Lätta padelracketar 2024: Vilken ska man välja?

På Zona de Pádel presenterar vi en lista med lätta padelracketar som erbjuder de bästa prestanda till padelspelare denna säsong. De kännetecknas av sin låga vikt och är ett utmärkt alternativ för att förhindra muskelöverbelastning och skador som epikondylit tack vare deras hanterbarhet på banan.

Lätta padelracketar 2024: Vilken ska man välja?

I dagens artikel försöker vi lösa de frågor som rör vikten på padelracketar, något som ofta finns i spelarnas åtanke när de bestämmer sig för att skaffa ett nytt vapen att ta med sig på 20×10-banan.

Vi går igenom fördelarna och nackdelarna med att spela med lätta padelracketar och jämför deras prestanda med modeller som har en tyngre vikt. Dessutom delar vi med oss av en lista över de racketar som vi anser är mest intressanta denna säsong med en lägre vikt än vanligt.

Hur mycket väger det lättaste padelracketet?

De lättaste padelracketarna på marknaden just nu väger mellan 330 och 360 gram, beroende på modell och tillverkare. De är oftast gjorda av material som glasfiber på ytan och mjuka gummin i kärnan för en mjukare träffkänsla.

Dreampadel Heaven och Wilson Bela V2.5 LT är två av de mest framstående racketarna för sin låga vikt och prisvärdhet. | Bild: Zona de Pádel.

Balansen hos dessa racketar är vanligtvis placerad i det nedre till mellersta området, nära handtaget för att främja snabba rörelser och ge kontroll i spelet. Generellt är dessa modeller avsedda för snabba spelare som vill dominera övergångar och känna sig bekväma under långa matcher.

Vad är bättre, en lätt eller tung racket?

Lätta padelracketar är idealiska för spelare som ofta lider av överbelastning i övre extremiteter som handleder, armbågar och axlar. De minskar trötthet i dessa leder och deras hanterbarhet gör att padelspelaren kan utföra snabba rörelser med dem, vilket kan vara fördelaktigt i situationer som volleydueller, väggavslut och blockeringar nära nätet.

De lättaste vuxenracketarna brukar ligga runt 330 gram, en vikt som liknar de juniorracketar som är designade för barn och tonåringar. | Bild: Zona de Pádel.

Å andra sidan är tunga padelracketar de som väger över 375 gram. De är avsedda för spelare som söker mer kraft i sina slag eftersom de vanligtvis har en hög balans för att driva skotten i anfall. De är ofta valet för spelare med god teknik vars spelstil inte kräver snabba rörelser, utan snarare att dominera spelet med välplacerade slag för att sedan avgöra poängen i anfallszonen.

I den här listan hittar vi de åtta lättaste racketarna som har blivit favoritalternativ för padelspelare detta 2024:

Head Extreme One 2024

Head Extreme One 2024
ERBJUDANDE: 230,00 €
RRP: 280,00 €

 • Form: Diamant
 • Spel: Kraft
 • Vikt: 345 gram

Head Extreme One 2024

Extreme One är ett padelracket med ett enda hål. Syftet med denna nya design är att erbjuda en alternativ modell som förändrar den traditionella konstruktionen av racketar genom att erbjuda högre hållbarhet med färre lager kol än vanligt.

För att kompensera för bristen på aerodynamik på grund av dess speciella borrning, väger racket 345 gram, vilket gör det exceptionellt lätt och hanterbart. Dessutom sträcker sig dess markanta rufflighet över hela ytan för att förbättra effekterna vid slag.

Babolat Air Viper 2024

Babolat Air Viper 2024
ERBJUDANDE: 319,95 €
RRP: 320,00 €

 • Form: Diamant
 • Spel: Kraft
 • Vikt: 350-360 gram

Babolat Air Viper 2024

Babolats Air-serie är skapad för snabba spelare som vill införa avslut i rörelse och snabba slag med explosiv kraft i sitt spel.

Med en diamantform och en medium-hård känsla, är Air Viper ett mycket hanterbart racket som har vävd kolfiber på ytan för att förbättra bollutgången och precisionen i spelet. Dessutom skapar 3D-tekniken och ruffligheten en större effekt vid slag som volleys och viperor som gör att spelaren kan hålla sig vid nätet så länge som möjligt.

Adidas Metalbone Team Light 2024

Adidas Metalbone Team Light 2024
ERBJUDANDE: 199,95 €
RRP: 200,00 €

 • Form: Rund
 • Spel: Kontroll
 • Vikt: 350-360 gram

Adidas Metalbone Team Light 2024

Denna modell från Adidas är designad för att flyga över 20×10 och överraska motståndarna tack vare sin hanterbarhet. Den har en rund form, en mycket bred sweet spot, medel-lågt balans och en mjuk känsla tack vare glasfiber i ytskiktet.

Komforten hos detta racket förstärks av teknologierna Octagonal Structure och Structural Reinforcement som tillför extra kraft till slagen genom att öka styvheten. Dessutom utgör placeringen av hålen och Spin Blade Gritt-ytan en perfekt kombination för att utföra skurna slag som plågar motståndarna i bakkant av banan.

Head Graphene 360+ Delta XTR 2024

Head Graphene 360+ Delta XTR 2024
ERBJUDANDE: 84,95 €
RRP: 230,00 €

 • Form: Diamant
 • Spel: Mångsidig
 • Vikt: 355-365 gram

Head Graphene 360+ Delta XTR 2024

Detta är ett kraftfullt racket för mellan- till avancerade spelare som vill höja sin nivå. Det har en diamantform med hög balans, vilket gör det väldigt bra i anfallsspelet, med en mycket bred sweet spot. Det använder samma diamantform som andra dyrare Head-modeller, så det är en högkvalitativ modell till ett oslagbart pris.

Head Delta XTR 2024 har en yta av glasfiber, vilket ger mycket bra spelbarhet och förbättrar komfortkänslan. I detta avseende spelar dess inre Power Foam-skum en stor roll eftersom det bidrar med den nödvändiga bollutgången och kraften för att avgöra poängen nära nätet. Det är helt enkelt ett utmärkt val för anfallsspelare som ofta agerar på backhanden och söker ett vapen för att vinna volleydueller och utföra snabba avslutningar som överraskar motståndarna.

Dreampadel Heaven 2024

Dreampadel Heaven 2024
ERBJUDANDE: 99,95 €
ORDINARIE PRIS: 270,00 €

 • Form: Rund
 • Spel: Kontroll
 • Vikt: 355-365 gram

Dreampadel Heaven 2024

Detta racket från det spanska märket Dreampadel är det vi rekommenderar mest på denna lista för dess prisvärdhet. Avsedd för kontrollspelare, är det en modell mycket tolerant mot tekniska fel tack vare dess runda form och medel-låg balans som hjälper i det defensiva spelet.

Det har en utmärkt bollutgång tack vare dess FOAM-kärna och kommer med 3K-kol i ytorna som ger en styv känsla. Övergripande är det ett mycket bekvämt racket som knappt genererar vibrationer och som representerar ett utmärkt alternativ genom att dela funktioner och egenskaper med högre klassade modeller från andra märken.

Wilson Bela V2.5 LT 2024

Wilson Bela V2.5 LT 2024
ERBJUDANDE: 229,96 €
ORDINARIE PRIS: 270,00 €

 • Form: Diamant
 • Spel: Kraft
 • Vikt: 350-360 gram

Wilson Bela V2.5 LT 2024

Detta racket tillhör Wilsons 2024-kollektion från padellegenden Fernando Belasteguín, som denna säsong avslutar sin professionella padelkarriär efter 30 år på högsta nivå. Det är en idealisk modell för anfallsspelare som söker kraft utan att behöva anstränga armen för mycket.

Det har en diamantform och kombinerar en kärna av Soft EVA-skum med ett vävt kolfiberlager på ytan för att ge hastighet till slagen. Det har en utökad sweetspot för att generera en god spelmängd och en texturerad yta för att lägga effekt på bollen. Dessutom kommer den med medelhårdhet och Shock Shield-grepp för att minska vibrationer och ge extra komfort till padelspelaren.

Adidas Cross IT Light 2024

Adidas Cross IT Light 2024
ERBJUDANDE: 209,96 €
ORDINARIE PRIS: 300,00 €

 • Form: Rund
 • Spel: Kontroll
 • Vikt: 345-360 gram

Adidas Cross IT Light 2024

Den madrilenska spelaren Martita Ortega litar på denna modell från Cross IT-linjen för att nå de högsta positionerna i Premier Padel-ranking detta 2024. Adidas har designat denna runda modell med en stor sweetspot för expertnivåspelare som vill göra kontroll till sitt främsta vapen på 20×10.

Dess DAF-teknologi och lätta vikt gör det till ett mycket hanterbart racket, vilket inte minskar bollutgången trots att det består av 24K aluminiserat kol och mediumdensitet EVA-gummi. Trots att det är avsett för kvinnliga padelspelare, passar det perfekt för spelare som vill dominera spelet med ett lätt racket som gör det möjligt för dem att utföra volleys, bandejas och djupa lobbar.

Head Zephyr UL 2024

Head Zephyr UL 2024
ERBJUDANDE: 74,95 €
ORDINARIE PRIS: 150,00 €

 • Form: Rund
 • Spel: Kontroll
 • Vikt: 330-350 gram

Head Zephyr UL 2024

Denna modell är en av de lättaste som för närvarande finns på marknaden. Dess vikt mellan 330 och 350 gram gör den extremt hanterbar och idealisk för de padelspelare som vill utmärka sig i det defensiva spelet och vid volleydueller.

Kombinationen av grafen och glasfiber på ytan tillsammans med kärnan av Comfort Foam-gummi ger en mjuk känsla för oöverträffad mjukhet i varje slag. Dessutom kommer den med en rund form och ett medel-lågt balans, vilket gör att den passar behoven hos drivspelare som vill returnera många bollar till andra sidan av banan.