Recension av Adipower Legend 2024: Analys av Seba Nerone Adidas-racket

Adidas Padel hyllar återigen Seba Nerone med ett racket av verklig nummer ett-kvalitet. I dagens artikel analyserar vi ingående den nya Adipower Legend 2024, som kommer med en legendarisk design vars funktioner är avsedda att dominera det luftburna spelet på 20×10-banan.

Vi är tillbaka på bloggen för att än en gång ge er en recension av en av de bästa Adidas padelracketarna för säsongen. Den nya Adipower Legend 2024 är den perfekta hyllningen till Seba Nerone, en av historiens bästa spelare som nu fortsätter sin karriär inom professionell padel som tränare på Premier Padel.

Denna begränsade upplaga utmärker sig för sina avancerade teknologier och den styvhet som 3K-karbonet ger på ytan för att utveckla ett anfallsspel på 20×10-banan. Med den, att utföra viper och trepunkters smashar som är så karaktäristiska för den tidigare argentinska nummer ett, blir en enkel formalitet för att skriva poäng.

Recension av Adidas Adipower Legend 2024 av Seba Nerone

Denna äkta juvel från Adidas är ett uttalande av avsikter för anfallsspelare. Dess spektakulära presentation i en exklusiv låda ger ett oslagbart första intryck som visar att det inte är en racket som någon annan. Den kommer med en diamantform och balansen placerad på toppen av ytan med syfte att gynna luftslag.

Som vi tidigare nämnt, är denna modell konstruerad med 3K-karbon på ytan, vilket ger en hård och torr känsla vid bollträff. Å andra sidan, inkluderar den EVA Soft Performance gummi i kärnan som svarar perfekt när spelaren försöker definiera poängen med kraftslag som snabba smashar. Dessutom har racketen en betydande grovhet på ytan tack vare Spin Blade-systemet, vilket tillåter att lägga till en extra krydda på bollen i klippta slag som droppar, volleys, viper och trepunkters smashar.

Adipower Legend 2024 inkluderar upp till tre teknologier utformade för att märkbart förbättra spelupplevelsen. Både Power Embossed Ridge-systemet och Dual Exoskeleton ger extra kraft och styvhet till racketen, medan Structural Reinforcement förstärkningen ger den överlägsen hållbarhet, särskilt när det gäller att motstå slag mot nätet, glaset eller underlaget.

Trots att den är designad för anfall, svarar denna racket också perfekt i situationer som försvar och övergångar till nätet. Den har en betydande sweet spot för en modell avsedd för avancerade spelare, så den anpassar sig väl till andra spelstilar som inte uttryckligen baseras på anfall. Dessutom ligger dess vikt inom ett standardintervall på mellan 360 och 375 gram och racketen inkluderar också ett skydd på ramen som förhindrar skav mot olika ytor under tävling.

Adidas Adipower Legend 2024

Adidas Adipower Legend 2024
ERBJUDANDE: 239,96 €
ORD. PRIS: 300,00 €

  • Form: Diamant
  • Spel: Kraft
  • Vikt: 360-375

Adidas Adipower Legend 2024

Känslor på banan med Adipower Legend 2024

Vi märker att det är en mycket reaktiv racket som tippar något, vilket betyder att balansen är placerad mot spetsen. Med hänsyn till dess sweet spot erbjuder den betydande kraft för att sätta motståndarna i försvar i knipa. Den har ett utmärkt bollutsläpp när spelets hastighet är medium-hög, så att djupa slag går perfekt för att hålla sig nära nätet.

Det är en modell som är mycket hanterbar tack vare lättvikten hos EVA Soft Performance gummit. Detta översätts till en stor förmåga att flytta racketen i komplicerade situationer som försvar eller volleydueller för att kunna passera bollen ytterligare till den andra sidan av banan. Dessutom är ytroughheten ganska framträdande och har sin inverkan i spelet när det gäller att utföra klippta slag, vilket visar ännu en framträdande aspekt i den offensiva delen.

Den nya Adipower Legend 2024 bär Seba Nerones signatur på båda sidorna och presenteras för användaren i en elegant adidas låda. | Bild: adidas Padel.

Generellt rekommenderar vi Adipower Legend 2024 till avancerade eller expertspelare som söker en pålitlig racket för att attackera. Det är en idealisk modell för de som oftast spelar på backhand och vill ha en racket med torr känsla som låter dem trycka på bollen när de utför volleys med effekt, blockeringar och smashar för att kontinuerligt attackera i den offensiva zonen. I det försvarande spelet svarar racketen väl så länge spelaren anpassar sig till dess sweet spot, vilket också ger höga poäng.

Adipower Legend 2024 vs Adipower Legend 2023: skillnader

När det gäller skillnaderna jämfört med förra säsongens modell är den nya Adipower Legend 2024 en racket som erbjuder mer kontrollerad kraft överlag. De tre huvudsakliga förändringarna ligger i designen, gummit och kolfibern som har använts i dess konstruktion.

Först och främst ändras bara designen av båda modellerna i färg. Medan Adipower Legend 2024 innehåller färger i svart och guldbrunt tillsammans med Seba Neronas signatur på ytan, har denna säsongens racket svarta och ljusgröna färger tillsammans med signaturen från den före detta argentinska spelaren.

Modellen för 2024 representerar den andra racketen som adidas har lanserat från ”Legend” serien. Den första versionen var förra årets. | Bild: adidas Padel.

Å andra sidan, kommer Adipower Legend 2023 med ett EVA Soft gummi med mjukare densitet än EVA Soft Performance i Adipower Legend 2024. Detta gör att bollutsläppet är mycket större i förra säsongens modell, så träffen måste vara mycket mer exakt för att inte krascha bollen mot glaset, medan den nya racketen har en mer förlåtande träffyta.

Slutligen är 2TO1-kolfibern i Adipower Legend 2023 annorlunda än 3K som införlivas i Adipower Legend 2024. Båda är reaktiva racketar, men den från förra året har en extra boost av kraft som spelaren måste kunna hantera för att kunna tillföra en bra spelvolym i matcherna. Det är därför vi anser att årets modell ger lite mer kontroll utan att kraften påverkas, eftersom som vi tidigare nämnt är det en racket designad för attack som gör skillnad nära nätet.

Åsikt om Adipower Legend 2024

Vi står inför en av säsongens racketar för spelare som baserar sin stil på kraft. Denna högklassiga modell utstickar för sin stabilitet i det offensiva spelet, utan att försumma de defensiva faserna och övergångarna, där den uppfyller sin funktion så länge dess sweet spot respekteras.

Nära nätet är den en verklig kanon och möjliggör att tillföra mycket fart till luftslagen. Det är en racket designad för spelare som vanligtvis agerar i backhandposition och söker att vara protagonister vid definiering av poängen. Utan tvekan är det ytterligare en stor framgång för adidas, som den här säsongen återigen nästan når toppbetyg med denna och andra oöverträffade modeller som Metalbone Hard+ eller Adipower Multiweight Control 3.3.