Vilka är de bästa bollarna för att spela padel?

Vi lägger så mycket fokus på andra faktorer att vi glömmer bort padelbollen. Kvaliteten och skicket på bollen avgör hur roligt spelet blir. Här presenterar vi vår jämförelse av de bästa padelbollarna som för närvarande finns på marknaden.

Ibland försummar vi det mest grundläggande. Vi lägger så mycket uppmärksamhet på padelracketen att vi glömmer resten, därför ska vi idag försöka ta reda på vilka som är de bästa padelbollarna på marknaden.

Vilka är de bästa bollarna för att spela padel?

I listan som du kan se nedan, går vi igenom de bästa padelbollarna som finns på marknaden just nu. De utmärker sig för sina prestanda, studsens reaktivitet, hållbarhet och enhetlighet när det gäller att rikta skotten.

Men först, jämför vi olika modeller och besvarar många frågor relaterade till padelbollar på vår YouTube-kanal:

Dessa är enligt oss de bästa padelbollarna som finns på marknaden just nu:

Head Padel Pro 3B Bollar

Head Padel Pro 3B Bollar
ERBJUDANDE: 5,50 €
ORDINARIE PRIS: 6,50 €

Head Padel Pro 3B Bollar

Head Padel Pro är de officiella bollarna för World Padel Tour. Med denna introduktion behövs inte mycket mer sägas. Om de bästa spelarna i världen spelar med dem, är det av en anledning. Deras precision och bollkvalitet vittnar om deras professionella nivå. De erbjuder också god hållbarhet. Dessutom är de officiella bollar för flera regionala förbund och har förtroendet från Spanska Padel Förbundet.

Vi kan hitta denna produkt i olika format. Om vi är regelbundna spelare rekommenderar vi att köpa Head Padel Pro i lådor för att spara en betydande summa pengar.

Head Padel Pro S Bollar

Head Padel Pro S Bollar
ERBJUDANDE: 5,50 €
ORDINARIE PRIS: 6,50 €

Head Padel Pro S Bollar

Head Padel PRO S karaktäriseras av att vara något snabbare än Head Padel Pro på banan och har märkbar hållbarhet. De är idealiska för fuktiga områden, särskilt de som ligger nära kustområden, eftersom de behåller sina egenskaper och inte ”glider” på glasen.

Denna produkt är också en del av utbudet av officiella bollar för World Padel Tour. Kretsen med det blå hjärtat använde dem i tävlingar som hölls på platser som ligger mindre än 500 meter över havsnivån. Om du spelar och tävlar flera gånger i veckan rekommenderar vi att du väljer Head Padel Pro S i lådor för att spara tid och pengar när du går till banorna.

Head Padel Team Bollar

Head Padel Team Bollar
ERBJUDANDE: 4,50 €
ORDINARIE PRIS: 6,00 €

Head Padel Team Bollar

Head Padel-bollar har en pressuriserad gummikärna och ett långvarigt filt, det är en modell som vissa spelare föredrar för dess större kontroll jämfört med Head Pro-modellerna. Det är den officiella bollen för Valencianska Padel Förbundet.

Om du letar efter padelbollar av hög kvalitet men till ett mer överkomligt pris är detta det rätta valet. Cajoner av Head Padel Team-bollar är också tillgängliga här, perfekt för klubbar eller spelare som använder många bollar.

Head Padel One Bollar

Head Padel One Bollar
ERBJUDANDE: 4,95 €
ORDINARIE PRIS: 6,95 €

Head Padel One Bollar

Head Padel One-bollar rekommenderas mest för spelare på mellan- och professionell nivå på grund av deras pris-prestanda förhållande. De erbjuder en jämn flykt utan vibrationer och anpassar sig perfekt till de material som padelbanorna är tillverkade av.

Head CS 4 Bollar

Head CS 4 Bollar
ERBJUDANDE: 4,95 €
ORDINARIE PRIS: 5,00 €

Head CS 4 Bollar

Denna modell av Head-bollar är perfekt för instruktörer och tennis- och padelklubbar, eftersom deras förbättrade filt markant förlänger hållbarheten över spelen. De är några av de mest klassiska bollarna från det österrikiska märket och garanterar kvalitet till ett ekonomiskt pris eftersom de kommer i burkar med fyra bollar.
Om vi är vanliga spelare rekommenderar vi att köpa Head CS 4 i lådor för att uppnå betydande besparingar för våra plånböcker.

Dunlop Pro Padel-bollar

Dunlop Pro Padel-bollar
ERBJUDANDE: 5,99 €
RRP: 7,50 €

Dunlop Pro Padel-bollar

Vi står inför några av de första bollarna som specifikt skapades för padel och som fortfarande är bland de mest sålda. Många spelare föredrar dem på grund av deras höga kontrollnivå. Det är en produkt godkänd av det spanska padelförbundet, så vi ser dem också i turneringar utanför WPT.

Dunlop erbjuder en total prestandagaranti tack vare sin enorma erfarenhet inom denna sektor, särskilt framträdande är den goda studs och materialkvaliteten som används för att tillverka dessa bollar. Ett annat alternativ från det brittiska märket är Dunlop Team Padel 3, som erbjuder högre hållbarhet, livlig studs och vibrationsfri flykt, idealisk för padelskolor.

Adidas Speed RX-bollar

Adidas Speed RX-bollar
ERBJUDANDE: 5,50 €
RRP: 7,00 €

Adidas Speed RX-bollar

Den här modellen av Adidas-bollar är tillverkade av 50% ull för överlägsen komfort och ökad bekvämlighet vid slag. De är mycket lätta och erbjuder stor studs, vilket gör dem idealiska för kraftspelare som ofta gör avslutningar.

De är tillverkade av slitstarka material för längre hållbarhet och kännetecknas av att ha mindre hår än normalt för en reaktiv och jämn studs.

Siux Match Pro-bollar

Siux Match Pro-bollar
ERBJUDANDE: 4,95 €
RRP: 5,95 €

Siux Match Pro-bollar

Det murcianska märket Siux har designat dessa padelbollar för spelare som söker prestanda och hållbarhet på 20×10. De är idealiska för tävling i högnivåmatcher eftersom de bidrar med stor hastighet till spelet.

I detta avseende hittar vi också Siux Neo Speed X3, bollar avsedda för spelare som gillar att avsluta från alla sidor av banan, eftersom de har ett optimerat tryck på 13PI för att garantera bollens beteende under olika väderförhållanden.

Bullpadel Premium Pro-bollar

Bullpadel Premium Pro-bollar
ERBJUDANDE: 4,50 €
RRP: 6,00 €

Bullpadel Premium Pro-bollar

Bullpadel har lanserat denna modell av snabba bollar till ett mycket ekonomiskt pris. De har inte mycket hår och används av många klubbar och professionella spelare. Deras prestanda är garanterad under tre eller fyra matcher.

Det spanska märket har också designat Bollarna FIP Next Pro och Bollarna FIP Next, som används av den internationella padelförbundet i många turneringar, samt Bullpadel Premium Gold-bollarna, med anti-abrasionskomponenter för längre varaktighet.

Wilson Premier Padel X 3-bollar

Wilson Premier Padel X 3-bollar
ERBJUDANDE: 6,50 €
RRP: 7,90 €

Wilson Premier Padel X 3-bollar

Världens bästa spelare testar sina färdigheter med dessa bollar i Premier Padel, kretsen som har tagit över efter World Padel Tour detta 2024. De kommer med en ny filt för bättre synlighet på mörka banor, och är idealiska för varma klimat och tävlingar som spelas över 600 meter över havet.

Wilson har också designat Premier Padel Speed X3-bollarna för spelare som söker ett snabbare och mer levande spel, samt Performance Padel, det mest klassiska från märket, som kännetecknas av att vara förpackade i en röd behållare och för att tåla slitage märkbart. Slutligen finns Speed X3 Padel, med en mer hållbar kärna, främst utformade för långsammare banor.

Vad är skillnaderna mellan tennisbollar och padelbollar?

Här är skillnaderna mellan tennisbollar och padelbollar:

  • Måtten på tennisbollar bör variera mellan 5,37 och 6,55 cm i diameter, medan padelbollar kan nå upp till 6,77 cm
  • Vikten på en padelboll bör vara mellan 56 och 59,5 gram, medan vikten på en tennisboll kan vara något mindre, eftersom den varierar mellan 56,7 och 58,5 gram
  • Trycket i en padelboll är lägre än i en tennisboll
  • Studsen som en padelboll genererar är mindre än den hos en tennisboll

Hur väljer man en padelboll?

Mer erfarna padelspelare har sina favoritmärken och typer. För att hitta den rätta bollen bör vi testa olika tillverkare tills vi hittar den studs och hållbarhet som passar oss bäst.

Kvaliteten och skicketpadelbollarna är viktiga att beakta under en match. Logiskt nog, om vi ska spela en turnering, kommer klubben att tillhandahålla bollarna för spelarna. Men om det är matcher med vänner, är det vårt ansvar.

När ska man kassera en padelboll?

Om ni är tennisentusiaster har ni säkert ofta hört toppspelare klaga på bollarna. För långsamma bollar, för snabba bollar. Vår Rafa Nadal är en av de mest petiga tennisspelarna i detta avseende. Men på professionell nivå räknas varje detalj, och bollen är långt ifrån att vara en oviktig fråga.

Det samma gäller för padel. Om vi vill förbättra vårt spel och njuta av matcher på hög nivå, kan vi inte förlänga bollarnas liv mer än vad som är lämpligt.

Padelbollarnas livslängd är begränsad, även om deras livslängd kan förlängas med god vård. | Bild: WPT.

Man måste ta hänsyn till att tillverkningsprocessen för en sådan produkt inte är så enkel. Gummibasen måste formas och blåsas upp, för att sedan limmas till filtret. De olika materialen som används och sättet de limmas ihop på definierar produktens slutliga kvalitet.

Men padelbollarnas livslängd är begränsad. Vare sig det är premiumbollar eller träningsbollar som vi har sett, måste vi hålla koll på studs och filtrets skick. Om bollen börjar prestera annorlunda från den första matchen vi spelade med dem, är det mest lämpligt att byta ut den.

Hur gör man för att padelbollarna ska hålla längre?

För att padelbollarna ska behålla sina prestanda så länge som möjligt, är det viktigt att följa dessa rekommendationer:

  • Undvik att lyfta bollen genom att slå den från marken med racketen
  • Undvik att bollen blir våt eller fuktig
  • Förvara bollen i behållaren omedelbart efter att ha slutat spela
  • Undvik att trycka på bollen med handen
  • Undvik att slå bollen mot ytor utanför padelbanan
  • Undvik att bollen utsätts för extrema temperaturer

Å andra sidan finns möjligheten att använda en trycksättare för padelbollar. Under de senaste åren har olika modeller dykt upp som tillåter att hålla trycket i padelbollarna under mycket längre tid. På Zona de Pádel har vi de bästa trycksättarna, som denna från Pascal Box:

Trycksättare Pascal Box
ERBJUDANDE: 52,95 €
RRP: 59,95 €

Trycksättare Pascal Box