Head Speed ​​​​Pro X racket: analys, åsikt och test

Upptäck all kraft och precision som erbjuds i varje träff av det nya Head racketen som kommer att revolutionera ditt spel

Idag vill vi analysera det nya Head Padel racket på djupet: Speed Pro X, modellen som ersätter den mytomspunna Alpha Pro och som är omtyckt så mycket bland spelare.

Padel racket recension Head Speed Pro X 2023

Speed Pro X är en del av Speed serien, Heads mest balanserade racket. I den här recensionen kommer vi att presentera en sammanfattning av dess huvudfunktioner, som visar vikten av dess nya teknologier och naturligtvis kommer vi med vår åsikt efter att ha sett dess beteende på banan.

Om du vill veta mer i detalj, inbjuder vi dig att titta på vår video av Speed Pro X för att ta reda på alla detaljer och hur den beter sig på banan.

Analys av Head Speed Pro X 2023

När det gäller dess konstruktion kombinerar Speed Pro X en yta av 12k kolfibertyg med en slät finish.

Tack vare kolfinishen är det möjligt att ge padelracket större styvhet. Dessutom är kärnan gjord av Power Foam gummi, som i kombination med kol ger den en medelhård till hård touch, vilket ger en mycket bra punch.

Ytan på Head Speed Pro X i 12K kolväv
Ytan på Head Speed Pro X i 12K kolväv

Den har designats i droppformat med en medelhög balans, vilket ger kraft och kontroll. Vår känsla är att den har en något högre balans än sin föregångare, men det är inget som straffar dess sweet spot eftersom den känns homogen.

Den bibehåller ett genomskinligt skydd i ramområdet, är mer skyddat mot slag eller stötar, samt presenterar Optimized Sweet Spot teknologin som vidgar träffytan, för att inte tappa kontrollen på off center bollar och hjälpa oss mer i försvar.

Enligt tillverkaren är dess vikt 375 gram med en variation på 10 gram, så det är inte en av de lättaste racket men sanningen är att när vi har den i handen erbjuder den stor hanterbarhet.

Konstruktionen av Head Speed Pro X är gjord med grafen och kol
Konstruktionen av Head Speed Pro X är gjord med grafen och kol

Slutligen har den Auxetic systemet, en teknologi som förbättrar sensationerna vi har när vi slår, samt Smart Bridge hjärtkonstruktionen, för att förstärka broområdet, förbättra stabiliteten och prestanda.

Den har också en glidrepdesign samt en ny mjukare propp, som minskar vibrationer och även förbättrar komforten vi har när vi greppar den.

Head Speed Pro X 2023

Head Speed Pro X 2023

ERBJUDANDE: 339,91 €
RRP: 380,00 €

  • Form: Tårdroppar
  • Spel: Multipurpose
  • Vikt: 360-375

Head Speed Pro X 2023

Fördelar och sensationer

  • Kärnan i kombination med kolet tillåter ett bra slag nära nätet för att försvara.
  • Den har en bred sweet spot som erbjuder en fördel när det gäller att slå lobbar och volley.
  • Det är ett styvt racket men inte överdrivet hårt, vilket ger bra kontroll och en start bakifrån.
  • Även om hon på grund av balansen känner sig lite envis är det inte särskilt lätt att försvara med henne, men hon har en stor stabilitet vilket kompenserar för hennes reaktionstid.

De stora fördelarna med de nya modellerna i Speed serien av Head återfinns i dess balans mellan kraft och kontroll, vilket gör Speed Pro X till ett mycket mångsidigt racket som svarar mycket bra både på nätet och på botten .bana eftersom den tillåter bra kontroll över skotten.

Den här säsongen har det österrikiska varumärket som sätter ihop stora stjärnor som Arturo Coello valt nya material, teknologier och färgglada mönster. Tack vare dess kontrollteknologier och dess kolkonstruktion tror vi att Speed Pro X är en av säsongens mest kompletta racket.

Head Speed Pro X tar balansen lite högre än resten av Speed-serien.
Head Speed Pro X tar balansen lite högre än resten av Speed serien

Samtidigt är det en mycket dynamisk modell då den ger en kortare reaktionstid och tillåter mycket stabilitet med hjärtat av bryggan, vilket gör den idealisk för effekter, samt vinner mycket med sin goda bolleffekt tack vare dess hårdhet.

Nackdelar med Head Speed Pro 2023

För att avsluta, och som något som vi saknar i Speed Pro X är den grova finishen, som lättnaden som den älskade Delta Pro har, eftersom den hjälpte till att ge lite mer spin till skivade eller topspin skott.

Det är dock inte något som vi ser som väsentligt och generellt sett är nya Speed Pro X ett racket som vi gillade mycket eftersom det i slutändan är en design med mycket balans som erbjuder en bra sweetspot och tryck längst ner på banan.

Åsikter och tester på rätt spår

I försvaret är Speed Pro X ett lite krävande racket för att kunna hanteras av oerfarna spelare på grund av sin något höga balans, vilket kräver en bra spelnivå och fysisk kondition för att dra full nytta av vad den kan erbjuda. Men vi kan inte skylla på det för mycket, eftersom dess sweet spot är ganska bred och homogen, vilket ger kontroll på bollar utanför mitten och vi kan skjuta loberna väldigt djupt för att vinna nätet.

Angående hans bolluttag så märker vi att man måste följa med bollen lite så att den inte stannar i nätet. Däremot ger vi den ett bra betyg i den aspekten eftersom det inte är en överdrivet hård racket, och vårt intryck är att racket svarar bra i försvaret, med vilket du kan spela bekvämt från baksidan av banan och starta övergången till attack.

Auxetic-tekniken i Head Speed Pro X förbättrar dess prestanda på banan
Auxetic tekniken i Head Speed Pro X förbättrar dess prestanda på banan

Nära nätet är där han svarar bäst. På höga bollar går det väldigt bra, genom att ta balansen lite mer uppåt är det fantastiskt i luftspelet, med vilket man kan pressa den maximalt för att spela brickor, volley eller huggormar med fart och djup. I skott tillåter dess något högre balans mer hävstång när du slår, så vi kan lägga mer kraft på bollen för att få ut den x3 eller föra tillbaka den med lätthet.

Och här är vår analys av Speed Pro X, enligt vår mening, en av de bästa racket på marknaden. För att avsluta, prenumerera på vår kanal genom att klicka här och här lämnar vi vår tidigare video till dig med hela serien av Head Speed 2023. Du kan också aktivera klockan för att få aviseringar och vara den första att kommentera våra videor.