid, var Miami vittne till en tävling förra helgen som samlade allt som krävs för att padeln fortsätter att locka massorna: världssportstjärnor, ett format med banbrytande regler och mycket pengar i spel.

Vem stod bakom Reserve Cup?

Jimmy Butler, NBA-stjärna och från Miami Heats, tillsammans med Wayne Boich, VD för Reserve Padel klubben och arrangör av World Padel Tour Miami Open 2022, var promotörerna av tävlingen.

Jimmy Butler, Derek Jeter, Dwyane Wade, Daddy Yankee och Sergio Busquets var några av de figurer som bevittnade Reserve Cup. | Bild: Reserve Padel.

Reserve Cup samlade två lag med sju spelare som valdes ut genom ett draft. Jimmy Butler och Derek Jeter, legendar från New York Yankees, agerade som kaptenar. Så här blev lagen efter torsdagens urval:

  • Team Reserve: Alejandro Galán, Juan Lebrón, Jon Sanz, Coki Nieto, Javi Garrido, Mike Yanguas och Gonzalo Rubio.
  • Team Miami: Franco Stupaczuk, Martín Di Nenno, Federico Chingotto, Álex Ruíz, Maxi Sánchez, Juan Tello och Momo González.

Evenemanget omfattade nio matcher med olika poäng som spelades i tre olika omgångar. Matcherna på torsdag gav ett poäng var till det vinnande laget, fredagens matcher två och lördagens tre.

De spelades i bäst av tre set, med den särskiljheten att om det kom till ett tredje set, skulle detta avgöras genom en super tie-break. Dessutom infördes en ny regel som tillät lagen att byta en av spelarna i paret under en match, som det sker i andra sporter som fotboll eller basket.

Tävlingen hade totalt en halv miljon euro i prispengar, vilket gjorde det till den som delade ut mest pengar i priser per spelare i padelns historia.

Team Miami svepte med sig en strålande Superpibes och version 2.0 av Juan Tello och Fede Chingotto

Laget ledd av Derek Jeter tog hem den första upplagan av Reserve Cup med ett generellt resultat på 13-5 efter att ha klarat av matcher av högsta nivå med lätthet. Så här utvecklades tävlingen:

Den första dagen, präglad av regn i Miami

Efter draftens firande började turneringen med en aldrig tidigare skådad duell, eftersom Javi Garrido och Juan Lebrón tävlade mot Juan Tello och Fede Chingotto som återigen bildade ’Katten’ och ’Musen’-duon. De andalusiska spelarna låg efter under hela matchen men lyckades vända andra setet för att vinna i super tie-break med 10-5.

Den andra matchen ställde Alejandro Galán och Gonzalo Rubio mot Maxi Sánchez och Di Nenno. Denna fick skjutas upp till fredagen på grund av regn när resultatet var 5-4 och serve till spanjorerna. Vid återupptagandet ersatte ”chaqueño” Franco Stupaczuk Maxi Sánchez och Superpibes slutade med att ta hem matchen i super tie-break (7-6, 3-6, 10-6).

För att avsluta dagen visade Mike Yanguas och Coki Nieto vad de kan erbjuda på 20×10 denna säsong genom att besegra 6-4, 6-4 mot Momo González och Álex Ruiz, som tävlade tillsammans igen efter att ha bildat ett par 2022 och i början av 2023.

Med dessa resultat avslutades den första dagen med Team Miami i ledningen med 2-1.

Andra dagen: paren från Hexagon Cup dominerade återigen

På fredagen vann duon från Team Miami bestående av Tello/Di Nenno och Stupaczuk/Ruiz, som också tävlade tillsammans i Hexagon Cup, sina respektive matcher för att ta en betydande ledning i den totala poängställningen. Det argentinska paret besegrade Galán/Sanz med 6-3, 7-6, medan paret ”chaqueño” och ”Captain America” tydligt vann över Garrido/Rubio med 6-4, 6-2.

I matchen som avslutade dagen visade Fede Chingotto och Maxi Sánchez ett mycket solid spel mot Juan Lebrón och Coki Nieto för att säkra en övertygande 6-1, 6-4.

På detta sätt tog Derek Jeters lag en 7-2 ledning i totalen, bara en seger från att matematiskt utropa sig till mästare.

Tredje dagen: Superpibes presenterade sitt anspråk på nummer ett

Team Miami gjorde sitt jobb i den första matchen för att ta hem tävlingen. Det nuvarande nummer sju paret i Premier Padel bestående av Álex Ruiz och Juan Tello vann i en mycket jämn match (6-1, 4-6, 10-7) mot nummer tio bestående av Javi Garrido och Mike Yanguas.

Dagens show gavs av Stupaczuk och Di Nenno mot Galán och Lebrón. Superpibes visade stor sammanhållning för att vinna i två set mot paret som börjar som nummer ett i Premier Padel-rankningen, som gav intrycket av att inte vara så väl förberedda.

Den sista matchen i tävlingen tillät Team Reserve att försköna det slutliga resultatet. Coki Nieto och Jon Sanz visade sin mångsidighet nära nätet för att vinna med 6-4, 6-3 mot den nya duon av Momo González och Fede Chingotto.