Tamara Icardo,officiella profil

Allt om Tamara Icardo, den första Valencia spelaren att vinna en World Padel Tour-turnering, TOP 10 backhand spelare som samarbetar med Delfi Brea

Tamara Icardo är en professionell padelspelare som för närvarande är rankad på 10:e plats i World Padel Tour rankingen.

Hans proffskarriär började när han var 6 år gammal, där han började spela tennis men slutade med att byta till padeltennis eftersom det är den sporten som hela hans familj utövar mest.

Tamara Icardo

Trots att hon börjar väldigt ung är det inte förrän 2021 som hon går in på TOP10-rankingen av World Padel Tour-banan och lyckas utropa sig själv som finalist och vid många tillfällen som vinnare.

På banan är Tamaras position backhand , en mer komplex position men en som gör att hon kan täcka en stor del av banan. Denna plats låter honom spela ett mycket kraftfullare spel, så han spelar ett mycket mer offensivt spel.

Hans nuvarande professionella partner är Delfi Brea, som han har tävlat med i mer än ett år. Tillsammans blev de en av avslöjandena 2021, eftersom de gick från att inte vara bland de 8 bästa paren till att bli tredje.

Hon utropades till mästare för första gången vid Estrella Damm Santander Open 2021 och en tid senare lyckades hon vinna sin andra titel på World Padel Tour-banan tillsammans med sin partner.

Idag kommer vi att analysera Tamara Icardos bana, ett av de unga löften som har kommit för att stanna.

namn

Tamara Icardo

Smeknamn

Tamara

Födelsedatum

10 oktober 1995

Födelseort

Valencia (Spain)

Höjd

1,78 m

Nuvarande par WPT 2021:

Delphi Brea

Placera

Omvänd

Biografi om Tamara Icardo

Tamara föddes den 10 oktober 1995 i staden Valencia (Spanien) . Hans kärlek till sport började i mycket ung ålder, men det var inte förrän en tid hade gått innan han provade padeltennis tack vare inflytandet från sin familj.

Specifikt var det hans bror som gjorde honom till ett fan av padeltennis tack vare några klasser han gav honom, sedan dess har han inte slutat spela. Även om padeltennis är en av hans största passioner har detta inte hindrat honom från att träna inom andra områden, varför han har en lärarexamen .

I nuläget säger han att han nu är nöjd med att ägna sig helt åt pedalen, men han utesluter inte att han utövar sitt yrke i framtiden. Tamara Icardo - Lorena Figueres Vid bara 18 år gammal bildade han ett par med Lorena Figueres , hans partner som han skulle spela med i 3 år och med vilken han skulle lyckas stanna på nummer ett i tävlingarna i sin hemstad.

Under två år lyckades paret inte förlora någon tävling och slog rekord som aldrig tidigare setts i Padel Federation of the Valencian Community . Detta antal segrar gav henne stort erkännande, vilket hjälpte henne att vinna titeln Champion of the Valencian Community .

Det är dock inte förrän 2021 som han börjar spela med Delfi Brea , som skulle bli hans partner hittills.

De två spelarna kom från ett år då de inte fick de bästa resultaten men tillsammans lyckades de etablera sig i topp 3 i rankingen av de bästa paren på World Padel Tour.

Tamara Icardo - Delfi Brea
Tamara Icardo – Delfi Brea

Trots att 2021 var hennes uppenbarelseår var det inte alla goda nyheter eftersom Tamara drabbades av en handskada under Malmö Padel Open som månader senare tvingade henne att opereras.

Denna skada tvingade honom att vila i början av detta år men han återhämtade sig snabbt för att kunna fortsätta samla segrar. Trots att 2022 inte startade på bästa sätt lyckades han i Valencia ta sig till finalen med stor möda.

I år blir hon den första valencianska som kallas till Doha-VM och det spanska laget till Marbella-EM där hon säkert kommer att skriva historia med sin partner.

Tamara Icardos pojkvän spelar en grundläggande roll i hennes dagliga rutin och med vilken hon flyr till fotbollen för att titta på laget från hennes hemstad, Valencia CF, när hon kan.

Hans första seger i World Padel Tour

Även om hennes karriär sträcker sig över många år, är det inte förrän 2021 när Tamara Icardo når sina första segrar på World Padel Tour .

Deras första seger kom vid Estrella Damm Santander Open 2021 där de blev mästare och besegrade Virginia Riera och Patricia Llaguno.

Två månader senare blev hon den första Valencia-spelaren att vinna en World Padel Tour-turnering tack vare Estrella Damm Valencia Open 2021 , denna gång besegrade Gemma Triay och Alejandra Salazar.

Några månader senare lyckas de slå paret som bildades av Nela Brito och Nicole Traviesa, vilket skulle ta dem till en av deras första semifinaler tillsammans med sin partner Delfi Brea.

Trots att de når finalen kan de inte vinna mot Gemma Triay och Alejandra Salazar, som är kvar som finalister i Cervezas Victoria Málaga Open 2022 .

Utmärkelser av Tamara Icardo

Tamara Icardo har spelat 195 matcher på World Padel Tour , varav hon har vunnit 101, medan hon har samlat på sig 8 raka segrar.

Utan tvekan otroliga siffror som visar varför den är en av de bästa inom padeltennis.

  • Estrella Damm Santander Open 2021
  • Valladolid Master 2021
  • Estrella Damm Valencia Open 2021
  • Beers Victoria Malaga Open 2021
  • Lugo Open 2021
  • Arena Malmö Open 2021

Officiell sponsor för Tamara Icardo

Även om spelaren tillbringade fyra år med att spela med varumärket Head Padel , var det i början av detta år som hon kommunicerade via sina sociala nätverk att hon inte skulle fortsätta med företaget.

Tamara Icardo Head Padel
Tamara Icardo Head Padel

Det var med Head Graphene 360 Alpha Motion som hon nådde många framgångar. För närvarande är det Macron som utrustar den unga spelaren, ett av de senaste märkena att ta sig in på padel.

Tamara Icardos bästa poäng

För att avsluta lämnar vi en video med Tamara Icardos bästa poäng i World Padel Tour .